logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

catalinvoicu-senator-465x390Auziţi, oameni buni, unsprezece parlamentari gălăţeni, adică majoritatea, mai puţin Paul Ichim, Dobre, Ciucă şi Toader, au semnat Petiţia ruşinii a României, prin care îşi propun avantaje în interes personal prin modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensii speciale pentru parlamentari.

Este clar ca lumina zilei că neruşinarea aparţine social-democraţilor, care cu o nesimţire inimaginabilă vin cu o astfel de propunere ce oripilează întreaga populaţie sărăcită şi ruptă în cur. Bă!, trebuie să fiţi nebuni să vă gândiţi la voi şi nu la ţară, la cei care v-au trimis acolo, în Parlamentul României, la nevoile ei, la lipsurile din infrastructură, educaţie, sănătate, cultură şi tot aşa. De fapt, în ultima vreme asistăm la o frenezie, la o hemoragie de „dări”, de pomeni la diverse categorii de indivizi, într-o veselie şi devălmăşie greu de explicat şi susţinut din punct de vedere logic, raţional sau economic.

De unde până ieri toată lumea îmbrăţişa ideea stabilirii pensiilor după principiul universal valabil al contributivităţii, brusc alde Ponta Viorel şi a lui ministresă a muncii, călare pe un purcoi de bani, au început să arunce cu ei, având rol de sinecură de partid, în electoratul lor „tradiţional”. Daţi de aiurea (chipurile înapoi) acolo unde tot voi aţi mai dat degeaba unor indivizi din armată, poliţişti, funcţionari, magistraţi etc, sume imense care nu se justifică, aceştia asumându-şi meseria pe care au profesat-o ca oricare dintre noi, au fost retribuiţi pe durata activităţii corespunzător (mai bine decât mult), ori de contribuit au făcut-o mai puţin sau la fel ca orice individ. La bătrâneţe, nevoile sunt aceleaşi pentru fiecare dintre cei care au vârsta pensionării, ori discrepanţele acestea imense nu fac decât să adâncească inechitabilul şi să nască sentimente de frustrare şi nemulţumire. Iar dacă ne uităm „dincolo”, la cei care au lucrat în producţie, în servicii, cei care au produs valoare adăugată, la medici, la profesori, la cei mulţi, lucrurile stau cât se poate de prost, pensiile fiind de mizerie, la limita de jos a subzistenţei umane.

Explicaţia lui Viorel Ponta e de tot rahatul, de tot râsul, adică dăm că avem de unde, avem o rezervă bugetară mare, neconsumată, avem creştere economică şi ne permitem. Fraţilor, te cruceşti! Opriţi zurliul! Nu trebuie să fii economist de marcă, pentru a-ţi da seama că banii ăştia, atâţia cât sunt, trebuie în primul rând dirijaţi spre investiţii, spre dezvoltare. Ori, din acest punct de vedere, e vai de mama noastră, suntem împietriţi, nu realizăm mai nimic. Marile proiecte de ţară sunt ratate, infrastructura bate pasul pe loc, iar mediul economic gâfâie, împovărat peste poate de jdemii de taxe şi impozite.

Dar să ne întoarcem la guşterii noştri politici şi să vă prezentăm animalele politice bipede care au îndrăznit să ceară pensii speciale de mii de lei în batjocura poporului român. Printre parlamentarii gălăţeni se numără de la pe-se-de – Florin Pâslaru, Laura Marin, Lucreţia Roşca, Viorel Ştefan, Daniel Butunoi, Nicolae Marin, Gheorghe Saghian, iar de la PNL – George Scarlat, UNPR – Eugen Chebac, Laurenţiu Chirvăsuţă şi PC – Eugen Durbacă. Prima reacţie pe care o ai faţă de cei de mai sus este de scârbă, de sictir, de scuipat în faţă, de înjurat de mamă şi tată care au conceput şi crescut astfel de creaturi.

Iar indignarea şi mânia te aduc în pragul disperării, încercând să strigi la ei, întrebându-i „ce aţi făcut voi în Parlament, în afară de a dormi şi ridica mâna sau a vota la comandă după cum a dictat partidul vostru?” Ce aţi făcut voi pentru Republicuţa Galaţi în afară de ceea ce vedem cu toţii? DEZASTRU. Da! Dezastru economic, dezastru social, şomaj fără limite, sărăcie lucie. Păi, cum măi, nesimţiţilor, să aveţi curajul să cereţi pensie specială? Arătaţi-ne pe vreunul dintre voi care a făcut ceva concret, care a lăsat urme, a construit ceva anume cu aportul său direct, acolo, aşa, un drum, o şcoală, o bibliotecă, o fabrică, un spital, un pod, de care să se lege numele vostru. Băi, şobolanilor, băi, ciumă comunistă, băi burghezie a clasei muncitoare! Voi, care nu aveţi limită, băgaţi capul la putinică pentru că s-ar putea să rămâneţi fără el, la viitoarele alegeri care vin la anul.

JAP 24 - aprilie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF