logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

chelu si familia 490De la ultima aparitie, respectiv episodul III din Războiul moştenitorilor lui Chelu au apărut noutăţi şi aspecte care ne-au surprins. Fiind deja la finele unui an cum nu s-a mai văzut în istoria Imperiului Chelu, considerăm că e cazul să analizăm situaţia în ceea ce priveşte bătălia moştenitorilor pe avere. Se pare că bătălia furibundă pe averea lui Cătălin Chelu a trezit interesul unui număr destul de mare de acţionari ai societăţilor în care acesta deţine pachete importante de acţiuni, personal sau prin interpuşii săi, persoane juridice sau fizice.

Sumele uriaşe de bani aflate în joc, soarta societăţilor implicate în marea bătălie, i-a pus pe jar atat pe investitorii ce deţin pachete semnificative în aceste societăţi, dar şi pe micii investitori, cuponarii din marea Cuponiada, sau mai bine zis ”Marea păcăleală”, care văd că după aproape douăzeci de ani de speranţă s-a ales praful din cuponul lor. Am fost contactaţi de mai mulţi acţionari afectaţi de privatizările în care s-a implicat Grupul Chelu, dar şi de persoane care au fost în anturajul lui Chelu. Surpriza a fost mare, în sensul că unii dintre cititori ne suspectează de poziţie părtinătoare faţă de Râmar Doina, mama lui Cătălin Chelu, cum că am prezentat-o întro postură de mare luptătoare pentru drepturile nepoţilor, apărarea intereselor acestora etc. Persoanele care au cunoscut-o bine, care au lucrat la firmele ei sunt vădit contrariate şi au venit cu argumente contra.

Se pare că adevărul despre poziţia Doinei Râmar în războiul pe moştenirea lui Chelu este puţin mai altfel decît s-a crezut. Analizînd mai bine situţia, studiind numeroasele înscrisuri şi aprecieri în posesia cărora am intrat, am ajuns la o altfel de concluzie.

Ala basarabeanca şi bunica Doina nu sunt ce par a fi

În primele trei episoade am încercat să prezentăm cum s-a declanşat bătălia pe averea defunctului Chelu şi cum decurge aceasta, dar iată că apar noutăţi pe frontul acestei confruntări şi mai ales ies la iveală aspecte care ne-au surprins. Dacă pînă acum am văzut în blondina Ala Procopenco personajul super negativ, se pare că lucrurile nu stau tocmai aşa. Cert este că Ala ştia ea ce ştia despre mama Doina, ce gînduri şi năravuri avea şi are, fapt ce a făcut-o să caute să lupte cum poate pentru a prinde ceva din ciolanul consistent, pentru ea şi cei trei copii ai săi, şi nicidecum să se lase la mîna strînsă a mamei ”soacră”.

Cum stă Ala Procopenco la sfîrşitul anului 2015?

Nu prea bine, dar putea sta mult mai bine. Naivitatea blondinei şi lipsa sa de experienţă în ale afacerilor se pare că pînă acum nu i-a adus prea multe lucruri bune. Cînd trăia Cătălin, nimeni nu crîcnea, era un fel de prinţesă, acţionară majoritară la SA-urile gălăţene importante, administrator la acestea, totul părea ok. Ce nu ştia ea, era faptul ca intrase, mai bine zis silită să intre, într-un joc de o complexitate deosebită, un joc diabolic, joc cert fără ieşire, dar ale cărui reguli nu le cunoştea.

Ce i-a adus anul 2015?, să vedem şi să analizăm. În primul rînd şi-a pus în cap pe toţi membrii Grupului Chelu, care se vedeau scoşi din planurile blondei. Ori aşa ceva nu se putea întîmpla în niciun caz, fapt ce denotă că Ala a dat-o grav în bară încă din start, cînd a început bătălia cu toţi. Mare greşeală. Fatală! Apoi s-a procopsit cu alte sume de plată constînd în amenzi. Ala a reuşit să colecteze pîna la decesul lui Chelu, în decembrie 2014, un număr substanţial de amenzi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), amenzi în majoritatea lor pentru neîndeplinirea obligaţiei de a face oferta de preluare obligatorie a acţiunilor la societăţile tranzacţionate la bursă şi la care deţinea pachetele majoritare. Amenzile primite însumau cam peste 200.000 euro la finele anului 2014.

Anul 2015 i-a mai adus vreo cîteva amenzi dintre care una de 200.000 lei la Electroargeş, tot pentru neefectuarea ofertei obligatorii de preluare. Pare devastator la prima vedere, dar nu este chiar aşa de grav. Una este să primeşti amenzi, alta este să le şi plăteşti. Asta presupune ca cineva, un organism abilitat, ştim noi cine, să mai şi dorească încasarea lor. Dar despre acest aspect, despre multitudinea de amenzi ce ar trebui încasate de la membrii Grupului Chelu, cine sunt aceştia, ce sume datorează fiecare la fisc şi cine nu se ocupă de încasarea lor, amenzi ce însumează doar câteva milioane de euro, vom reveni.

