logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Mediul de afaceri gălăţean, şi aşa mic şi flauşat cum e, este în continuare viciat de controale dedicate şi bine ţintite, dictate de către Daniel Mocanu, pe atunci şeful Inspecţiei Fiscale din AJFPS Galaţi. În perioada 2018-2019 el a ÎNCHIS 25 de firme din domeniul alimentaţiei publice. Dosarele cu actele de control au fost trimise la parchet, conform uzanţei. Dar, atenţie, toţi cei 25 de controlaţi la drumul mare de către năbădăiosul „producător” Mocanu, au primit câte un mare NUP! Dar au rămas cu afacerile închise sau stând într-o rână. Aşteptăm reacţia şefilor lui Mocanu (unul este chiar prefectul Avrămescu), a procurorilor şi a preşedintelui PIMM, Marian Filimon.

Fluxul de intrări mărfuri, căutat până şi prin vecinii restaurantelor!

Mda. Daniel Mocanu, om cu viloaică în Galaţi, pe numele tatălui Virgil Mocanu, s-a comportat cât a fost şeful Inspecţiei fiscale în Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi (AJFP) ca un veritabil comisar sovietic. Şi nimeni din şefimea DRGFP sau din Parchete nu s-a sesizat în urma plângerilor celor ale căror afaceri au fost închise. Lor nu le foloseşte că Mocanu a fost izgonit la Administraţia Fiscală a sectorului 1 Bucureşti, apoi, tot pe la jumătatea anului 2019, a fost teleportat ca şef Birou Vamal într-o localitate din judeţul Suceava, pe vremea când clădirea vămii nici nu era gata!
Dar până atunci, în acelaşi an, el a pus capacul pe sicriul a 25 de afaceri. El a săltat de la marii retaileri situaţia cu extrasele de fluxuri de mărfuri după cardurile pe persoană juridică a celor 25 de restaurante, precum şi după cardurile persoanelor fizice – acţionari, asociaţi, salariaţi, prieteni, soţii-soţi şi, atenţie!, vecini de-ai restaurantelor! Asta pentru a manipula şi a inocula ideea că TOATE mărfurile cumpărate prin cardurile persoanelor fizice au constituit intrări de mărfuri în circuitul restaurantelor, pentru obţinerea unor venituri la negru. Pe construcţia acestui eşafodaj, şeful Inspecţiei Fiscale, Mocanu, le-a trimis dosarele la Parchet şi le-a închis localurile, punând sechestru asigurător pe bunurile firmelor, cât şi pe ale patronilor.

Scopul: însuşirea bunurilor la preţuri de nimic de către găştile din ANAF!

Surse bine informate şi care s-au şi întâlnit cu astfel de practici ale grupărilor infracţionale din ANAF, ne-au relatat că scopul unor astfel de controale, extinse până la nivelul de neamuri şi de vecini, este nu doar închiderea afacerii, ci şi devalorizarea imobilelor pentru a putea fi cumpărate în stil mafiot de către aceşti golani lacomi din ANAF, prin interpuşi. Cel care a primit ordin de la ANAF central pentru desfiinţarea actelor de control a fost Lucian Domniţeanu, şef control în cadrul DRGFP Galaţi.
Cei 25 de proprietari de restaurante vizate s-au adresat unui avocat meseriaş care cunoştea abuzurile şi dedesubturile acţiunilor întreprinse de fiscalistul Daniel Mocanu, aşa că a făcut în numele acestuia plângere la Parchet. Acesta a vizat şi faptul că celor cu afacerile închise li s-a sugerat să încheie contracte de asistenţă financiar-contabilă cu tatăl lui Daniel, Virgil Mocanu, care este expert contabil în Tecuci şi pe numele căruia se afla terenul şi vila edificată pe acesta de către comisarul sovietic. Aşa că firmele care se aflau sub control dispus de fiu erau „salvate” prin asistenţă financiar-contabilă acordată de tată!
Continuând cu tupeu misia sa, Mocanu-fiul l-a chemat pe avocat la el, conform celor şoptite prin târg, spunându-i că nu se face aşa ceva. Sigur că organele abilitate se pot sesiza asupra tuturor celor relatate, aşa cum şi auditul intern al ANAF – DRGFP Galaţi o poate face.
Cert este că în toate cele 25 de dosare, Parchetul Tribunalului Galaţi a dat NUP, cu motivaţia că nu sunt probe concludente, iar fapta nu există!
Dar afacerile le-au fost închise şi distruse. Şi din astfel de motive tot mai mulţi patroni preferă să-şi închidă afacerile din Republicuţa Galaţi şi să plece cu familii cu tot, după ce îşi vând şi locuinţele, cel puţin dincolo de munţi, în Transilvania. Iar în locul lor nu vine nimeni cu afaceri în Galaţi, nenorocirea fiind una dublă.
Auziţi colea, argument fiscal în replicile lui Mocanu, date apărătorilor cu documente, patronilor: „Nu m-aţi convins”, de parcă el ar face beletristică de punctează la impresie artistică!
Păi pe tăticu, unde erau călăuziţi să încheie contracte de asistenţă financiar-contabilă, cum îl convingeau, bre?!

Gelu CIORICI 6 - martie - 2020

One Response so far.

  1. Grigoriu G. spune:

    Daca-l verifica cineva pe „taticu’ nea Mocanu” ii da dauna totala pentru ca ala foloseste doar salariati fara carte de munca.ITM-ul a fost odata…

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...