logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Vi se pare că duduie anticorupţia? Duduie pe dracu! Este suficient să vă uitaţi înjur, pe aici, prin cotloanele parchetelor, să vedeţi cum duduie corupţia. Toată aparenţa de anticorupţie de la nivelul central are perverse concentări de corupţi la nivel local. Exemplul perfect este cel al mafiei permiselor, care părea să erupă la momentul potrivit. N-a erupt, pentru că a fost repede înnăbuşit. Era să se pună capăt unei reţele de mafioţi, care dădea permise auto pe bandă rulantă, pentru şpăgi de 300 de euro. Era să fie arestaţi capii responsabili pentru masacrele auto de pe şoselele patriei, unde nu trece o zi fără câteva accidente oribile, cu morţi şi mutilaţi.

Pentru aceste masacre sunt responsabili şi grupurile de infracţionari de la nivelul judeţean

Am scris la momentul respectiv despre cum a intrat în „jocurile” mafiote cu permise auto şi tecuceanul Ionel Gioni Roşeţ. Şantajat cu traseul, Roşeţ a devenit denunţător, cazul a fost instrumentat ca la carte de către procurorul Paula Tănase de la Parchetul Teritorial Galaţi, s-au făcut filaje, interceptări telefonice, ambientale etc. Timp de patru luni s-au lăsat banii „smenuiţi” să se scurgă către cei vizaţi şi, în sfârşit, cu banii obţinuţi din fondul special, a avut loc şi flagrantul. Care a fost o reuşită, intermediarul fiind arestat, judecat si condamnat la închisoare. Numai că, din acel moment, atât denunţătorul cât şi procurorul de caz susţin că s-au trezit supuşi unei serii de ameninţări şi presiuni, motivul fiind că, in timpul urmăririi, pe tehnică ar fi picat mai mulţi ofiţeri de la DGIPI, care erau în legături suspect de strânse cu acuzaţii. Cine era agentul de presiune din interiorul Parchetului? Simplu, chiar prim procurorul PT Galaţi, Emilia Negraia. Uraaa! Înainte tovarăşi! După acest episod, procurorul Paula Tănase a luat hotărârea de a părăsi parchetele şi de a cere să intre în rândul judecătorilor. Ce înseamnă aceasta?

Să extragem alte câteva secvenţe de roman de aventuri, cu procurori corupţi şi mafioţi din conducerea Poliţiei, DNA, DGIPI şi Parchetelor din memoriul procurorului Paula Tănase, adresat la data de 04.12.2013 şefului Secţiei I a DNA Gheorghe Popoviciul, pentru dosarul penal nr. 260/P/2011.

MEMORIU. Subsemnata, procuror Paula Tănase de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu domiciliul …….., arăt următoarele:

În anchetă, am solicitat colonelului Dragomir, sef Secţia Galaţi a SRI, să analizeze posibilitatea introducerii de tehnică ambientală audio-video în birourile SIPI Galaţi destinate agenţilor şi intrucât a considerat prea riscantă soluţia tehnică adoptată şi imposibil de realizat, am dispus în ziua următoare prin ordonanţă cu titlu provizoriu autorizarea pentru 48 de ore a interceptării şi înregistrării doar a convorbirilor telefonice ale agenţilor SIPI, invinuiţi în cauză, evident măsura confirmată de Tribunalul Galati, ca fiind legală şi temeinică. În acelaşi interval de timp, am efectuat percheziţii domiciliare cu echipe operative din DGA – central, la locuinţele agenţilor SIPI şi agenţilor din cadrul Serviciului Examinări Auto Galaţi.

Întrucât i se spusese că PT Galaţi nu are competenţa să-i cerceteze, în ignoranţa lui, seful SIPI Galaţi a trimis procesele-verbale de percheziţii prin fax, conducerii DIPI, imaginându-şi că am comis vreun abuz.

Prin avocat ales Moisanu Ştefan, agenţii SIPI au cerut procurorului general adjunct PCA Galaţi să mi se ia dosarul, întrucât sunt ofiţeri SIPI şi îi cercetez abuziv, fapt nereal. La o zi-două după audierea invinuiţilor, vineri după program, Emilia Negraia i-a invitat pe agenţi în biroul „documente secrete” situat la intrarea în parchet, pentru a evita o eventuală întâlnire cu mine, fără a fi inregistraţi în registrul intrări-ieşiri de la jandarm, şi i-a chestionat referitor la aşa-zise abuzuri comise de mine. Aceste aspecte mi-au fost relatate de ofiţerii DGA Galaţi, cms. Leonte Doru şi cms.şef Timofte Gabriel. Aceştia pot da mai multe relaţii referitor la implicarea lui Negraia în obstrucţionarea anchetei mele.

