logoImpact EST nr. 886 - 22.09.2021

Vi se pare că duduie anticorupţia? Duduie pe dracu! Este suficient să vă uitaţi înjur, pe aici, prin cotloanele parchetelor, să vedeţi cum duduie corupţia. Toată aparenţa de anticorupţie de la nivelul central are perverse concentări de corupţi la nivel local. Exemplul perfect este cel al mafiei permiselor, care părea să erupă la momentul potrivit. N-a erupt, pentru că a fost repede înnăbuşit. Era să se pună capăt unei reţele de mafioţi, care dădea permise auto pe bandă rulantă, pentru şpăgi de 300 de euro. Era să fie arestaţi capii responsabili pentru masacrele auto de pe şoselele patriei, unde nu trece o zi fără câteva accidente oribile, cu morţi şi mutilaţi.

Pentru aceste masacre sunt responsabile şi grupurile infracţionale judeţene

Am scris la momentul respectiv despre cum a intrat în „jocurile” mafiote cu permise auto şi tecuceanul Ionel Gioni Roşeţ. Șantajat cu traseul, Roşeţ a devenit denunţător, cazul a fost instrumentat ca la carte de către procurorul Paula Tanase de la Parchetul Teritorial Galaţi, s-au făcut filaje, interceptări telefonice, ambientale etc. Timp de patru luni s-au lăsat banii „şmenuiţi” să se scurgă către cei vizaţi şi, în sfârşit, cu banii obţinuţi din fondul special, a avut loc şi flagrantul. Care a fost o reuşită, intermediarul fiind arestat, judecat si condamnat la închisoare. Numai că, din acel moment, atât denunţătorul cât si procurorul de caz susţin că s-au trezit supuşi unei serii de ameninţări şi presiuni, motivul fiind că, in timpul urmăririi, pe tehnică ar fi picat mai mulţi ofiţeri de la DGIPI, care erau în legături suspect de strânse cu acuzaţii. Cine era agentul de presiune din interiorul Parchetului? Simplu, chiar prim procurorul PT Galaţi, Emilia Negraia. Uraaa! Înainte tovarăşi! După acest episod, procurorul Paula Tănase a luat hotărârea de a părăsi parchetele şi de a cere să intre în rândul judecătorilor. Ce înseamnă aceasta?

Să extragem alte câteva secvenţe de roman de aventuri, cu procurori corupţi şi mafioţi

din conducerea Poliţiei, DNA, DGIPI şi Parchetelor din memoriul procurorului Paula Tănase, adresat la data de 04.12.2013 şefului Secţiei I a DNA Gheorghe Popoviciul, pentru dosarul penal nr. 260/P/2011.

Subsemnata, procuror Paula Tănase de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu domiciliul …….., arăt următoarele:

Prin urmare, la 24.11.2011, cu participarea scms. Mogoş Virgil şi a agenţilor mentionaţi din SIPI Galaţi, precum şi ofiterii DGA Galati, denunţătorul a fost echipat cu tehnica ambientală audio-video, a primit banii, a fost instruit şi în locaţia stabilită de învinuitul Pintilie Ion în Tecuci, s-au intâlnit şi i-a dat banii, moment fixat operativ, conform actelor de la dosarul de urmărire penală.

Denunţătorul a relatat că la fiecare moment operativ şi nu numai, Mogoş Virgil l-a îndemnat să coopereze, asigurându-i că îi cunoaşte foarte bine pe toţi agenţii Serviciului Examinări Auto Galaţi şi că oricum va promova examenul datorită intervenţiei lui asupra acestora. Arăt că, spre sfârsitul lunii noiembrie 2011, cms. Croitoru Radu, sef SIPI Galati, mi-a spus că în speţă, pe înregistrările convorbirilor telefonice efectuate, apare Mogoş Virgil, adjunctul său, vorbind repetat cu agenţii examinatori interceptaţi în cauză şi mi-a înaintat notele de redare, din care rezultau convorbirile acestuia din 20.10.2011-24.10.2011, cu agent Irimiea Daniel şi altele.

Ofiterul SIPI, de caz, cms. şef Borza Marian, mi-a confirmat aceste discuţii şi întâlnirile lui Mogoş, dar şi faptul că şi alţi doi agenţi SIPI Galati, care au participat efectiv la echiparea denunţătorului şi la momentele operative care au urmat şi care cunoşteau in detaliu speţa, anume Guiţă Florin şi Mardale Radu, apăreau în listinguri discutând cu agenţii examinatori pe care trebuiau să-i supravegheze operativ şi să-i intercepteze pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă. Totodată, seful SIPI Galati, Croitoru Radu, a raportat ierarhic, în detaliu, comportamentul lui Mogoş şi al agenţilor conducerii DGIPI. Eu l-am contactat telefonic pe şeful DGIPI, cms. şef Lascău, expunându-i speţa, implicarea lui Mogoş şi faptul că voi sesiza DNA, fiind fapte de competenţa acestei structuri. La scurt timp, am fost contactată telefonic de către cms. şef Croitorescu, sef Divizie Contrainformaţii din cadrul DGIPI la acea vreme, care mi-a comunicat ca a doua zi ar dori să mă întâlnească.

În ziua de 29.11.2011, la ora 8:00, cms. şef Croitorescu însoţit de cms. Popa din DGIPI au venit la biroul meu. Le-am expus acestora faptele descoperite, în privinţa lui Mogoş şi agenţilor, datele şi probele pe care le deţineam, în mod stupefiant, Croitorescu cerându-mi să nu sesizez DNA, întrucât vor lua ei măsuri specifice la nivel intern, îl vor monitoriza pe Mogoş etc., replicându-i că este exclus, ca sunt obligată de lege să sesizez organul judiciar competent şi aşa voi proceda. În zilele următoare, am solicitat telefonic o audienţă doamnei procuror şef adjunct DNA, Gâlcă Carmen, iar in ziua de 6.12.2011, am mers pentru această întrevedere la DNA-Structura Centrală, însoţită şi de ofiţerul SIPI de caz, Borza Marian.

Telefonic, am comunicat acest lucru şefului DGIPI Lascău, invitându-l să participe la această întrevedere, având acceptul doamnei procuror şef adjunct Gâlcă, pentru o eventuală sincronizare a anchetei penale cu cea internă pretinsă a fi desfăşurată la nivelul DGIPI. Acesta mi-a spus că are programată o întâlnire oficială, dar va veni adjunctul său. Când am ajuns, în biroul doamnei Gâlcă, l-am găsit nu pe adjunct, ci pe Croitorescu. Pe tot parcursul expunerii mele, Croitorescu m-a combătut, minimalizand gravitatea faptelor, fiind în asentimentul doamnei Gâlcă, care, iniţial, a dorit să înregistreze cauza, ca lucrare diversă; totuşi, faţă de argumentele, probele arătate şi persuasivitatea mea, aceasta a decis să se inregistreze, pe baza unui proces verbal de sesizare din oficiu, un dosar penal. A durat o oră să o conving pe Gâlcă, timp în care afirma ca nu ne putem lua de oameni, să-i interceptăm abuziv, că ne fac plângere la CSM. În continuare l-a chemat şi i-a solicitat procurorului Sandu Marcel să preia cauza, acesta prezentându-se la cabinet şi asistând la o parte din discuţii.

Ulterior, l-am însoţit în biroul său, unde, în prezenţa cms. Smarandache Toni şi alt ofiţer, i-am dictat acestuia procesul-verbal de sesizare din oficiu, înregistrat sub nr. 260/P/2011. În acest timp, Croitorescu a venit în biroul procurorului Sandu, lăsându-şi şi cerând un număr de telefon, spunând că îl va căuta pe acesta în zilele următoare, în legatură cu acest caz, evident interesul fiind de a bloca ancheta împotriva lui Mogoş, susţinut fiind şi de Gâlca Carmen (va urma).

Ultima oră! Anticorupţii de Covurlui au crescut şpaga de la 300 la 450 de euro

Ce spun cei doi denunţători despre cazul care le-a schimbat viaţa în rău? ”Memoriul procurorului Tanase Paula fost trimis prin fax de aceasta către DNA Central în data de 04.12.2013 . Cei de la DNA Central, mai exact domnul procuror Marcel Sandu, procurorul de caz al dosarului respectiv (260/P/2011) a susţinut în rezoluţia de NUP cum că ar fi citat-o pe doamna procuror şi aceasta nu s-ar fi prezentat. Șefa doamnei procuror Tănase, doamna procuror Negraia Emilia, despre care se vorbeşte în memoriul respectiv, a fost avansată, devenind procuror DIICOT Galaţi. Doamna procuror Tănase a reuşit să plece de la PT Galaţi la PCA Galaţi. Mafia permiselor pe care am denunţat-o este în continuare funcţională şi nu s-a atins nimeni de ea, crescând preţul de la 300 la 450 euro, am informaţii. Dosarul care i s-a luat doamnei procuror Tănase, de către procurorul Marius Iacob, pe atunci adjunct la Parchetul General, dosar în care erau prinşi atât poliţişti de la examinări auto cât şi poliţişti SIPI Galaţi, este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub un alt număr şi nu se mai cunoaşte nimic despre acesta.

Silviu VASILACHE 13 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Incidenţa în jude

INCIDENTA JUDETUL GALATI 21.09.2021

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...