logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)

„Se minte cum nu s-a minţit niciodată,

E multă minciună la noi pe pământ,

Sunt false recursuri şi nu-i judecată

Balanţa cea veche-a dreptăţii s-a frânt.”

(Adrian Păunescu)

Generaţia frişcă nu vrea democraţie, de ce vă mai bateţi capul? Câţi dintre noi sunt dispuşi să stea la rând pentru a obţine ceva, câţi nu apelează la relaţii şi nu folosesc pile ca să câştige? Ce democraţie, domnilor? PSD, spuneaţi? Asta e doar de formă, nouă nu ne pasă cu cine votăm, nu ne informăm ca să putem argumenta votul pentru X sau Y, nu suntem capabili să percem selectiv ceea ce auzim sau vedem la TV şi radio.

Să vă amintesc cumva, social-democraţilor, că atunci când aţi vrut să vă transferaţi, v-aţi pus pile peste tot şi nu aţi ridicat un pai? Că atunci când aţi vrut să daţi afară din minister, i-aţi schimbat numele din „Ministerul Educaţiei şi Cercetării” în „Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului ;i Sportului” şi, astfel, cei angajaţi anterior erau aduşi de vechea insituţie, care nu mai exista, deci puteau fi daţi afară, deşi doar numele era schimbat? Să vă amintesc că dacă organizaţi un examen pentru admiterea în barou, spre exemplu, asiguraţi câteva locuri întotdeauna pentru cei cu pile şi relaţii?

Ne tot minţim unii pe alţii, ne minţim singuri, nu ne mai interesează nimic. Desigur, dacă nu ne priveşte (sau dacă nu realizăm că ne priveşte), de ce ne-ar păsa? Noi, cei din PSR (Pile şi Relaţii), câştigăm mereu, chiar dacă nu participăm la alegeri. Domnilor, ne pasă nouă de egalitatea în drepturi? I-aţi lăsa pe alţii să vă ia locul dacă ei sunt mai buni? Uitaţi-vă la profesorii ieşiţi de mult la pensie, care încă mai stau în funcţie şi nu vor să cedeze locurile tinerilor mai bine pregătiţi şi cu mai mult chef. De ce ar ceda locul? De ce nu sunt examenele corecte? De ce nu sunt angajaţi oamenii potriviţi, şi nu cei cu pile? PSR la putere! Ideea, domnilor, în partidul nostru, nu cel votat de voi, dar cel ales de noi, chiar în mod inconştient, nu este să fim corecţi, democraţi, ci să părem aşa!

„Dar, hai, să minţim fără nici o ruşine,

Dar, hai, să minţim în direct şi-n răspăr,

Că poate prin rău vom ajunge la bine,

Minciuna supremă va fi adevăr.”

(Adrian Păunescu)

Un alt exemplu ar fi proiectul „Carieră pentru o zi”, realizat de elevii CNV-işti, care, plecând în căutare de sponsorizări, au fost îndemnaţi să se ducă cu cereri numai unde cunosc, căci altfel nu aveau şanse. Subînţelegem, deci, că nu iniţiativa sau proiectul în sine contează, ci statutul de membru al PSR. De asemeni, am auzit de foarte multe ori puştani zicând: „nu îmi fac nimeni nimic, doar au auzit de ai mei”. Ok, domnilor, copiii mai au o scuză când îşi implică părinţii, dar în momentul în care nu realizează că ei devin doar nişte anexe la nişte persoane importante, anexe care nu îşi fac un nume propriu, ci uzează unul mai la îndemână, atunci e foarte grav. Şi foarte des întâmplat, desigur.

Într-o societate în care noi credem că ajutorul primit e benefic şi bine-meritat şi că ajutorul pe care îl dăm este absolut normal, PSR va câştiga mereu. Degeaba ne numim noi precum părinţii noştri, care sunt cineva, dacă noi nu suntem nimic, precum degeab ne minţim că suntem noi adevăraţi PSD-işti, când natura noastră îşi plânge de milă fără PSR.

Acum, aţi spune voi, e ceva uman să te foloseşti de ajutor din alte părţi. Ruşine, PSR-iştilor, în primul rând pentru că nu vă cunoaşteţi şi recunoaşteţi că aici aparţineţi şi că denigraţi natura umană, crezând că instinctul de furt al drepturilor este ceva ce-o caracterizează.

Vitamina A&C 30 - mai - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...