logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

Lui Florin Paslaru ii plac gogosileSe făcu publică o listă neagră a personulităţilor din politica neagră ce a sfărâmat România în ultimii 26 de ani şi în mod special metropola Europolis sau Dunărea de Jos sau aşa zisa zonă Galaţi-Brăila. Evident, şi această listă este în suferinţă, pe măsura în care două instituţii forte ale democraţiei de Galaţi – presa şi DNA-sunt în suferinţă. Lista Iniţiativei România cuprinde un număr de 128 de nume de politicieni de la vârful statului şi partidelor care au fost inculpaţi: 57 de deputaţi sau eurodeputaţi, 26 de senatori, 28 de preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene şi 17 primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ. Lista a fost realizată pe baza informaţiilor publice din presă şi de pe site-ul DNA. Şi cum presa de investigaţie a dispărut lent şi sigur din Galaţi iar DNA Galaţi pare un club de domnişoare puse să consume cafea de bună calitate la o şuetă bine bugetată, se explică de ce atât de puţini corupţi de Galaţi Brăila apar pe această listă neagră.

Să vedem totuşi de ce hahalere trebuie să scăpăm în 2016

Grupul de initiativă numit Iniţiativa România, platformă civică ieşită din spuma revoluţiei facebook de trei zile face încă o încercare de a curăţa România de zoaia politică din ultimii 26 de ani. Şefii de partide au la vedere o listă cu corupţi, pe judeţe, pentru a face patina curăţenie, fie şi atât de târziu. Se dă numele fiecărui deputat, fiecărui senator, fiecărui preşedinte de Consiliu Judeţean, fiecărui primar de municipiu reşedinţă de judeţ suspectat de sau implicat în comiterea de infracţiuni, în baza dosarelor penale deschise de DNA sau PICCJ. Deşi cu o listă anemică, corupţii de Galaţi sau Brăila sunt prezenţi prin următoarele potăi politice: la poziţia 38: deputatul Victor Paul Dobre, PNL, suspectat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, faptă comisă în perioada când avea calitatea de ministru delegat pentru Administraţie. Pe 11.09.2012, Camera Deputaţilor a respins solicitarea DNA de urmărire penală; la poziţia 81: eurodeputatul Dan Nica, PSD, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; la poziţia 91: deputatul Florin Pâslaru, PSD, amendă penală pentru conflict de interese.

Brăilenii sunt reprezentaţi de următorii: la poziţia 19, Bunea Stancu, fost preşedinte CJ Brăila, PSD, condamnat în dosarul Mită la PSD. Inculpat în alt dosar pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi conflict de interese în formă continuată; la poziţia 71: Florin Mija, fost vicepreşedinte CJ Brăila, PSD: procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Mija, împreună cu Bunea Stancu, pentru abuz în serviciu. A fost reţinut şi a stat în arest la domiciliu timp de două luni. În plus, ANI a constatat că Mija este în conflict de interese de natură penală. De fapt, privind lista, vedem că de-a lungul anilor, realitatea dezvăluirilor a fost mult mai bogată.

Multe alte personaje publice au fost surprinse în poziţii de gravă indecenţă publică de cei câţiva ziarişti care au putut rezista subfinanţării crase a presei, dar organul de complicităţi DNA nu a dat girul pentru arestări sau măcar IUP-uri. În această ipoteză tristă de lucru cu iniţiative civice, e greu de crezut că şefii de la Bucureşti ai partidelor vor pricepe sensul scrisorii Iniţiativa România. Vine o nouă perioadă de adunat voturi, şi politica se face cu voturi adunate cu talent tocmai de jupânii corupţiei de la judeţe. Iată ce apel idealist se face: „Excluderea din partidele dumneavoastră a tuturor politicienilor inculpaţi, trimişi în judecată, condamnaţi nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupţie şi conexe; Angajamentul public că niciunul dintre aceste nume nu se va mai regăsi pe listele partidelor dumneavoastră la alegeri; Demisia imediată a acestor persoane din funcţiile publice pe care le ocupă. Îi invităm pe toţi cei care ne susţin, membri şi viitori membri, să ne aducă la cunoştinţă dacă am scăpat vreun nume şi să completeze harta corupţiei politice în întreaga ţară, până la nivel de consilii. Îi rugăm pe români să nu mai voteze niciunul din partidele care vor continua să susţină în funcţii publice, fie şi doar un nume din această listă. Îi invităm pe români să ni se alăture în iniţiativa noastră de a curăţa clasa politică, prin susţinerea unor oameni competenţi şi integri, care să îşi asume un serviciu public în beneficiul cetăţenilor,” se spune în scrisoarea deschisă. Frumost, onest, irealizabil, nerealist, România este ţara unde nu te poţi compromite, România este ţara unde orice este posibil.

S.V. 22 - noiembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...