logoImpact EST nr. 853 - 15.01.2021

resmeritaAnatol France scria că „moartea nu este un fenomen atât de înspăimântător, ci noi, oamenii îl facem aşa”- (citat din memorie – n.a.). Sigur că ea începe odată cu naşterea, dar noi aflăm asta destul de târziu ca să nu trăim în frică…decât de Dumnezeu. Dar când pleacă la Domnul un tânăr atâta de frumos, spiritual, spumos şi deştept ca Doruleţ Resmeriţă, care avea multe de făcut în viaţa asta pământeană, parcă e prea multă grabă la CEL ce ne iubeşte pe toţi. Iar Doru avea multe de spus în politică şi în mediul univeritar, şi o facăea cu altfel de voce, de atitudine şi de moralitate.

Iată, de pildă, micul politruc MNT a scuipat în public, la şedinţa lor, următoarea nemernicie, cităm din surse corecte: „Ce-l mai puneţi pe listele de consilieri pe Resmeriţă, că acesta şi aşa e pe moarte”.

Mă cutremur şi acum, cu tot cu martorii care au văzut sufletul schilodit de ură al acestui politruc putred…doar de bogat.

De la cercul de prieteni care au putut, fiecare cum şi cât, să susţină financiar lungul şi costisitorul tratament pe care la îndurat prea mult Doru, am aflat că undeva prin februarie sau martie, internat fiind la o clinică din Bucureşti, a făcut gripă porcină. Era cât pe-aici să-i fie fatală atunci. Gripă porcină transmisă de la un pacient…

Ca un gest de preţuire pentru spiritul său civic, inclusiv în politică, redau, în continuare, un scurt schimb de sms-uri, ca admiraţie pentru voinţa şi dârzenia cu care a ţinut atâta timp piept bolii, dar şi pentru auto-ironia spumoasă pe care şi-a păstrat-o.

Doruleţ Resmeriţă, ultimul dialog

29 martie, ora 15,56, 2016

Gelu Ciorici: Apelează

Doruleţ Resmeriţă: Gelu, sunt în spital la Bucureşti.

G.C.: Ştiu, prietene drag! Am vorbit cu profesorul Puiu Alexe despre situaţia grea exterioară prin care ai trecut. Am vorbit ieri şi cu cei de la Fundaţia Edu… în rest, mă mai rog şi eu pentru sănătatea Dumneata… şi acasă şi la Biserică, atunci când aprind o lumânare pentru cei vii. Aşa că fă-te bine odată, că ai lăsat în urmă o droaie de ticăloşi care zburdă şi în politică şi în mediul universitar! Gelu Ciorici te preţuieşte, precum şi fiica mea, Andrada, care a terminat a 11-a cu zece curat, şi semestrul unu din a 12-a tot cu zece curat, şi a fost admisă la University College London. Să ne vedem sănătoşi la un vin şi la ce o mai da Domnul!

D.R.: M-am bucurat pentru Andrada. Am citit în Viaţa liberă. Frumoasă ca maică-sa şi la fel de deşteaptă. Glumesc, bineînţeles! Nu am crăpat încă, dar dacă aş fi făcut-o şi primeai acest sms, nu era bine!

Am în cap să-mi fac pomana cât sunt în viaţă, ca să vină cine vreau eu.

G.C.: Adică eu sunt urât şi bleg?!

Bun spirit cu sms! Eram pe acelaşi tărâm! Deşteaptă şi chestia cu pomana. Dacă faci asta, înseamnă că eu nu vin! Şi de fapt am să vin fără invitaţie, dacă promiţi că şi tu vii la pomana mea, pe care na-u decât s-o facă alţii, după ce eu întind copita.

Când vii la Galaţi şi când eşti abordabil la un ceai?

Acest ultim mesaj a sosit la ora 18.30, în seara de 29 martie, 2016.

Şi din cauză că întotdeauna moare cine nu trebuie, invitaţia mea la un ceai nu s-a mai întâmplat.

Dumnezeu să te ierte şi să te ţină în paza Sa, dar mai ales să-ţi ocrotească FIICA şi FAMILIA, Doruleţ Resmeriţă.

A, să ştii că nici nu te-am privegheat, nici cu te-am condus pe ultimul drum. Aşa s-a întâmplat şi când a plecat la Domnul scriitorul şi criticul literar Viorel Ştefănescu. Şi atunci, ca şi acum, îmi era mai rău decât vouă. Adică, nu, doar mă dureau toate de parcă eram lovit de tren.

Adio!

Gelu CIORICI-ŞIPOTE 13 - mai - 2016

2 Responses so far.

  1. relu spune:

    …….dacă promiţi că şi tu vii la pomana mea, pe care na-u decât s-o facă alţii, după ce eu întind copita…….
    ,, NA-U ,, ??!! Mai , ce ziarist !!!!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...