logoImpact EST nr. 860 - 04.03.2021

Vi se pare că duduie anticorupţia? Duduie pe dracu! Este suficient să vă uitaţi înjur, pe aici, prin cotloanele parchetelor, să vedeţi cum duduie corupţia. Toată aparenţa de anticorupţie de la nivelul central are perverse concentări de corupţi la nivel local. Exemplul perfect este cel al mafiei permiselor, care părea să erupă la momentul potrivit. N-a erupt, pentru că a fost repede înnăbuşit. Era să se pună capăt unei reţele de mafioţi, care dădea permise auto pe bandă rulantă, pentru şpăgi de 300 de euro. Era să fie arestaţi capii responsabili pentru masacrele auto de pe şoselele patriei, unde nu trece o zi fără câteva accidente oribile, cu morţi şi mutilaţi.

Pentru aceste masacre sunt responsabili şi grupurile de infracţioneri de la nivelul judeţean

Am scris la momentul respectiv despre cum a intrat în „jocurile” mafiote cu permise auto şi tecuceanul Ionel Gioni Roşeţ. Şantajat cu traseul, Roşeţ a devenit denunţător, cazul a fost instrumentat ca la carte de către procurorul Paula Tanase de la Parchetul Teritorial Galaţi, s-au făcut filaje, interceptări telefonice, ambientale etc. Timp de patru luni s-au lăsat banii „smenuiţi” să se scurgă către cei vizaţi şi, în sfârşit, cu banii obţinuţi din fondul special, a avut loc şi flagrantul. Care a fost o reuşită, intermediarul fiind arestat, judecat si condamnat la închisoare. Numai că, din acel moment, atât denunţătorul cât si procurorul de caz susţin că s-au trezit supuşi unei serii de ameninţări şi presiuni, motivul fiind că, in timpul urmăririi, pe tehnică ar fi picat mai mulţi ofiţeri de la DGIPI, care erau în legături suspect de strânse cu acuzaţii. Cine era agentul de presiune din interiorul Parchetului? Simplu, chiar prim procurorul PT Galaţi, Emilia Negraia. Uraaa! Înainte tovarăşi! După acest episod, procurorul Paula Tănase a luat hotărârea de a părăsi parchetele şi de a cere să intre în rândul judecătorilor. Ce înseamnă aceasta?

Să extragem alte câteva secvenţe de roman de aventuri, cu procurori corupţi şi mafioţi

din conducerea Poliţiei, DNA, DGIPI şi Parchetelor din memoriul procurorului Paula Tănase, adresat la data de 04.12.2013 şefului Secţiei I a DNA Gheorghe Popoviciul, pentru dosarul penal nr. 260/P/2011.

MEMORIU. Subsemnata, procuror Paula Tănase de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu domiciliul …….., arăt următoarele:

Tot atunci, l-am chemat pe cms. şef Borza Marian şi i l-am prezentat procurorului de caz, urmând a ţine legătura şi a-i transmite direct date şi informaţii necesare în anchetă(prezenţa sa este consemnată în registrul de intrări/ieşiri al DNA). Ştiu că în perioada următoare, ofiţerul SIPI de caz, singur sau însoţit de Croitoru Radu, şef SIPI Galaţi, şi un şef de divizie din DGIPI au mers de câteva ori la procurorul Sandu, cu note informative şi date în acest caz.

Tot in acele zile, in decembrie 2011, întrucât din interceptările primite în dosarul nr. 886/P/2011 rezultau discuţii şi legături infracţionale între înv. Pintilie Ion cu procurori şi şefi ai acestora din PJ Tecuci, PJ Galaţi, PT Galaţi, cu toate aceste date şi probe am mers într-o altă audienţă oficială la doamna procuror sef adjunct Carmen Gâlcă, în urma demersurilor mele, prin procesul verbal de sesizare din oficiu abia in 2012, înregistrandu-se dosarul penal nr. 157/P/2012, repartizat doamnei procuror Carmen Rusu.

La o alta dată, am mers la procurorul Rusu, insoţită de Borza Marian, pentru a-i expune speţa, pentru sincronizarea anchetelor desfăşurate în paralel, ulterior Borza efectuând un alt drum insoţit de denunţătorii identificaţi în cauză, precum şi alte deplasări singur sau cu Croitoru Radu, pentru a furniza date în anchetă.

