logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Din dispoziţia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), conducerea DGFP Galaţi a fost nevoită să dispună un control financiar de fond la Fotbal Club Oţelul Galaţi, dispoziţia fiind motivată de marile pierderi financiare pe care clubul le înregistrează.

Îi somăm pe decidenţii politici şi din Finanţe să nu mai facă presiuni asupra celor doi inspectori ai DGFP ca să semneze acte care nu reflectă ce au descoperit ei în evidenţele financiar- contabile.

Oricât de pe cai mari ar fi penelul pe scena politică naţională şi oricât de sus a fost înălţat politic Marius Stan de către Crin Antonescu, nu înseamnă că scopul este acela de a călca cu şenilele peste funcţionarii oneşti care respectă legea şi legalitatea.

Ştim că în club au intrat din drepturile de televiziune şi de la UEFA circa 19 milioane de euro, iar acum mai sunt în conturi doar vreo şapte milioane.

Chestiune care este de notorietate, dată de tot ce a reflectat întreaga presă naţională. Dar nu asta este miza acestui articol, ci că inspectorii Sevastre şi Julei sunt împiedicaţi să facă un control corect şi să înregistreze ce au găsit în contabilitatea clubului. Oricum, echipa se află pe loc retrogradabil de când Marius Stan mai are doar o mână în interiorul fotbalului de la Galaţi.

Dar nu Marius poate da ordin ce şi cum să procedeze inspectorii Dumitru Julei şi Florin Sevastre, ci directorii din DGFP. Iată, în această perioadă, auditorii Camerei de Conturi Galaţi verifică activitatea financiar-contabilă a DGFP.

Să ne spună ei cine pune presiune pe cei doi inspectori încât aceştia să îşi facă treaba astfel încât să nu supere pe nimeni.

Dar, stau şi mă întreb, de ce noul acţionar, miliardarul Adamescu, nu se implică?

Păi, el câţi bani a dat ca să cumpere Clubul Oţelul? Dacă nu vrea să şi-i recupereze, înseamnă că nu a dat nimic.

Or, ca să-i recupereze, are nevoie de un control financiar corect, aşa cum şi Primarul Marius Stan îşi doreşte ca auditul comandat şi plătit cu 150.000 de euro să-i releve cine şi cât a furat în 12 ani de mandat al lui Nicolae. Ca să ştie de la cine trebuie recuperate zecile de milioane de euro care au fost sifonate.

Cred că a venit momentul ca vechiul acţionariat, în frunte cu marele Jan Borş, să depene epopeea acestui club cât a durat mariajul cu Marius Stan.

În Impact-est am anticipat – scris la acea vreme că atunci când vor intra zecile de milioane de euro de la UEFA şi din drepturile de televiziune în conturi, va începe şi dezastrul, decăderea, cearta, păruiala, divorţul.

Marius Stan a fost salvat dumnezeieşte de clopoţel, şi avea nevoie ca de o fabrică de oxigen de ISU numit Primar, chiar dacă eu îl ştiu o nucă tare, chiar de COCOS. Merge si c ”Ş”!

Vom urmări până la capăt deznodământul epopeii, chit că informaţiile de ultimă oră ne dezumflă elanul gazetăresc. Pentru că acest control vizează doar perioada când vechiul club a fost abandonat cu tot cu datoriile de zeci de miliarde de lei la bugetul de stat, iar ca valori de patrimoniu i-au lăsat hărăbaia aia de tabela de marcaj manuală. Atunci a luat fiinţă noul club cu cei cinci acţionari-directori în Ispat-Sidex, în frunte cu Ionel Borş.

Gelu CIORICI 1 - martie - 2013

2 Responses so far.

  1. georgi spune:

    NUMAI ……ESTE IN STARE DE ASA CEVA , SAU CE DIRECTOR POATE AVEA PUTEREA LA FINANTE???GATA SE RUP LEGATURILE LA TOTI LE VINE RANDUL….

  2. corleone spune:

    Cind va actina institutiile statului pentru clarificarea acestor personaje care au au dus economia din Galati in faliment.Ionel Bors,Cornel Mangalea,Dumitru Nicolaie,Catalin Chelu,Fratii Herescu ..aflati la umbra lui NICA,SAGHIAN,DOBRE,Toader si tot neamul lor.Unde sunt institutiile statului de forta MAI,MP,M.J..ANAF..??? ..in mainile lor….

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF