logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

Guvernul Ponta dă undă verde la cianuri la exploatarea de la Roşia Montană! Deci, pe sub masă, fără desecretizarea contractului de exploatare, de dragul coabitării şi a victoriei PSD în alegeri, Guvernul Ponta a dat un brânci către Parlament proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană. Uluitor, se dă lege pentru o firmă, se pune pe un nivel periculos exproprierea! Dacă în urmă cu un an de zile îl acuza pe Băsescu de lobby în favoarea Gold Corporaţion, azi, Ponta s-a răzgândit şi dă liber la cianuri la Roşia Montană. Ce subterană poate fi politica! Să băgăm şi noi câteva cazmale de explorare, că tot nu bagă nimeni de seamă când explorarea devine exploatare. Şi nu simte multă lume când lacurile de cianuri intră în ciorba românului, mare amator de câţiva firfirei de aur şi de un loc de muncă.

 

Uraaa! Avem redevenţă şi participaţie, dar nu cine ştie ce

Proiectul a fost aprobat în urma negocierilor dintre Guvernul Ponta şi compania canadiană Gabriel Resources. Principalele măsuri propuse în proiectul de lege sunt: Aprobarea Acordului privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montana; potrivit acestui acord, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul român o cotă de 5,69% din capitalul social al RMGC; participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%. Redevenţa minieră aplicabilă proiectului minier va fi de 6% (faţă de 4 % în cazul celorlalte miniere) cu opţiunea statului român de a solicita plata acesteia în natură. De asemenea, investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană, bla, bla, hau, hau, la, la, la. Legea mai prevede declararea proiectului ca fiind de utilitate publică şi de interes naţional deosebit. Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni. Roşia Montană Gold Corporation va plăti Guvernului o redevenţă de 6% din valoarea producţiei, statul având opţiunea de a solicita companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) ca plata redevenţei să se facă în natură, conform proiectului. Se estimează că proiectul Roşia Montană va genera pentru bugetul de stat şi bugete locale venituri de aproximativ 2,3 miliarde dolari. Societatea Roşia Montană Gold Corporation este controlată de compania canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,69% din acţiuni. În spatele Gabriel Resources sunt nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan. Compania deţine la Roşia Montană, prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint. Compania Gabriel Resources deţine în prezent 80,69% din proiectul Roşia Montană, restul fiind în posesia statului prin compania Minvest.

 

Ce se mai ascunde după pietroaiele cu aur şi bălţile de cianuri

Ipoteze fulminante, care bântuie gândurile drumeţului de internet. Phii, cum de nu ne-am gândit şi la asta?! Citiţi şi vă instruiţi. Tre să intraţi pregătiţi la referendumul pe exploatarea resurselor. Altfel, România nu e decât o altă Coastă de Fildeş sau încă o Angolă. Sau un Afganistan de Europa.

Între criză şi terorism, România şi Afganistan cică sunt singurele puteri ale lumii în domeniul lor strategic. Cum adică? Uite-aşa! America nu are zăcăminte de uraniu.Tot aşa cum Rusia nu deţine zăcăminte de wolfram.

Fără aceste doua elemente, SUA si Rusia sunt ZERO! Sunt niste neica-nimeni in materie de supremaţie militară. Wolframul, un metal mai scump decât aurul şi mult mai preţios, greu de găsit, este foarte necesar în industria militară şi spaţiala, iar uraniul în industria nucleară.

Primul se află, in cantităţi INEPUIZABILE şi in starea cea mai pură (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de decantare a lui) doar în România. La Roşia Montană ! Deci, nu numai aur,ci şi wolfram. Zbaterea de a pune gheara pe minele de aur de la Roşia Montană are acum o miză periculoasă, cu atât mai mult cu cât Exploziv-News şi GIS-SSR o dezvăluie în premieră: zăcăminte de wolfram, neexplorate niciodată, se găsesc însă, în cantităţi uriaşe, şi în munţii Retezat (zona Gugu  Sureanu, axa care le uneşte) trecând prin Vârful Peleaga, ca punct de reper. Este exact zona in care a căzut, în urmă cu vre-un an, un avion militar israelian – posibil neîntâmplator in misiune în acea zonă !- şi păzită cu străşnicie de către Departamentul zero înainte de 89.

Cel care le-a detectat, extrasenzorial, era să plăteasca cu viaţa, in urma unui atentat psihotronic al ruşilor, pentru curajul de a dezvălui adevărul, în cadrul unor cursuri speciale, destinate profesioniştilor din serviciile secrete militare ale României. Numele lui este Vasile RUDAN, cel care, dealtminteri, este şi părintele legendarului Departament. În aceeaşi zi în care profesorul Rudan era găsit aproape mort în apartamentul său din Bucureşti (cu câteva zile înainte, el dezvăluise unor apropiaţi din SRI şi DGIA că fusese de două ori ameninţat cu moartea de un anume rus Fonareff, fost ofiţer KGB), generalul David H. Petraeus, comandantul forţelor americane din Afganistan avea aproape aceeaşi soartă cu a profesorului român. Generalului american i se intâmpla  asta deoarece, într-o conferinţă de presă, scăpase un alt adevar: motivul prezenţei NATO in AFGANISTAN nu erau teroriştii?!!! Ci uriaşele zăcăminte de uraniu pur! În munţii Khwaja Rawash, situaţi la nord de Kabul, dar şi în Koh Mir Daoud, lânga Herat şi Kharkiz, în provincia Khandahar, există cele mai mari zăcăminte de uraniu din lume, la fel cum, în materie de wolfram, România deţine supremaţia mondiala.

Silviu VASILACHE 13 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...