logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

La adăpostul unei aşa-zise Gale a Centenarului, cocoţaţii oraşului au tras un bal privat pe bani publici.
În seara de 2 decembrie, începând cu ora 18:30, 200 de îmbuibaţi au chiolhănit cu bucate alese şi băuturi fine, serviţi de chelneri eleganţi, din taxele smulse gălăţenilor de primărie şi din banii Ministerului Culturii.

„Gala Centenarului 2018” – o imoralitate sfidătoare, pe bani publici

Sub pretextul manifestărilor dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, cel puţin 200 000 de lei au fost sifonaţi pentru „Balul Municipiului Galaţi”, organizat simultan cu aşa-zisa „Gală a Centenarului, Galaţi – 2018”, de la aceeaşi oră şi-n acelaşi loc – în holul Universităţii „Dunărea de Jos”.
Evenimentul s-a consumat în cea mai straşnică secretomanie. Gălăţenii de rând care au încercat să intre la aşa-zisa Gală au fost împinşi pe scări, de bodiguarzii unei firme de pază, cu indicaţia să sărbătorească Centenarul în frig, pe Faleză. Cu excepţia unei televiziuni obediente, nimeni din presa locală n-a avut acces.
Pregătirile au fost tainice, rapide şi atent executate: ca să nu-i tragă curentul pe invitaţi, la intrare s-au montat termopane, cu operativitate maximă.
Banii au fost sifonaţi prin intermediul Fundaţiei „Andreiana Juventus”, în numele căreia au şi fost transmise invitaţiile aleşilor întru izmeneala centenară. Pe acestea apare semnătura personală a directorului acestei entităţi dubioase – Valentin Munteanu, un obişnuit al sinecurilor şi fost subprefect.
A fost cu neputinţă să aflăm, în timp util, detalii despre tărăşenia cu balul; fundaţia respectivă nu are nici adresă de contact, nici număr de telefon, nici pagină de socializare, iar site-ul acesteia este „în construcţie”.
S-au ghiftuit pe muzica „Filarmonicii Naţionale din Chişinău” directori, politicieni, diverşi atârnaţi de banul public, împreună cu nevestele şi cu beizadelele.
Unul din cei care au profitat copios de şmenul din banii publici a fost liberalul Sandu Traian, patronul Galtour, care a asigurat cateringul şi deservirea ghiftuielii majoritar pesediste, cu circuit închis.

(D.M.) 7 - decembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...