Pe parcursul instrumentării dosarului, în discuţiile cu mine, Negraia a afirmat în nenumărate rânduri că dosarul nu e de competenţa noastră, fapt repetat şi de către agenţi. Tot aceasta a afirmat că un procuror nu-i poate cerceta pe agenţii SIPI în legătură cu activitatea lor de serviciu, dovedind o înţelegere precară a normelor legale. După ce i-am explicat că lucrez absolut procedural, a venit cu o altă variantă, că mi-a expirat certificatul ORNISS, deşi prelungirea provizorie a acestuia nu era un impediment, lucru pe care l-am solicitat proc.gen.adj. Chirilă Niculae, şi care, până la urmă, s-a realizat, după demersuri repetate.

Urmarea demersurilor lui Negraia, agenţii SIPI au avut o atitudine refractară, nevenind la audieri sau, dacă veneau, erau aroganţi, necooperanţi, la un moment dat, seful SIPI rupându-şi declaratia de martor, dată în faţa mea. Interesantă este replica interceptată în discuţiile a doi dintre ei, potrivit căreia „a vorbit şefu… ne spune mâine dimineaţă, când ne întâlnim la serviciu… lasă că ieşim noi şi din asta!”.

Întrucât Negraia Emilia s-a opus înaintării repetate a adreselor prin care solicitam conducerii DIPI date esenţiale anchetei, a trebuit să mă adresez procurorului general al PCA Galaţi, Didina Dănăilă, arătând că prim procurorul PT Galaţi comite un abuz şi-i voi face plângere penală în acest sens, doar urmare acestui demers, adresele fiind înaintate. Arăt că nu am primit de la DIPI datele si documentele solicitate, timp de mai multe luni, astfel că in cursul lunii mai 2013, am dispus ridicarea acestor documente din sediul SIPI Galaţi, delegând în acest sens ofiţerii DGA Galaţi. În timp ce se efectuau aceste activităţi, fără a se aştepta ca ele să fie finalizate, am fost chemată în biroul lui Negraia Emilia, care mi-a arătat adresa Parchetului General prin care mi se lua dosarul, în temeiul art. 217 indice 1 Cod procedură penală, aceasta insistând să semnez de luare la cunostinţă cu menţiunea orei şi a minutului, cerându-mi ca din acel moment să încetez orice activitate în cauză. Desi activitatea dispusă era absolut legală şi în plină desfăşurare, a fost întreruptă brutal şi, din câte ştiu, nici până astăzi probele (înscrisurile) nu au mai fost ridicate sau solicitate DIPI.

Fac menţiunea că, după finalizarea acestei activităţi, urma să-i prezint Tribunalului Galaţi pe agenţii SIPI cu propunere de arestare preventivă (va urma).

Ultima oră! Anticorupţii de Covurlui au crescut şpaga de la 300 la 450 de euro

Ce spun cei doi denunţători despre cazul care le-a schimbat viaţa în rău? ”Memoriul procurorului Tănase Paula a fost trimis prin fax de aceasta către DNA Central în data de 04.12.2013 . Cei de la DNA Central, mai exact domnul procuror Marcel Sandu , procurorul de caz al dosarului respectiv (260/P/2011) a susţinut în rezoluţia de NUP cum că ar fi citat-o pe doamna procuror şi aceasta nu s-ar fi prezentat. Şefa doamnei procuror Tănase, doamna procuror Negraia Emilia, despre care se vorbeşte în memoriul respectiv, a fost avansată devenind procuror DIICOT Galaţi. Doamna procuror Tănase a reuşit să plece de la PT Galaţi la PCA Galaţi. Mafia permiselor pe care am denunţat-o este în continuare funcţională şi nu s-a atins nimeni de ea, crescând preţul de la 300 la 450 euro, am informaţii. Dosarul care i s-a luat doamnei procuror Tănase, de către procurorul Marius Iacob, pe atunci adjunct la Parchetul General, dosar în care erau prinşi atât poliţişti de la examinări auto cât şi poliţişti SIPI Galaţi, este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub un alt număr şi nu se mai cunoaşte nimic despre acesta.”

Silviu VASILACHE 3 - aprilie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF