logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

În urma articolelor publicate în numerele anterioare privind tensiunile create la Şcoala nr. 29 ”Sf. Ana” din Micro 19, Impact-Est reproduce un comunicat predat la redacţie de un grup de părinţi. Acest material reprezintă un drept la replică.

Suntem un număr de 238 de părinţi (la data de 27 octombrie 2015, numărul fiind în continuă creştere) ai elevilor din clasele primare şi pregătitoare ale Şcolii nr. 29 ”Sf. Ana” din Micro 19. În scopul de a stinge ecourile neplăcute ale tensiunilor create în şcoala noastră, dorim să ne delimităm de orice material jurnalistic, articol sau emisiune radio sau TV care creează imagine nefavorabilă Şcolii nr. 29 şi prin urmare am constituit Comitetul de Părinţi ”Partenerii Educaţionali ai Şcolii 29”.

Organizaţia noastră îşi propune să apere statutul de ”şcoală de elită ” de care se bucură Şcoala nr. 29 ”Sf. Ana”. În acest scop ”Partenerii Educaţionali ai Şcolii 29” invită părinţii care au nemulţumiri legate de aplicarea în şcoala noastră a noilor norme legislative, respectiv Anexa din 13.01.2015 la Ordinul Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nr. 5115/2014, să dea dovadă de respect pentru instituţia responsabilă de educaţia copiilor lor şi să rezolve pe cale amiabilă, prin dialog cu părţile implicate şi cu factorii decizionali, orice disensiune.

De asemenea ne adresăm conducerii Şcolii nr. 29 ”Sf. Ana” , invitând-o pe doamna director Rodica Bălan să de-a dovadă de respect faţă de părinţii elevilor pe care îi educă, aşa cum de altfel prevede Contractul Educaţional semnat cu părinţii ca şi parteneri educaţionali, să nu ia decizii în mod unilateral şi să dialogheze cu părinţii ori de câte ori este necesară adoptarea unor măsuri ce vizează participarea elevilor la actul educaţional, să permită şi să încurajeze o reprezentativitate reală, nu una simulată, a părinţilor în Consiliul Reprezentativ al Părinţilor şi implicit în Consiliul de Administraţie al Şcolii.

Considerând că actul educaţional de bună calitate necesită un climat de comunicare, întelegere şi respect reciproc între toţi actorii implicaţi, organizaţia ”Partenerii educaţionali ai Şcolii 29” depune toate eforturile pentru menţinerea şcolii noaste în elita învăţământului gălăţean şi naţional.

13 - noiembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...