logoImpact EST nr. 860 - 26.02.2021
  • Plăţile on-line către primăria Tecuci se vor efectua doar prin banca Raiffeisen.
  • Acest monopol a fost instituit la propunerea primarului Gerhardt Ţuchel şi are la bază prietenia acestuia cu directorul Raiffeisen Tecuci, Cristi Şerban.
  • Pentru acest tip de tranzacţii Primăria Tecuci va suporta cel mai mare comision de gen de pe piaţa bancară.
  • Ţuchel şi-a argumentat decizia bazându-se pe o ofertă a băncii Raiffeisen către primăria Ţepu.

Prietenia dintre primarul Gerhardt Ţuchel şi Cristi Şerban directorul filialei Raiffeisen Tecuci a mai adus o pacoste pe capul tecucenilor, numită “Escrocheria Raiffesen”. În urma unui acord dintre Primărie şi bancă, la Tecuci, plăţile electronice privind încasarea impozitelor, taxelor, amenzilor, penalităţilor, majorărilor de întârziere şi a altor contribuţii la bugetul local datorate de către contribuabili se vor efectua EXCLUSIV prin banca Raiffeisen. Mai mult, primăria Tecuci este de acord să plătească pentru orice tranzacţie cel mai mare comision de gen de pe piaţa bancară.

Şmenurile care funcţionează la Ţepu sunt aplicate şi la Tecuci

Brevetarea „escrocheriei Raiffeisen” a avut loc la primăria Ţepu unde un astfel de acord funcţionează de câteva luni. Atât la Ţepu cât şi la Tecuci EXCLUSIVITATEA tranzacţiilor a fost acordată direct, fără consultarea altor oferte de pe piaţa bancară. În acest fel, gestul lui Ţuchel aduce grave prejudicii bugetului local, dar şi nemulţumirea băncilor locale care se declară  nedreptăţite în relaţia cu primăria.

Se pare că oferta Raiffeisen este falsă

Scandalul „Escrocheria Raiffeisen” s-a declanşat în momentul în care consilierii locali ai PSD au descoperit faptul că dosarul de parteneriat dintre primăria Tecuci şi bancă avea ca fundament o ofertă adresată (ATENŢIE!)… primăriei comunei Ţepu . Mai exact, documentul-ofertă emis de Raiffeisen către primăria Ţepu a fost copiat de către oamenii lui Ţuchel şi folosit şi la primăria Tecuci. Situaţia a devenit şi mai scandaloasă în momentul în care www.favor.ro  a descoperit că oferta pusă la dosar nu este ştampilată, având doar semnătura directorului şi antetul băncii. Primarul refuză să dea orice fel de explicaţii referitor la această escrocherie, iar reprezentanţii Raiffeisen România încearcă să se spele pe mâini de acest scandal, declarând „smechereşte” cum că „banca nici nu infirmă, dar nici nu confirmă autenticitatea ofertei”.

Directorul Raiffeisen administrează şi sănătatea tecucenilor

Cristi Şerban, directorul filialei Raiffeisen din Tecuci, face parte din gaşca lui Ţuchel, fiind una dintre persoanele care l-a susţinut „la vedere” pe ţăpean în campania de la locale, acceptând să apară alături de acesta chiar şi în pliantele electorale. Drept răsplată, directorul Raiffeisen Tecuci a fost numit de către primarul Gerhardt Ţuchel în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Tecuci, spital implicat în mai multe scandaluri legate de modul în care sunt administrate fondurile pentru sănătatea tecucenilor.

Favor Tecuci 16 - mai - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg