logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

Faţă de protestele judecătorilor şi procurorilor, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a comentat acid, amar şi realist situaţia privilegiată în care se află corpul magistraţilor şi grefierilor faţă de restul populaţiei din România.

Ea arată că salariile din sistem sunt în raport de 1 la 6 faţă de Belarus şi Rusia şi de 1 la 2 faţă de Irlanda, ţară aflată în topul pibului pe cap de locuitor în UE. De asemenea, ea mai punctează că pentru procurori, judecători şi grefieri, chiriile plătite de către noi, în Bucureşti, de pildă, si situează la 600 de euro!, unii încasându-le şi după ce s-au pensionat şi au trecut în avocatură. Pe o scăpare (?!) a legii sunt şi pensii de un miliard de lei vechi pe lună. Toţi cei care sunt detaşaţi în altă localitate, inclusiv membrii CSM, au o diurnă de 2% din salariu.

Spre final, ministresa Raluca Prună concluzionează amar: … în acest ritm îi vor lăsa pe români desculţi şi fără pensii cât de curând.

Lector 30 - septembrie - 2016

2 Responses so far.

  1. No99 spune:

    Dna. ministru mananca un mare rahat. In primul rand justitia este un serviciu public si, lasand la o parte ca ar trebui sa ocupe un anumit loc in stat, la noi in tara din banii de taxe de timbru s-ar putea acoperi cu usurinta cheltuielile cu intreg fenomenul. Dar, ca si in problema maidanezilor, de pilda, asa cum primaria papa bani de ecarisaj cu sutele de mii pe an si nu face nimic din ei, exact asa face MJ cu judecatorii, grefierii si tot aparatul din instante, in loc sa ii lase sa se managerieze de unii singuri, asa cum se intampla la parchete sau in orice alta tara din lume.. Practic, politicul tine sub pinten justitia prin sistemul: va luam banii si va administram cum vrem noi, cu schemele de personal si cu salariile pe care vrem sa vi le dam, voi doar munciti ca sclavii. In al doilea rand, se minte cu nerusinare cu privire la salariile de un miliard si chriile care, intr-adevar ajung la 600 de euro in Bucuresti, dar care nu depasesc 200 de euro in mai bine de jumatate din localitatile in care se afla instante de judecata. Dar poate vreti justitie corecta de la un judecator cu salariu de 5000 RON intr-un oras ca Cljul, de exemplu, unde sunt cele mai mari chirii din tara..

  2. gelu ciorici spune:

    Multumim pentru comentariul pertinent si documentat. Cu voia Dumneavoastra, vom prelua cateva date pentru a da o stire de punere la punct.G.C.-S.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...