logoImpact EST nr. 880 - 27.07.2021

3neacsuImpact – est se solidarizează cu judecătorii în salvarea unui drept fundamental

Un fost magistrat de prestigiu al României, alungat din calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a bulversat opinia publică, prin toate dezvăluirile făcute în direct, contactat fiind de o televiziune de ştiri. Şi aici nu este vorba de orgolii, răzbunări profesionale, ci de un concret menit să scoată lumea în stradă pentru salvarea statului de drept. Iar într-un stat de drept în care INDEPENDENŢA JUDECĂTORULUI nu este susţinută şi apărată cu orice preţ ci, din contră, este mulată după interesele personale sau de grup ale celor care conduc statul folosind chiar vârfurile justiţiei, trebuie să atragă atenţia partenerilor occidentali ai României de a interveni şi a ne apăra de noi înşine. Iar noi, cei de la Impact – est, vom rămâne solidari cu judecătorii până când această valoare fundamentală în orice stat de drept, cum este INDEPENDENŢA JUDECĂTORULUI, nu va fi doar un deziderat şi obiect de troc între şefii efemeri ai CSM şi personajele la fel de efemere din fruntea unui stat. Fie el şi unul al unei ţări ca România.

În cele ce urmează vom puncta citând din declaraţia fostului magistrat şi membru CSM, avocatul Adrian-Toni Neacşu, iar unde va fi cazul vom comentat pentru a sublinia atitudinea curajoasă a acestuia.

Judecătorii sunt incapabili să se apere singuri!

Judecătorii sunt incapabili să se apere singuri tocmai pentru că sunt prinşi în acest sistem. Asociaţiile profesionale ale lor, din păcate, nu pot face acest lucru, iar CSM, care ar trebui să o facă, pentru că asta este menirea lui până la urmă, nu o face. E nevoie de o acţiune generală de solidarizare cu judecătorii în jurul a ceea ce e valoarea fundamentală într-un stat de drept, şi anume, independenţa judecătorului.”

Avocatul Adrian – Toni Neacşu nu trebuie lăsat să urle în zadar, vocile singulare nefiind atât de puternice încât să se opună unui sistem dintr-o democraţie fragilă şi încă supusă tarelor provenite din cei 45 de ani de stat totalitar, în care magistratul-procuror sau judecător avea libertatea şi independenţa apei într-o ţeavă, prim-secretarii pecere de judeţ fiind cei care împărţeau dreptatea, adevărul, legalitatea şi aplicarea legii.

Sigur că fostul magistrat şi membru al CSM nu trebuia să tacă atâta timp, acuzând acum public faptul că erata Curţii Constituţionale a României (CCR), prin care Traian Băsescu a scăpat de demitere în urma Referendumului din 2012, a fost elaborată de specialiştii din CSM, sub mandatul şefiei magistraţilor Alina Ghica şi Oana Hăineală. Ce ţară e asta când sub cupola CSM, garantul şi apărătorul INDEPENDENŢEI JUDECĂTORULUI şi a JUSTIŢIEI, aparatului tehnic i se ordonă să lucreze la ore târzii din noapte pentru a produce astfel de acte. Iată şi pentru cine erau „aranjate” actele şi voturile în CSM, conform lui A.T. Neacşu: „PENTRU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI DIN 2012”!

Este uluitoare această declaraţie care aruncă democraţia noastră fix în anumite state din America Latină.

Skendenberg pe spatele JUSTIŢIEI

Cred că nici un ministru al Justiţiei adus din Germania, de pildă, nu ar putea arbitra şi opri lupta crâncenă care se dă pentru supremaţia în JUSTIŢIA unui stat de drept aflat în pericol. Protagoniştii în lupta asta sunt Procurorul General, procurorii generali ai DIICOT şi DNA, şefii CSM şi ai instanţei supreme, unii dintre ei şi membri ai CSM, CSM-ul însuşi şi, desigur CCR. Or noi nu trebuie să rămânem pasivi ai acestei istorii şi nici să lăsăm vocile curajoase să fie izolate prin singularitate. Şeful actual al statului poate, cred, arbitra şi opri războiul dus pentru controlul asupra independenţei justiţiei.

Să cităm din maestrul Toni Neacşu.

„Eu cred că sistemul, indiferent ce vrea să facă, se va opri, în momentul de faţă, dacă va exista opoziţie. Cred că este un moment de cumpănă zilele acestea şi cred că acest caz poate fi detonatorul care să ducă la unele schimbări, sa spunem aşa. Eu cred – din ceea ce am vazut, din ceea ce a apărut public cu privire la motivele contestaţiei în anulare, din ceea ce se întamplă – suntem mai degrabă în zona, cum să spun, a ridicolului, din punct de vedere juridic. Şi orice specialist în drept poate să spună lucrul ăsta foarte uşor. Sunt şi eu curios unde se vor opri lucrurile. Deja ele sunt împinse foarte, foarte departe.”

Pianul mai are cântăreţ?

Tot am senzaţia că actualul Preşedinte al României îşi dă de treabă lucrări mărunte pentru a evita implicarea în luarea unor decizii care l-ar aşeza şi păstra în istorie. Dacă până în 2012 „pianul avea un cântăreţ”, parcă tot se întâmpla ceva de bine, de rău, dar mai mult rău.

Dar se întâmpla. Acum, după ce Iohannis s-a instalat la Cotroceni cred că la „pian” cântă prea mulţi şi-şi mai şi rup degetele unii altora cu ciocanul Justiţiei. Chiar şi sub CUPOLA CSM sau a COTROCENIULUI! Să mai cităm din A.T. Neacşu:

„ Dacă am fi avut această discuţie în 2014, înainte de alegerile prezidenţiale, v-aş fi dat un singur nume şi vi l-aş fi dat cu suficiente argumente. În momentul de faţă nu ştiu dacă mai există o conducere unică, să spunem aşa, în ce se întamplă, însă coordonarea în mod clar exista. Coordonare în sensul în care nimic nu este întâmplător, nimeni nu iese la televizor, respectiv nimeni nu iese în presă, fără să aibă un acelaşi mesaj, fără să lucreze împreună, în sensul acesta. Repet, nu ştiu cine este, în momentul de faţă, cântăreţul de la pian. În 2014 v-aş fi spus altceva.”

Încheiem tot cu un citat din Adrian-Toni Neacşu, pentru un final apoteotic, fără a-l mai comuta, însă.

„În primele luni ale mandatului meu, am aflat un lucru care m-a şocat şi, mă rog, şocat am rămas până când am ieşit din CSM, şi anume, că existau în cadrul CSM nişte voturi, cum să spun eu, aranjate, la dispoziţia unei persoane înalte în stat – foarte înalte în stat, era vorba de preşedintele României de atunci – pe care le putea orienta în ce direcţie, mă rog, s-ar fi solicitat.

Solicităm, imperativ punctele de vedere ale celor tineri din SISTEM care încă simt şi ştiu ce înseamnă INDEPENDENŢA JUDECĂTORULUI, pentru salvarea acestui drept fundamental.

A consemnat,

Gelu CIORICI

Gelu CIORICI 7 - iunie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...