Revenind la dosarul meu, precizez ca Mogoş Virgil ştia, in mod evident, că agenţii examinatori sunt urmăriţi si interceptaţi in cauză, pentru fapte de corupţie.

Mai târziu am constatat in speţă ca nu mi-au fost puse in executare măsurile de luare de imagini autorizate şi prelungite de către instanţă pe mai multe luni, faţă de agenţii examinatori şi faţă de Pintilie Ion.

Precizez faptul că si in alte dosare în care cercetările vizau persoane invinuite de fapte de corupţie, cu care Mogoş Virgil avea legaturi (ex. – Evidenţa populaţiei), foarte multe autorizaţii de luare de imagini, prelungite pe durata maximă prevazută de lege, nu mi-au fost puse în executare de SIPI Galaţi.

În ziua de 10.01.2012, am organizat flagrantul, într-o parcare din Tecuci, inv. Pintilie Ion fiind surprins in momentul în care primea 250 euro de la denunţător. Banii, obiect al mitei, au fost restituiţi denunţătorului, iar suma găsită asupra invinuitului, de 500 de euro, a fost indisponibilizată în vederea confiscarii.

În aceeaşi zi, autorul a fost reţinut, arestat de către instanţă pentru 29 de zile, şi in cursul lunii ianuarie, l-am trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Prin acelasi rechizitoriu, am dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor faţă de invinuiţii Irimiea Daniel, Martini Emil Gheorghe, Soare Sorin – agenţii examinatori pentru luare de mită în forma continuată, faţă de inv. Pintilie Ion pentru alte acte materiale de trafic de influenţă, s.a., fiind înregistrat dosarul nr. …/P/2012.

În cauza disjunsă, am constatat pe baza actelor dosarului şi a datelor furnizate de Borza Marian, că convorbirile purtate de Mogoş Virgil în perioada 20-24.10.2011 cu agentul examinator Irimiea Daniel au fost şterse din listingurile telefonice, astfel că am solicitat repetat listingurile şi hărţile relaţionale privind pe agenţii examinatori şi pe Pintilie Ion, rezultatul fiind acelaşi, regăsindu-se doar apelurile agenţilor SIPI Galaţi (Guiţă Florin şi Mardale Radu) cu agenţii examinatori interceptaţi, nu şi convorbirile lui Mogoş cu aceştia.

Pe baza informaţiilor primite de la Borza Marian, prin procesul verbal din 24.04.2011, prin intermediul unui cumătru l-a contactat pe agentul examinator Irimiea Daniel pentru a-i facilita promovarea probei practice şi obţinerea permisului categoria B de către fiul său Stoica Vasile Marius, oferind în schimb 300 de euro(va urma).

Ultima oră! Anticorupţii de Covurlui au crescut şpaga de la 300 la 450 de euro

Ce spun cei doi denunţători despre cazul care le-a schimbat viaţa în rău? ”Memoriul procurorului Tanase Paula a fost trimis prin fax de aceasta către DNA Central în data de 04.12.2013 . Cei de la DNA Central, mai exact domnul procuror Marcel Sandu , procurorul de caz al dosarului respectiv (260/P/2011) a susţinut în rezoluţia de NUP cum că ar fi citat-o pe doamna procuror şi aceasta nu s-ar fi prezentat. Şefa doamnei procuror Tănase, doamna procuror Negraia Emilia, despre care se vorbeşte în memoriul respectiv, a fost avansată devenind procuror DIICOT Galaţi. Doamna procuror Tănase a reuşit să plece de la PT Galaţi la PCA Galaţi. Mafia permiselor pe care am denunţat-o este în continuare funcţionabilă şi nu s-a atins nimeni de ea, crescând preţul de la 300 la 450 euro, am informaţii. Dosarul care i s-a luat doamnei procuror Tănase, de către procurorul Marius Iacob, pe atunci adjunct la Parchetul General, dosar în care erau prinşi atât poliţişti de la examinări auto cât şi poliţişti SIPI Galaţi, este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub un alt număr şi nu se mai cunoaşte nimic despre acesta.”

Silviu VASILACHE 21 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...