logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

FreedomOfSpeechÎncercăm în acest număr al ziarului nostru o analiză inedită cu privire la modul în care se manifestă ceea ce îndeobşte se numeşte independenţa celor din media gălăţeană, în a-şi face meseria în conformitate cu profesionalismul şi credinţa în judecata proprie, a punctului de vedere personal necenzurat. Dacă înainte de ’89 exista un mod cert şi clar, cenzura instituită de partidul comunist la nivelul fiecărui organ de presă, în prezent asistăm la cenzura impusă de patronii mijloacelor media în conformitate cu interesele, doctrina politică şi pofta celui care plăteşte. La toate aspectele enumerate la timpul prezent se mai adaugă, din păcate, influenţele oculte ale grupurilor de presiune politică ale structurilor de forţă existente în teritoriu. În atare condiţii nici vorbă de INDEPENDENŢĂ în media, de atribuire şi însuşire a valorilor fundamentale, al rolului ce trebuie jucat de aceasta în păstrarea şi cultivarea DEMOCRAŢIEI, în apărător şi câine de pază al acesteia.

Şi, ca să nu teoretizăm, vom argumenta prin câteva exemple ceea ce se întâmplă în lumea noastră, devoalând pentru cititori situaţii incredibile care certifică afirmaţiile noastre. Iată, de câteva luni, „cel mai cel” jurnal din Galaţi, prin decizia patronului şi-a schimbat redactorul şef, un ziarist cu experienţă în presă, cu şcoală adevărată, pe la Imparţialul lui Ciorici, vertical şi nu râmă, curajos şi cu mult talent. Întrebarea firească pe care trebuie să o adresezi este de ce? Iar noi suntem în măsură să afirmăm că acesta, prin editorialele semnate, prin politica redacţională, prin anchetele declanşate (deh! doar era gazetar de investigaţie – specie pe cale de dispariţie) a deranjat ENORM găştile de partid, grupurile de indivizi penali şi infracţionali ce deţin segmente importante din afacerile Republicuţei, a lumii interlope precum şi a protectorilor lor din Poliţie, Justiţie, Administraţie, a celor chemaţi să cerceteze şi să aplice legea. Vă amintim că trăiţi în Republicuţa Galaţi unde există cea mai indestructibilă cumetrie şi îmbârligare, cel mai consistent melanj cu aport direct la starea de fapt a ţinutului Covurlui de azi, pe care îl resimte pe pielea lui aproape orice cetăţean.

Patronul ziarului „cel mai cel”, Marian Băilă, intuim că a cedat şantajului şi l-a schimbat pe Costel Crângan, că doar ce om îmbogăţit după ’89 nu poate fi şantajabil?!? Şi uite aşa nişte fătuce fac legea la gazeta transformată în mod vizibil în gazetă de perete, cu relatări cosmetizate de ce se mai întâmplă prin târgul nostru prăfuit. Alde primarul „care este”, Marius Stan, se lăfăie zilnic pe pagini întregi, glorificat de marile realizări, alde Bacalbaşa nu ne mai anesteziază, alde DNA înregistrează măreţe „succesuri”, se ia apărarea pe faţă a operatorilor privaţi de transport, se justifică ruinarea Oţelului şi tot aşa. E atât de vizibilă transformarea Janei (aţi auzit cântecul lui Mărgineanu) că te apucă voma. Bă!, să aduci tagma asta a noastră la nivel de limbi, pupincurism, servilism, în aşa hal, nu ne-am putut imagina.

Continuăm periplul şi o să vă dăm o veste aşijderea în legătură cu un alt gazetar de forţă, expert în investigaţii , un nume greu în presa locală, care a fost dat afară de la Presa de Galaţi şi ca tacâmul să fie complet nu mai are sediul în blocul Cristal al Asociaţiei Jurnaliştilor Gălăţeni pe care o coordona fiind nevoit să-şi încarce bagajele şi să se ducă… Nu-i vorbă că nici spiritul de solidaritate al breslei nu există, principiul lui Cato cel Bătrân „dezbină ca să poţi să conduci” aplicându-se magistral, iar exemplul care ne vine în minte este cel al lui Gelu Ciorici.

Vă mai aduceţi aminte când cu puţin timp în urmă gazeta noastră incomodă, mică şi a drakului (nu chiar atât de mică, vindem şi suntem pe locul doi), citită şi pe net, slavă Domnului, destul de bine, era gata-gata să sucombe prin sinucidere cu ajutorul Justiţiei? A fost să nu murim, dar cea mai mare durere a fost lipsa de suport, de reacţie, a fraţilor din media. Iată că lucrurile se răzbună (ce asociaţie a jurnaliştilor gălăţeni?) drept urmare cele arătate mai sus. Iată ce presă independentă şi sublimă avem: TV Galaţi (Pâslaru – deputat PSD), VOX TV (Durbacă – senator PC), Express TV (Cătălin Negoiţă în faţă, în spate Mircea Toader – deputat PNL), Viaţa Liberă (Marian Băilă, mogul, senior PNL) şi tot aşa.

Poate aşa o să înţeleagă toată lumea de ce a fost anulat rolul media în plan local, de dulău, devenit în prezent un căţeluş maidanez plin de râie, într-un areal plin de corupţie, incompetenţă, manipulare, jaf şi şmen la drumul mare. Se impune totuşi o întrebare: cine apără existenţa vitală a celei de a patra puteri în statul de drept, fără de care valorile noii societăţi sunt în pericol?!

Analistul de serviciu 22 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...