logoImpact EST nr. 853 - 21.01.2021

Microsoft Word - tabel iancu.docŞi dacă tot ne-am dedulcit săptămâna trecută cu sursa de informaţii economico-financiare care este siteul Ministerului Finanţelor Publice, când am prezentat excelentele performanţe antreprenoriale ale firmei Arcada, recidivăm şi prezentăm în tabelul care însoţeşte acest text câţiva grei industriaşi, constructori sau mari retaileri.

Desigur, oricum am suci lucrurile, Arcada rămâne un stabilopod în această zonă a ţării. Dacă adunăm profitul obţinut în anul fiscal 2015 cu creanţele şi cu disponibilităţile din cont, rezultă un categoric 398 de milioane de lei, de neclintit în faţa unor datorii curente de 155 de milioane, la finele anului fiscal în cauză. Păstrând acelaşi raport ca bază, observăm că Mairon SA a fostului vaporean Costel Miron se ridică la cota 245 de milioane de lei, cu o datorie de doar 140 milioane.

Un loc trei i se cuvine, din selecţia noastră aleatorie, firmei Tancrad SA, patronată şi condusă de Cristian Stăncic. E un constructor rămas pe picioare, căci Arcada merge pe construcţii speciale – tuneluri şi poduri. Cota sa se cifrează la 198 milioane lei şi o datorie de 71 de milioane. SN Damen se duce şi el la cota plus 195 de milioane, dar cu datorii curente de 660 milioane.

Arabesque, care dă pâine în ţară la peste 2600 de familii, rămâne în top cu o cifră de afaceri fantastică, mai ales că e unul dintre marii distribuitori de produse din această parte a UE. Cota familiei Rapotan se duce la peste 280 milioane de lei, dar cu datorii curente de circa 595 milioane de lei.

O consemnare aparte merită Vega lui Corneliu Istrate, mai ales că a trecut printr-o insolvenţă din care încă nu a ieşit cu succes incă din luna iunie a acestui an. (Îl asigurăm pe domnul ISTRATE şi pe Familia sa de toata compasiunea şi întraga nostră solidaritate, acum cand Soţia sa, CARMEN, Mamă întregă şi Bunică deopotrivă, a plecat la Domnul.) Şi totuşi ţine în pâine 945 de familii, iar pierderile înregistrate în 2015 sunt aproape egale cu creanţele. Dar vine şi un surprinzător plus în conturi de peste 48 milioane de lei.

În ediţiile viitoare vom comenta pe baza TOPULUI alcătuit de PIMM Galaţi, preşedintele Marian Filimon anunţând surprize de proporţii în comparaţie cu ultimii patru-cinci ani.

 

Grig Ionescu 7 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...