logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

Ne place sau nu, e moral sau imoral. Nu mai are importanţă  atâta timp cât ceea ce se întâmplă la răsărit de ţara noastră se poate transforma într-o oportunitate de nevisat pentru Republicuţa Galaţi. Iată, suntem pinten al Europei în coasta balaurului dela Moscova, ne-am transformat în grănicer şi păzitor al hotarelor lumii civilizate, or pentru aceasta şi pentru a o face cât mai bine este nevoie de investiţii. Da, investiţii, în acest colţ de ţară uitat şi prăfuit, care trebuie musai revigorat, dinamizat, înzestrat, în a-şi îndeplini rolul cât mai bine. Aşa că pentru toate acestea s-a elaborat o strategie care presupune ca Republicuţa noastră, care are graniţe cu Moldova şi Ucraina, să joace rolul de piatră turnantă, de pivot, pentru întreaga zonă de sud-est a ţării, de centru de comandă, de promotor. Şi, uite aşa, ce nu au reuşit politicienii  postdecembrişti de paie ai ţinutului, care din contră au distrus şi pârjolit totul, transformand zona noastră în cea defavorizată şi în pol al sărăciei, vor reuşi europenii îngroziţi de varianta necontrolabilă numită PUTIN.

În atare condiţii, nu ne mai miră nimic din ceea ce va să se întâmple aici, la noi, precum cele trei obiective majore – pod, aeroport, drum expres – toate aflate în prezent ca aprobate şi cu finanţare internă şi europeană. Podulla Brăila, aeroportulla GALAŢI!!! şi autostradă (sau trei benzi) dela Galaţila Buzău. Başca, alte investiţii pentru Dunăre şi porturile gălăţene, multe altele, cu rolul clar şi precis de a ne „vitaminiza” şi transforma, în a avea „muşchi” pentru economie şi, implicit, pentru toate domeniile.

Rămâne de văzut în ce măsură ai noştri conducători din politică şi administraţia zonală vor înţelege ce se întâmplă, vor avea „alonjă” în a nu sta cu mâinile încrucişate, în a fi factori activi, pentru că orice frână, corupţie sau crâcneală, credem că va fi tratată prin excizie şi neutralizare, aşa cum se cuvine, având grijă de aceasta „alţii”, şi nu şefii şefilor noştri judeţeni.

De altfel, toate cele de mai sus, dacă îşi mai aduc aminte confraţii din mass-media, au fost prefigurate de un înalt demnitar român şi olandez, la o conferinţă de presă ce a avut loc în primăvară la Prefectura din Galaţi.

Şi, ca să nu muriţi de curiozitate, întrebându-vă unde o să fie amplasat aeroportul zonal, de fapt un aeroport pentru aeronave şi altele mai uşoare, noi ne-am pus în priză toate sursele, am făcut urechea pâlnie, ne-am ţinut respiraţia şi uite aşa am aflat (ca zvon) că acesta va fi amplasat în zona (triunghiul) Piscu-Vameş-Independenţa. Pe bune! Altele în ediţia viitoare la… zvon press.

Ochiul şi timpanul 5 - septembrie - 2014

2 Responses so far.

  1. Contra spune:

    1. Nu va mira si nu va sperie ca nimeni nu mai face comentarii? Ceva nu merge. Ori lumea s-a saturat, ori subiectele s-au rasuflat, ori s-a generalizat o maladie a nepasarii…
    2. Cea mai mare idiotenie a fost Euroregiunea Dunarea de Jos. Ce sa facem noi cu ucrainenii? Cu moldovenii, da.
    3. Nimeni nu pune unctul pe i…

  2. Contra spune:

    punctul

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...