logoImpact EST nr. 860 - 02.03.2021

Plângerile la Inspectorat cum că profesorii din LVA îi obligă pe elevi să vină la ei la pregătire şi cum că aceştia nu declară că dau meditaţii au împins DNA-ul să vină vineri, 13 februarie, la liceul de prestigiu pentru a chestiona elevii.

Trecând peste faptul că Inspectoratul ar putea avea probleme mai grave de care să se ocupe şi că DNA-ul ar putea ancheta alte porcării, ciuda pe LVA învinge orice alte prostii. Da, profesorii din acest liceu dau meditaţii. Da, elevii de aici se duc la pregătiri. Da, poate sunt favorizaţi unii… sau poate nu. Da, poate unii se simt obligaţi de circumstanţe să facă pregătire… sau poate nu.

În opinia mea, elevii sunt destul de inteligenţi să realizeze la ce materii ar avea cu adevărat nevoie de pregătire şi la ce nu. Astfel, nu cred că un copil care chiar ştie la materia respectivă nu ar primi o notă bună. Dacă eu, ca elev, fac meditaţii cu profesorul de la clasă şi primesc notă mare nu înseamnă nimic, poate doar că la acea meditaţie chiar învăţ. A favoriza pe cineva este involuntar, face parte din umila noastră natură umană şi se poate materializa în momentul în care eu, ca profesor, ascult elevul pe care îl am şi la pregătire şi nu prea ştie, deşi l-aş şti de elev silitor. Aşa că e posibil să îl iert. Cu toate acestea, profesorii NU favorizează, doar oamenii fac asta. Cu toate acestea, elevii NU se simt siliţi să meargă la pregătiri. Daca nu înţeleg de la clasă sau dacă vor performanţă, aceştia aleg de obicei un profesor din LVA pentru pregătire, din simplul motiv că aici se ştie că profesorii sunt foarte bine pregătiţi, dar nu înseamnă că la alte licee profesorii nu sunt buni sau că nu oferă meditaţii.

Din punctul meu obiectiv de vedere, totul a pornit de la ciuda pe LVA. Acesta e în topul liceelor din România, clasat foarte sus. De aici vin cei mai pregătiţi copii la olimpiade şi tot de aici ei pleacă la cele mai bune facultăţi din întreaga lume, iar meritul este atât al elevului, cât şi al profesorului de la clasă sau, dacă e cazul, al celui de la pregătire. De când mă ştiu am auzit tot felul de poveşti cum că la LVA notele se iau pe bani, că nu ai şanse la o medie mare dacă nu te duci la „pregă” sau că este enorm de mult de învăţat şi că nu se poate face faţă.

Sincer, nu ştiu ce să cred, domnilor. Unii profesori nu au declarat că fac pregătiri, alţii da. Posibil să fi existat şi cazuri de favorizări a elevilor care merg la meditaţii, nu pot spune că nu, din moment ce există aceste plângeri. Pot doar să cred că acest liceu este cu adevărat unul dintre cele mai bune din România, deoarece avem ca dovezi rezultatele elevilor. Întrebarea mea este, domnilor, următoarea: de ce să fie luaţi la rost toţi pentru câteva cazuri şi chiar numai la LVA există ele? Mai bine nevedem cu toţii de alea noastre (inclusiv DNA-ul şi Inspectoratul) şi lăsăm liceul să aducă rezultate şi prestigiu pentru oraşul nostru şi ţara noastră în continuare.

Vitamina A&C 21 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...