logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Ce se întâmplă azi în România întrece orice imaginaţie şi este fără precedent nu numai pentru noi, cât şi pentru Europa sau chiar întreaga lume. Practic, nu este zi să nu asistăm la reţineri sau arestări care ne arată în fapt gradul de corupţie, de jaf, de spoliere a României de către clasa politică şi nu numai. În această vâltoare, noi ne păstrăm cumpătul şi, în nota tradiţională, vom scrie în continuare, devenind un sprijin real în Bătălia dusă de JUSTIŢIE cât şi de alţi factori interni şi externi, aducând în prim plan cazuri ce musai trebuie elucidate. Iată, răsfoind din întâmplare presa vremii din care facem şi noi parte şi găsim o „minune” de poveste din iulie 2011 ce ne-a condus la demersul nostru din acest număr al gazetei. Şi, pentru că e „tare” şi de S.F., o să-l reluăm şi o să vi-l prezentăm în mod concis, atât pentru cititori cât şi pentru organele obosite, uitătoare, slujnice dar în primul rând pentru cei legaţi la ochi şi cu balanţa strâmbă în mâini din Republicuţa Galaţi.

Contrabanda cu motorină bate filmul!

Cazul prezintă munca de care s-a ales praful, a procurorilor DIICOT, alături de agenţi din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere, precum şi ai Detaşamentului de Sprijin Operativ din cadrul I.J.P.F. Galaţi şi I.J.P.F. Tulcea, care au organizat şi dus la capăt o uriaşă acţiune de investigare, strângere de probe, ce a durat şase luni de zile, acţiune desăvârşită printr-un FLAGRANT în Portul Giurgiu, prin 18 percheziţii făcute pe raza judeţelor Galaţi, Giurgiu, Satu Mare, Constanţa şi Bucureşti. Procurorii au arătat cu probe incontestabile, că a fost constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii unor beneficii financiare colosale, introducând ilegal pe teritoriul României importante cantităţi de motorină de contrabandă, prin eludarea plăţii taxelor vamale şi a accizelor. Prejudiciul estimat de procurori – pierderi la bugetul de stat – fiind de 7.000.000 euro. Tot atunci a fost indisponibilizată o navă sub pavilion sârbesc, depistată cu o încărcătură de 1.000 tone de motorină Euro 5, destinată comercializării pe teritoriul României, fără plata taxelor aferente.

Ce a urmat, întrece imaginaţia, bate filmul şi te apucă ofuscarea şi damblaua aia care te dă cu capul de pereţi şi nu te mai lasă să dormi. Tribunalul şi Curtea de Apel, urgent şi rapid, suspect, dau decizii de judecare în libertate pentru cele cinci persoane, tâlhari la drumul mare, neţinând cont de cererea procurorilor DIICOT Galaţi care au apreciat că, cei cinci contrabandişti reprezintă un real pericol social chiar şi numai prin amănuntul important că au creat un prejudiciu (dovedit- flagrant) bugetului STATULUI ROMÂN de şapte milioane euro. Perplexitate, puţin spus, cum draku’ poţi să motivezi cu inexistenţa unor probe suficiente, când ai FLAGRANT?!? Ciudate şi aiuritoare deciziile Tribunalului şi Curţii de Apel a Republicuţei fantastice Galaţi. De ce li s-a dat peste mână procurorilor de la DIICOT, poliţiştilor de frontieră şi altor forţe puse în slujba STATULUI ROMÂN, într-un asemenea caz, cu o asemenea reţea de traficanţi de motorină, la care au muncit şase luni de zile?!? Să-i pui în libertate, când pe alţii îi reţii sau arestezi pentru lucruri mai de nimic în comparaţie, poate fi înţeles că s-a făcut la ORDIN, dându-se şi posibilitate astfel pentru acoperirea, măturarea urmelor uriaşei afaceri evazioniste de milioane de euro.

Logic, putem trage concluzia că JUSTIŢIA Republicuţei funcţionează după reguli numai de ea ştiute şi înţelese, alegând modalităţi şi unităţi de măsură atât de diferite.

SRI a stins lumina!

Prin târg, prin birouri, pe la diverse evenimente lăsate cu „socializare”, în tot acest timp, s-a spus că toate organele muncitoare ale anchetei, toţi şefii sau şefuleţii acestora, brusc au tăcut, brusc au tras cortina, brusc şi-au dat cu ciocanul peste mâini, brusc au început să aibă amnezii şi tot aşa.

Adică, chestia aia cu „toţi egali în faţa legii” sau „nimeni nu e mai presus” e vacs albina, când în ecuaţia afacerii şi a reflectoarelor apar dulăi grei, epoleţi cu bulgări de aur, ce pot afecta şi imaginea instituţiei. Ori, în contextual actual, al curăţeniei României de hoţi şi tâlhari care au pus pe chituci ţara, a sprijinului direct al SUA şi cel de Bruxelles, nu putem să nu vă spunem câteva nume cuprinse în paginile poveştii de forţă precum: Garagancea Ioan, administrator al D.G. Petrol SRL şi fost comandant al SRI Giurgiu!?! La care se adaugă ca membri ai reţelei infracţionale doi foşti generali S.R.I. şi încă doi colonei S.R.I. !?!

Ne întrebăm, vă întrebaţi, întrebăm pe oricine, dacă mai ştie cineva ceva de acest caz şi dacă ne poate aduce la cunoştinţă. Noi din păcate nu am reuşit să aflăm.

Observator 6 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...