logoImpact EST nr. 860 - 04.03.2021

PAMFLET

Căldură mare neicuşorule, curg apele de pe mine, deschid uşa frigiderului să iau sticla cu apă rece şi cu un ochi în generatorul de frig, iar altul la televizor, mă cutremur de ce văd la TV-ul local. Mama ei de viaţă, îmi clocoteşte şi mai rău sângele în vene când îl văd pe sticlă, pe parlamentarul „nostru” de Galaţi, ce-şi etalează bunăstarea şi nesimţirea prin fălcile slinoase cu ochii afundaţi în grăsime şi cu o gură precum o târtiţă. Şi dă-i din gură şi dă-i, combate cu mânie proletară, într-un discurs şi limbaj de lemn, tern, insipid şi incolor în care domnia sa alesul poporului care a convocat adunătura în frunte cu unul căruia i se adresează cu „Dane!” îşi arată satisfacţia că, la Galaţi, s-a înfiinţat Regionala de Finanţe Publice. Mă crucesc, mă frec la ochi, nu-mi vine să cred că poţi în plină zi de vară caniculară, tu, mâncător de rahat, să produci un eveniment demn de luat în seamă, precum o conferinţă de presă. Individul deputat Ciucă, detaşat şi cu vocaliză, într-o logoree pe care a transformat-o în brand, a dat cu gura pe acest subiect, l-a stors şi întors pe toate feţele, cu o măiestrie demagogică rar întâlnită.

Ceea ce nu a înţeles nimeni a fost de ce EL se miră aşa de tare şi se bucură, îmbăţoşându-se ca şi cum ar avea vreun merit sau că chestia aceasta ne-ar aduce nouă gălăţenilor vreun beneficiu major.

Sanchi! Noi, ăştia, proştii, parcă nu am şti că de fapt este doar un joc de glezne al lui Nica şi Oprişan în faţa lui Mazăre şi Constantinescu, de muşchi încordaţi în care la noi au venit Finanţele Regionale, iar la ei, la Constanţa, a „răsărit” Direcţia Regională Antifraudă. Drept urmare, la Galaţi, conform înţelegerii avem un director general la Finanţe ce vine din Vrancea. La urma urmei, sunt două instituţii de forţă, instrumente de presiune şi opresiune cu care se disciplinează, aliază şi dresează bazinul electoral sau al cotizaţiilor din mediul de afaceri.

Mare rahat pentru populime, ce dracu am câştigat noi gălăţenii din această împărţeală, ce bunăstare şi ieşire din criză, ce speranţă de mai bine? Nimic.

Singurul câştig, dar nu pentru noi amărâţii, este faptul că vreo câteva zeci, de funcţionari corupţi şi îmbâcsiţi, zeflemitori şi indolenţi din bastionul încărcat cu rubedenii de tot felul al Finanţelor gălăţene nu şi-au pierdut postul. Mare pagubă, sau mare câştig.

Dar să ne întoarcem, omul nostru (rozaliu) după ce şi-a tras sufletul cu primul subiect l-a atacat mai apoi şi pe al doilea în care EL îşi arată încrederea că forţele unite „ale tuturor” (la luptă tovarăşi) vor reuşi să impună Galaţiul ca centru-reşedinţă de Regiune. Şi gata… s-au terminat tiribombele de propoziţii şi fraze, ideile geniale şi părerile competente ale deputatului jurist, notar, conferenţiar universitar, membru al „tuturor” Comisiilor şi comitetelor parlamentare, de partid şi de aiurea.

Băi, tovarăşe (ce cuvânt nobil, de origine franceză, inventat de o revoluţie adevărată) Bogdănel, nu vrei tu să ne spui ce contribuţie ai tu la toate cele expuse, ce mare căcat ai făcut tu pentru gălăţeni şi Galaţi, în atâtea mandate de parlamentar acordate de aiurea de nişte alegători turmentaţi.

Spune, bă, tu!, un obiectiv economic, social, cultural, sportiv, de învăţământ sau sănătate, legat de numele tău, ceva… acolo, măcar o căcărează ca urmă a fiinţării ca deputat pentru Galaţi în Parlamentul României.

La sfârşitul Conferinţei de presă ai anunţat cu emfază şi triumf că vei organiza la Galaţi în perioada următoare o şedinţă a Comisiei juridice. Ei şi? Cu ce ne încălzeşte? Ce beneficii vom avea? Mă! Poate hotărâţi odată şi odată să se facă dreptate în ţara asta, să avem o justiţie dreaptă, modernă, europeană, nu coruptă şi murdară, impregnată de legături îmbârligate de nepotism, poate hotărâţi să se oprească jaful, raptul şi şmenul din ţara asta, sau să se termine odată bătaia de joc cu privire la dreptul de proprietate şi a justelor despăgubiri (nu numai alde Becali, Mociorniţă şi toţi samsarii care au devalizat Fondul Proprietatea). Sau de ce nu, iniţiaţi aici, la Galaţi, o lege a răspunderii ministeriale, parlamentare, a răspunderii patrimoniale şi penale pentru actul de management pe fiecare palier al puterii politice şi administrative. Şi care să se aplice, nu ca până acum, când voi aţi distrus tot pe ceea ce aţi pus mâna, nu aţi făcut nimic, când ţara a sărăcit iar noi suntem rupţi în cur, iar voi aţi prosperat.

Ce silă îmi este de voi, dar şi mai tare de cei care v-au trimis acolo în Parlament şi cărora ca nişte masochişti veritabili, le face plăcere să fie minţiţi şi manipulaţi în permanenţă de nişte derbedei politici. Peste ani, când în mod natural nu o să mai fiţi, luând cu voi patru scânduri cu fereastră spre cer, urmaşii noştri se vor pişa pe numele voastre, acuzându-ne totodată pe noi de cât de tâmpiţi am putut să fim tolerându-vă.

Vasile Periscop 30 - august - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...