logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Printr-un comunicat remis presei la finele lunii iunie, aflăm că în ArcelorMittal Galaţi s-a deschis larg şi subtil poarta (auto)disponibilizărilor. Noua găselniţă se numeşte pre-pensionare şi se adresează salariaţilor care îndeplinesc criteriile de pensionare până pe 31 decembrie 2015.

Stimularea „vinderii” locului de muncă are preţul de 22.000 de lei net la care se adaugă un număr de salarii, dar nu mai mult de 12. Subtilitatea aceasta nu face decât să pară a fi o şiretenie, combinatul angajându-se să nu facă disponibilizări colective, odată ce a primit ajutor de stat pentru energie electrică la preţ preferenţial.

În schimb, declaraţia lui Bruno Ribo, directorul general al AMG, e una învăluitoare şi nu lasă nici o clipă să se înţeleagă că ar fi vorba de disponibilizări colective, ci de … protecţie socială … Iat-o!: „ În actualul context economic, care este dificil şi volatil, lucru reflectat în creşterea costurilor şi pierderea de competitivitate, este nevoie să ne îmbunătăţim productivitatea muncii, atât prin creşterea producţiei – pentru care am investit, recent, resurse importante – cât şi prin acest program de pre-pensionare anunţat astăzi. Implementăm această măsură într-o manieră responsabilă din punct de vedere social, cum am făcut şi până acum.”

Grig IONESCU 19 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...