logoImpact EST nr. 844 - 27.10.2020

CSM a dat publicităţii constatarea legalităţii privind alegerea celor 14 noi membri, de către adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor. Până la 19 membri ai viitorului CSM, conform legii, acestora li se mai adaugă doi membri ai societăţii civile, aleşi de Senat, şi trei membri de drept reprezentând preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul Justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Lista celor 14 aleşi a fost transmisă CNSAS pentru a verifica dacă aceştia au fost sau nu informatori ai securităţii.

Lista judecătorilor cuprinde doi dintre judecătorii ÎCCJ – Simona-Camelia Marcu şi Mariana Ghena (fostă preşedinte a Curţii de Apel Galaţi), de la curţile de Apel cei trei desemnaţi sunt Lia Savonea-Bucureşti, Nicoleta-Margareta Tint-Braşov şi Andreea-Anamaria Chis-Cluj. De la tribunale o avem pe Gabriela Baltag-Neamţ şi pe Evelina-Mariela Oprina – Ilfov. De la judecătorii lista este completată cu Mihai-Andrei Bălan-Timişoara şi Mihai-Bogdan Mateescu-Râmnicu Vâlcea.

Cei cinci procurori viitori membri ai CSM, pentru un mandat de şase ani, au fost aleşi şi validaţi Codruţ Olaru (PÎCCJ), de la parchete de curţi de apel a fost ales Cristian-Mihai Ban-Bucureşti, de la parchete de tribunal au fost aleşi Florin Deac-Maramureş şi Nicolae-Andrei Solomon – Bucureşti. De la parchetele judecătorilor a fost aleasă Tatiana Toader de la Parchetul Judecătoriei Sector 2 Bucureşti.

Plenul noului CSM va alege preşedintele şi vicepreşedintele pentru anul 2017, şedinţa de constituire urmând să aibă loc după publicarea componenţei în Monitorul Oficial.

(Lector) 9 - decembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...