logoImpact EST nr. 887 - 25.09.2021

Revenim asupra TOP 500 DATORNICI dat publicităţii la finele trimestrului III al anului 2017, de către ANAF Central. Valoarea totală a datoriilor acestor companii, numai la bugetele asigurărilor de pensii şi de sănătate distrug România în înţelepciunea şi esenţa ei, căci suma este una astronomică şi de nerecuperat în cel puţin 50% din cazuri. IATO: 18,3 miliarde de lei noi.
Printre firmele şi patronii care îşi bat joc de bătrâneţea părinţilor şi bunicilor noştri, dar şi de sănătatea naţiei, pe un loc ruşinos de fruntaş se află, aşa cum am arătat în două rânduri, Galmopanul şi Galacta acaparate şi ruinate de experţii în materie, cunoscuţi opiniei publice ca fiind CLANUL HERĂSCU.
Deci, Galmopan&Galacta se află în acest TOP al dezastrului şi al batjocoririi salariaţilor şi pensionarilor pe locul145, cu o datorie la pensii şi la sănătate în valoare de 12,65 milioane de lei noi. Totalul celor două firme îngropate şi devalizate se cifrează la 67,6 milioane de lei numai la bugetul de stat, nu şi la cămătari.

Zătun, Electrocentrale şi Avicola aproape 25 milioane!

Să trecem şi la inventarierea celorlalte firme aflate în TOP 500 datornici.
După campioana fabricată prin inginerii financiare de către Clanul Herăscu avem, iată, un şir de opt firme care au nenorocit mediul economic curat. Iată-le: Avicola SA -10,7 milioane, CET SA, cu administratorul ei special Sinan Mustafa, numit de lichidatorul din Constanţa-i natală, – 9,9 milioane, Porlcef SA Şendreni, rasă de livezile Episcopale şi Casiane, dar şi de către acţionarii majoritari – 9,13 milioane, CCC Blue Telecom SA, a defuntului Cătălin-Constantin Chelu – 4,86 milioane, Zătun SA, legată de Marius Necula şi familia lui, – 4,56 milioane de lei, Transurb SA – 4,03 milioane, Nicorvin SA Tecuci (aici parcă veniseră nişte evrei cu ceva bani…) – 3,3 milioane de lei şi Foraj SA – 3,2 milioane de lei. Totalul firmelor gălăţene datoare la pensii şi sănătate este de 62,54 milioane de lei.
Un caz special îl reprezintă Mares SA Brăila, judeţ care face parte tot din DRGFP Galaţi.
Marian Moraru, cel care controlează această companie de producţie şi distribuţie de carne, alcool şi băuturi alcoolice, este acuzat că a emis CEC-uri fără acoperire reală în conturi de… atenţie!, 200 milioane de euro! Asta numai într-un an fiscal (2014-2015) şi nu a păţit nimic, catalogat ca fiind OMUL SERVICIILOR.
Tot despre astfel de oameni ai serviciilor pitiţi prin tot felul de computere fixe ca un SFINX, dar şi despre popi necuraţi, vom scrie în ediţia viitoare.

Gelu CIORICI 8 - decembrie - 2017

2 Responses so far.

  1. Săndiţa spune:

    Adevăraţii vinovaţi sunt cei plătiţi din taxele noastre cu salarii uriaşe ca să-şi facă meseria. Fac referire la cei de la Fisc, la poliţişti, procurori, judecători şi alţi funcţionari, care aveau obligaţia să nu se ajungă în astfel de situaţii. Ne mai întrebăm de unde atâţia bani la o serie de indivizi, vile uriaşe, maşini de zeci şi sute de mii de euro. Dar taxele şi impozitele datorate la stat? Tot amărâţii sunt călăriţi să plătească impozitele, taxele.

  2. Gurău spune:

    Eu văd treaba asta cu datoriile unor firme, datorii uriaşe, în felul următor: în ce perioadă de timp s-au format? Ce măsuri au luat organele abilitate de recuperare a acestor sume, după 2-3 luni, jumătate de an, 1 an? Citind articolul mai constat ceva: apar nişte nume sau firme cunoscute ca având pe cineva cu ştaif în spate. Galmopanul are vreo legătură cu Heraştii? Herăştii au vreo legătura cu cineva? CCC BLUE TELECOM are cumva vreo legătura cu defunctul Chelu? Zătunul vă zice ceva? Lista este mare, dar problema este alta. Cum se vor recupera aceşti bani datoraţi? Şi dacă nu se recuperează? Cine se face vinovat de acumulare unor asemenea datorii către bugete, asta e marea problemă. Ne puteţi spune cine sunt cei care aveau obligaţia să stopeze creşterea acestor datorii. Vin acum la final şi raportează sec ce sume fabuloase datorează firma cutare. Pardon? Da cu posibilitatea recuperării cum rămâne? Cum e treaba aia cu răspunderea? Pentru ce şi-au luat unii salarii frumuşele ani şi ani? Adevărata problemă ce trebuie reglementată, cu măsuri drastice, este a sancţionării şi atragerea răspunderii angajaţilor corupţi din instituţiile care trebuie să urmărească sumele datorate de persoanele juridice în principal şi care trebuiau să facă demersurile legale de recuperare, dar nu la calendere.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...