Amenzile ca amenzile, dar relaţia blondei cu Ştefan şi firmele acestuia din Bucureşti, prin care a încercat să dea buful cel mare la perla Grupului Chelu, respectiv Electroargeş, i-a mai adus, în mod aşteptat, prin ordonanţa din 25 septembrie 2015, un nou dosar la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bucuresti.

Cam astfel se încheie anul pentru Ala – basarabeanca noastră de la Căuşeni. Hulită de toţi membrii Grupului Chelu, cu amenzi la greu şi, cel mai important, un nou dosar la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ce îi va aduce anul 2016, vom vedea. Oricum, nu se anunţă un an prea bun pentru ea.

A murit regele, trăiască ….mama regină

Acum ar fi cazul să o analizăm puţin şi pe cealaltă combatantă din bătălia pe averea lui Chelu, pe mama acestuia, Râmar Doina. Aparută încă din ianuarie 2015 în biroul mai puţin oval din sediul Galgros, biroul fostului rege al Imperiului Chelu, locul în care s-au urzit cam toate potlogăriile financiare ale Grupului Chelu, mama Doina s-a instalat la biroul respectiv şi a tatonat mersul treburilor. Apariţia ei se baza în fapt pe testamentul făcut de Cătălin prin 1998-1999, perioadă în care relaţia lor era mai mult decît ok, şi pe care-l flutură ostentativ.

Proaspăta regină instalată ad-hoc era mai degrabă o regină bazată pe o bucată de carton subţire, în fapt o hârtie numită testament. În jurul celor adunaţi în biroul regal nu puteau să lipsească, în primul rînd, cei ce se aflau în jurul lui, respectiv la conducerea Galgros-ului şi la societăţile din preajmă. Dintre aceste personaje le enumerăm pe Luminiţa Ţîru, Brînză Cristina, Mihalcea Petru, Pralea Angelica, Lupu Florentina şi Luca Lenuţa. La prima vedere părea că aceste personaje sunt şi vor fi trup şi suflet cu regina Doina, poziţia slugarnică a acestora facând-o pe pretinsa regină să creadă că se poate bucura pe deplin de acest statut. Dar nimic nu e ce pare a fi. Cărţile fiind în curs de facere, nimeni nu ştia cum se vor da în viitorul apropiat. Toată lumea aştepta, în fapt, să vadă cum vor ieşi cărţile. Cum – necum, cei ce se aflau în jurul biroului fostului rege Cătălin, au tăcut mîlc şi au acceptat, măcar de faţadă, instalarea Doinei Râmar la biroul regal. Suspiciunea şi tatonarea erau prezente de ambele părţi…

Imperiul Chelu cu regină autopropusă, dar, totuşi, fără …stăpân

După cîteva luni de prezenţă în fotoliul regal, Doina Râmar a constatat, precum şi cei din jur, că hîrtia prin care s-a instalat la cârma Imperiului Chelu s-a dovedit o hîrtie cu potenţial, dar care momentan nu-i conferă dreptul de a lua decizii, de a dispune măsuri în mod legal. Regina Doina dorea şi credea că mai poate să conducă precum în vremurile apuse. Ce nu a înţeles Doina Râmar? Multe şi nicidecum mărunte!

În noua conjuctură creată prin moartea fiului Cătălin, mama Doina nu a înţeles cam care erau jocurile în cadrul Grupului Chelu. Această necunoştere se datorează faptului că, în ultimii ani, ea n-a mai fost în anturajul fiului, între aceştia intervenind o ceartă legată de bani, şi nu puţini la număr. Se pare că mama i-a tras un tun lui Cătălin, cu foarte multe zerouri, fapt ce l-a iritat mult şi care a dus la ruperea oricărei comunicări între aceştia, pînă în ultima clipă a decesului fiului ei.

Lipsa Doinei Râmar din anturajul fiului, neracordarea la multe informaţii au condus la situaţia ca aceasta să nu cunoască în amănunt amploarea uriaşă a tranzacţiilor, a sumelor imense aflate în joc. Oricum, au apus vremurile SRL-urilor şi ale potlogăriilor de doi lei, Grupul Chelu intrase întro altă fază, la un nivel mult mai sus decît putea ea să înţeleagă.

Va urma

 

ASOCIATIA PERSOANELOR FIZICE ŞI JURIDICE PREJUDICIATE DE GRUPUL CHELU

stopfraudegrupchelu@yahoo.com

APFJPGC 11 - decembrie - 2015

One Response so far.

  1. maria spune:

    Are grija excrocul si teparul de Stefan Constantin de avere !! Dupa ce a dat faliment trebuie sa-si revina si el si mamuca lui care-i consilieaza afacerile. O tapeaza bine de bani pe Ala si apoi mai vede el ce mai gaseste.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...