logoImpact EST nr. 860 - 03.03.2021

Procurorul şef al DNA- ST Galaţi, dr. Gh. Ivan, a fost convocat să dea raportul la Bucureşti, la DNA-Structura Centrală, în Dosarul AVIASAN. Despre felul în care a fost instrumentată afacerea secolului, cu miză de circa 40 milioane de euro, am tot scris şi vom mai scrie. Grav este că acum, la final, se încearcă aceeaşi bolmojeală, pipăială cu fereală a cauzelor, actelor şi faptelor celor care joacă în acest film. Şi sunt parlamentari, judecători, procurori, avocaţi, directori de instituţii, notari publici, oameni de afaceri şi lideri politici. Funcţie de aceste ramificaţii îi trece prin cap lui Ivan să atomizeze uriaşul dosar pe care l-a moştenit în octombrie 2008 de la Cezarina Bamboi, ex-procuroarea şefă a PNA, cea care la rându-i îl primise de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi (procuroarea Gurzu), ca fiind o castană fierbinte.

Deci, Ivan este de trei zile cazat la protocolul DNA-SC pentru a da explicaţii cu disjungerea dosarului în vreo opt felii, numai bine pentru a dispărea miezul, nucleul tunului imobiliar prin care 40 de hectare de teren ale AVIASAN au fost acaparate prin fals şi uz de fals de către Fiticom Serv SRL Galaţi.

Pe modelul disjungerilor, au fost atomizate şi au dispărut din radarul marii lupte împotriva corupţiei dosare grele în care sunt (au fost) instrumentate marile tunuri date industriei alimentare şi comerţului gălăţean, industriei metalurgice şi de maşini, comerţului angro şi a tot ce a fost privatizat la ordin şi susţinere politică.

Şi acum anchetatorii vor să îi scape pe câţiva dintre cei împotriva cărora s-a început urmărirea penală, aceştia rămânând în cercetare, fără a fi trimişi în judecată.

Iar când le va veni rândul, dosarul va fi atâta de subţire încât nu vor mai fi probe, acte împotriva lor. Mai ales că în această „afacere a secolului” NU EXISTĂ PĂGUBIŢI ŞI RECLAMANŢI!, CONSILIUL LOCAL VÂNĂTORI ŞI MINISTERUL TRANSPORTURILOR FERINDU-SE SĂ SE MAI REVENDICE CA PROPRIETARI, OR CA RECLAMANŢI!

Să sperăm că DIICOT-ST şi mai ales DIICOT-SC, nu vor cădea în plasa DNA-ST Ivan şi nu vor disjunge cele trei mari cazuri care au pus economia judeţului Galaţi pe chituci şi vor trimite dosarele la instanţele de judecată înainte de a le atomiza pentru a le scădea din gravitatea faptelor care converg spre acuzaţia de SUBMINARE A ECONOMIEI NAŢIONALE.

Nu-i aşa, domnule doctor Gh. Ivan?

Să numărăm ramificaţiile

Una dintre ramificaţii se numeşte Calea Magistraturii. Aici sunt implicaţi judecătoarea Stela Ivan, cea refugiată la Tribunalul Ilfov, şi procurorul Roşca Caloenescu, cel trimis în judecată de către Gh Ivan pentru fapte imobiliare asemănătoare pe care chiar el le-a comis, aşa cum am demonstrat aici la Impact-est. Prin sentinţa dată, la baza căreia a stat un titlu de proprietate falsificat, care a şi dispărut de la dosar (noi îl avem, domnu’ Ivan), Stela Ivan i-a făcut proprietari pe cele 40 de hectare de teren Fitoplant SRL Galaţi.

Cea de-a doua ramificaţie este Calea Parlamentară, în care intră avocatul Mihail Boldea şi notarul public Bogdan-Liviu Ciucă.

Ce-a de-a treia atomizare este Calea Instituţională, formată din Nicolae Reti, fost director al OCPI Galaţi (Cadastru) şi Răducan Oprea, ex-director al ORC de pe lângă Tribunalul Galaţi şi decan al Facultăţii de Drept din cadrul UDJ, unde dr. Gh. Ivan i-a fost subaltern din 2008 până în 2012, când fostului miliţian de la Economic i-a expirat mandatul.

Despre următoarele atomizări prin disjungere, vom discuta în ediţiile viitoare.

Tot atunci vom afla dacă Bucureştiul îi va accepta lui Ivan o astfel de Rezoluţie.

Gelu CIORICI 5 - iulie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...