logoImpact EST nr. 850 - 29.11.2020
logo

logo

durbaca_xlOricât a vrut strada şi Colectivul să vie altă clasă politică vie, tot cu una osificată şi mortificată ne vom alege. De fapt, clasa se va alege, oricât va tropai poporul prost. Dobre se crede speranţa tineretului penelist, şi nu se dă dus, nici Toader nu vrea să scape jucăria pedelistă parlamentară din mână, Nica pare să fie dictatorul suprem la PSD şi dictează lista de la el şi Viorel Ştefan în jos. Cât despre ALDE Durbacă, această relicvă a politicii de Covurlui decăzut, chiar vrea să confirme sarcastica ironie amară jurnalistică de pe frontonul Impact: Durbacă va candida şi postmortem! (şarjă acidă remarcată şi lăudată în momentul apariţiei chiar de Durbacă). Ultimele prefaceri ale strategiilor de la ALDE, reconfigurat în două aripi-una conservator liber-schimbistă şi alta liberală-anunţă că la ALDE Durbacă, liberalismul duhneşte a conservatorism oportunist. Ba vine şi un puternic damf de socialism pesedist rereîncălzit. Să fie schimbare de clasă politică, dar pe poziţia eligibilă să fie tânărul şi veşnicul verde Eugen Durbacă. Nu e glumă, e pe bune, aşa se prefac schemele de viitor în viziunea lui Durbacă, căci restul activiştilor de partid nu contează. Am zis-ALDE va merge pe liste separate la „parlamentare!”

Fără nici o adunare de analiză, fără forum de decizie statutară, fără consultarea liberalilor rezultaţi din fuziunea PLR-PC, Durbacă a hotărât: ALDE a luat decizia de a nu merge pe varianta listelor comune cu PSD la alegerile parlamentare din decembrie. De ce? Listele separate dau şansa ca alianţa PSD-ALDE să obţină voturi mai multe.

„Mergem separat pentru că am făcut următoarea socoteală: noi cu 7% sau chiar 6% şi PSD cu 40%, sunt 46 – 47%. Prin redistribuire, depăşim 50%. Poate un alt partid să mai ia 6% şi atunci balanţa atârnă în partea cealaltă (…). Eu sunt convins că partidul cu cel mai mare procent va fi PSD, asta e sigur, dar depinde acum ce procent, şi noi suntem singurii cu care poate să facă alianţe, ce s-a şi declarat, cu ALDE. Pentru noi ar fi ceva deosebit să intrăm cu 7% împreună cu PSD-ul. Vom avea cel puţin 5 miniştri, un viceprimministru şi vom avea reprezentare în fiecare judeţ probabil şi putem să arătăm că programul nostru împreună cu cel al PSD-ului e unul cât se poate de bun şi în interesul cetăţenilor”, zice Durbacă. Bun şi în interesul cetăţenilor ar fi şi programul de fuziune a aripii Durbacă cu organizaţia PSD Nica, ca să nu mai fie turmentat cetăţeanul cu fonfleuri doctrinare de plesneală electorală. Demonstraţia grosieră a faptului ca Durbacă vânează imunitatea parlamentară cu orice preţ a făcut istorie neagra-la constituirea Consiliilor local şi judeţean, Durbacă şi ciracii săi au exclus invalidat mandatele consilierilor propuşi de componenta PLR din ALDE. Fiind înlocuiţi cu oameni compromişi, dar obedienţi fără limite lui Durbacă .

Schema oportunismului e simplă. PSD va avea cel mai mare scor la alegerile din 11 decembrie şi împreună cu ALDE va putea asigura guvernarea. Judeţul Galaţi, chiar şi aşa depopulat, ar putea obţine la alegeri 4 senatori şi 9 deputaţi. Deputaţii sunt varianta sigură, şi iată de ce Durbacă joacă de data asta cartea deputăţiei şi primul loc pe lista deputaţilor. Aritmetica ar fi cam aşa: 4 deputaţi la PSD, 3 deputaţi la PNL, şi câte unul la ALDE şi PMP. Senatorii merg la PSD şi PNL, dar prin jocurile redistribuirii, s-ar putea ca un senator să reprezinte ALDE sau PMP. De la aceste chestii-socoteli pleacă Durbacă şi echipa de ALDE conservator: să fie democraţie şi fuziune, dar să se aleagă neaparat stăpânul Durbacă! Confirmare? Zicerile de la conferinţa de presă, cu ziarişti atent selectaţi, ca să nu vină întrebări sâcâitoare şi prosteşti. „Au fost doar discuţii colaterale, nu în cadru organizat, nu în plenul şedinţelor de la centru. S-au făcut tot felul de presupuneri şi am hotărât că a merge separat la alegeri, este mai bine”. Hai, marş la vot, partidul vă ordonă: neapărat 12%, ca să iasă jupân Durbacă deputat şi să nu intre Dima senator!

S.V. 25 - septembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...

Situaţia sectorului

Ministrul Adrian Oroş a participat la şedinţa de lucru organizată ...