logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Apoi el vorbeşte şi de protectoratul rus şi de faptul că „Rusia cu aportul – mâinile în original contelui Kiselef a făcut paşi importanţi pentru crearea viitoarei Românii”.

Desigur, principatele au fost reformate după chipul şi asemănarea provinciilor poloneze pentru a deveni viitoare gubernii ruseşti, pentru ca:

Pe urmă e adevărat s-a forţat procesul izgonirii Turciei din Balcani, având drept rezultat intrarea în principate a armatelor ruseşti în 1853 şi dezlănţuirea războiului Crimeii.

Cu ce s-a sfârşit acest război, o ştim cu toţii.”

O ştiţi sau nu, vă aducem noi aminte!

Rusia a fost alungată de la Gurile Dunării, adevăratul motiv al izbucnirii războiului fiind Sulina şi Galaţiul punctul nodal al comerţului Occidentului în materie de grâne, s-au distrus fortificaţiile Ismailului şi Sevastopolului, s-a redus flota rusească în Marea Neagră, s-a neutralizat respectiva mare, s-au reunit cu patria mumă, principatul Moldovei, cele 3 judeţe din sudul Basarabiei, în sfârşit s-au creat Divanurile Ad-hoc şi s-au unit cele două entităţi vorbitoare a aceleaşi limbi.

Apoi după încercarea de dezunire a imperiului ţarist, avea să se treacă la finalizarea unui proces ce începuse încă de pe la 1828, adică introducerea treptată a alfabetului latin şi renunţarea la caracterele chirilice, în Moldova acest proces fiind lansat de Gheorghe Asachi şi Albina Românească, sub privirea aburită a cenzurii ruseşti, încă de pe vremea ocupaţiei de la 1828-1834.

Aşa au reuşit înaintaşii noştri să se desfacă, încet, încet din „îmbrăţişarea” pravoslavnică a „închisorii popoarelor”

Trecând uşor ca şi cum n-ar fi ştiut de ele, peste marile realizări naţionale, declararea independenţei, a regatului, politologul nu uită în schimb a vorbi pasă-mi-te de „planurile napoleoniene de fondare a României Mari”.

Mamăăă, mamăă!

Trece în revistă întregirile consecutive, începând cu Dobrogea, dată de ruşi la schimb cu cele 3 judeţe din sudul Basarabiei, Transilvania, Crişana, Banatul şi sudul Maramureşului care ar fi fost „ungureşti” şi nu austriac imperiale şi conchide că singurele „pretenţii teritoriale au rămas faţă de Rusia pe care le-a rezolvat folosindu-se de cele două războaie şi slăbiciunea Rusiei, ocupând Basarabia şi Bucovina în 1918 şi 1941.”

Hopa Bre!

Stai aşa!

Cine a semnat tratatul de pace de la Brest-Litovsk?

Nu oare sifiliticul de Vladimir Ilici Lenin?

Rusia şi Germania.

Cine şi-a împărţit sferele de influenţă în Europa la 23 august 1939.

Hitler şi Stalin! Germania şi Rusia!

Cine şi-a împărţit Polonia după 17 septembrie 1939?

Tot Hitler şi Stalin! Germania şi Rusia!

Cine a ocupat Basarabia şi Bucovina?

Rusia!

Cine şi-a împărţit Europa pe serveţelul de hârtie?!

Stalin şi Churchill! Rusia şi Anglia!

Numitorul comun al tuturor evenimentelor de mai sus este o singură entitate statală.

Rusia şi urmaşa ei Uniunea Sovietică!

Ducă-se pe pustii!

Dimitrii Rodionov însă tace mâlc referitor la toate aceste evenimente.

Desigur nu dă bine pentru semidocţi, sfertodocţi, zerodocţi.

El continuă pentru publicul său, adică îl arde grija!

După prăbuşirea Uniunii Sovietice necesitatea de unire cu Moldova a răsunat în societatea românească cu nouă forţă fapt care care a alimentat vocile unioniştilor din partea opusă a malului Prutului, cu generozitate sponsorizaţi de către România, al căror obiectiv este „Revenirea Basarabiei”, şi tot Occidentul se străduie ca în final să rupă Moldova de Rusia.”

Ce nenorocireee!

Cu toate acestea în pofida înfrângerii Rusiei în Războiul Rece şi a dezlegării mâinilor României, nimeni nu a decis să încalce status quo-ul care exista din timpul URSS.

Între timp, în schimb trezindu-se după înfrângerea din conflictul transnistrean, valurile românismului sunt din ce în ce mai frecvent atenuate de naţionalismul moldovenesc, care, întâmplător, este susţinut în mod activ de către minorităţile naţionale din Găgăuzia: rusă, ucraineană, găgauză – de toţi cei care nu doresc în România.

Da, întâmplător cu bani si suport mediatic de la Kremlin.

În acelaşi timp, în ţinutul istoric al Moldovei a apărut o mişcare formată din cei ce se autointitulează moldoveni şi urmaşii cnezatului Moldovei, considerând că România o artificială uniune impusă lor de valahi (Bucureşti – capitală a Ţării Româneşti, chiar şi limba română – este în esenţă un limbaj modernizat valah) şi pledează secesiunea de România şi unirea cu Republica Moldova.”

Doar un redus mintal poate mai scrie asemenea aberaţii, dar vorba ceea „hârtia suportă orice”
Iar publicul rus, cealaltă vorbă românească „înghite tot precum pelicanul” când este vorba de „Mati Rossia Maguceia”.

A mai auzit cumva cineva de “Partidul Moldovenilor” al lui Constantin Simirad înfiinţat în decembrie 1997 la Vaslui şi mort cu acte în regulă în 2001 la sfârşitul anului?

Iată cum scoate zănaticul rus de la naftalina istoriei, o mişcare ce nu mai există, moartă, scopul principal al acesteia fiind dezvoltarea în condiţii de egalitate a tuturor regiunilor ţării şi nu unirea expresă cu Republica Moldova, informaţia nevalabilă fiind servită pe platou cu votcă celor numiţi prostîh mujikov”.

Bărbăţilor simpli, şi nu mojicilor proşti!

Nu-i nimic, omul tot visător, al „sufletelor moarte” sub imperiul aburilor de la „bania” dublaţi de cei ai băuturii naţionale, faţă de care am tot respectul cuvenit cu condiţia să fie originală şi nu o oarecare „samagoncă de izbă siberiană au pe româneşte „ pufoaică”, bate câmpii.

Acum este la modă să te angajezi în tot felul de preziceri politice – futurologie politică” în originalşi să fantazezi pe teme geopolitice”tot în original.

Însă, aşa cum au arătat evenimentele din Ucraina ne putem aştepta la cele mai incredibile rezultate geopolitice – în definitiv, cine, în urmă cu câteva luni, şi-ar fi imaginat că peninsula Crimeea va deveni parte a Rusiei?

De ce nu ar reveni Rusia la proiectul de acum aproape trei secole de rezolvare a „problemei orientale” – proiectul statului tampon Dacia.

 Va urma.

Partidul Popular Antifascist al Proletariatului 6 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF