logoImpact EST nr. 880 - 28.07.2021

Despre calităţile pe care ar trebui să le aibă un primar, ca şi despre isprăvile multor aleşi după ce ajung în fruntea bucatelor, s-au scris şi se vor scrie tomuri întregi. Rolul acestor strădanii s-a dovedit fără efect pozitiv, dacă nu cumva din contra, odată cu amplificarea dezvăluirilor s-a mărit şi numărul faptelor penale ale primarilor, ale aleşilor în general. Concluzia firească ar fi că aleşii noştri nu-şi îndreaptă atenţia asupra celor spuse sau scrise despre matrapazlâcurile lor decât cu scopul de a-şi perfecţiona metodele de ocolire a legilor.

În momentul de faţă toţi politicienii sunt strâns uniţi în jurul intereselor proprii, disputele dintre ei fiind formale, în culise împărţind între ei tot ce nu li se cuvine. Din păcate, noi, cetăţenii, perdanţii, nu suntem uniţi, ne separăm în grupuri adverse de-adevăratelea, nu de formă, precum politicienii. Trebuie să conştientizăm măcar acum după atâtea şi atâtea păcăleli că eforturile noastre nu trebuie să se oprească odată cu ştampilarea buletinului de vot.

După vot, conştienţi că nimic nu se poate obţine fără efort, va trebui ca noi, cei mulţi să ne unim, să ne debarasăm de egoism şi să monitorizăm activitatea aleşilor şi eventualele derapaje de la logică sau de la program, să le sancţionăm prin mijloace democratice. Dacă vom proceda aşa, noi, cetăţenii, ne vom ridica nivelul calităţii deasupra politicului şi încet, încet îi vom aduce şi pe aleşi pe o linie de plutire firească. Pentru că niciodată comunităţile nu au avut conducători mai merituoşi decât ele însele.

Ghiţă Lungu 13 - mai - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...