logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

giurgiu9Citim şi noi, ca tot românul din Republicuţă, ce mai scriu şi confraţii noştri găozari de pe la alte gazete, iar ultima revelaţie pe care am avut-o a fost în legătură cu „afacerea penală de 2,3 milioane euroi – patron acuzat de evaziune şi spălare de bani”.

În fapt este vorba de celebra deja afacere cu motorină (contrabandă) petrecută pe Dunăre şi deconspirată de Poliţia Transporturi în anul 2009 şi care nu este finalizată nici în prezent, în dulcea şi deja cunoscuta lentoare a anchetatorilor gălăţeni, când e vorba de tunuri mari şi nume grele implicate. Culmea este că, la cinci ani de la petrecerea faptelor, nimeni nu vorbeşte sau nu are curajul să scrie despre adevărul orchestrator, dirijorul din spatele afacerii care nu se află la prima abatere, la primul joc de glezne, prin care alţii băgaţi „în faţă” trag ponoasele şmecheriilor şi şmenurilor cu care individul a fost învăţat şi a devenit celebru, fiind asociat totodată cu etichete de temut animal politic.

Și, uite aşa, numitul Răzvan Iorga, un tânăr întreprinzător mediocru, fără bani şi alte posibilităţi, fără coaie, nevăzut şi necunoscut în lumea oamenilor de afaceri sau cea financiar-bancară, îşi permite peste noapte să aibă investiţii în benzinării şi moteluri în judeţ şi, culmea, să aibă şi împingător pe Dunăre, vasul „Giurgiu 9”, cu echipaj, cu dotări, cu autorizaţii, cu.. de toate. Măi, să fie, chiar aşa de proşti şi chiori să fie unii şi să nu realizeze că tânărul Iorga nu avea cum, în vecii vecilor, să acumuleze asemenea capital şi să se lanseze în afaceri de contrabandă cu petrol pe Dunăre, ce s-au derulat ani buni, începând din 2006 şi până în 2009!

Oameni buni, vă daţi seama câte mii de tone au fost cărate în realitate în aceşti ani, câtă evaziune uriaşă, cât bănet s-a scurs în buzunarele fără fund ale domnului SENATOR?!?

Pentru afaceri de acest gen trebuie să ai spate serios, de regulă se lucrează în echipă, sunt grupuri organizate, filiere, sunt creiere implicate, gulere albe, oameni cu responsabilităţi. Păi ce, credeţi că afaceri cu petrol în Ucraina realizează sau poate realiza orice guşter, orice amărăştean flauşat de patron în pantaloni scurţi, ca Răzvan Iorga? În fapt, un Iorga credul, inconştient, manipulabil, dornic de îmbogăţire rapidă pe orice cale, care a pus botul la promisiunile domnului SENATOR, la cât de mare şi tare este el ca OM BUN POLITIC, la ce potenţial de relaţii are el în lumea interlopă şi cea de decizie politică, e de lepădat în budă?

La aşa om, aşa funcţie şi aşa garanţie, Iorga a devenit, în fapt, săgeată şi a trecut la treabă, trezindu-se patron şi călare pe afaceri ce aduceau munţi de bani, mai puţin mulţi pentru el, dar mult mai mulţi pentru protector şi iniţiator. Acum, după ce buba s-a spart, SENATORUL nu mai e SENATOR, nemaifiind dorit de nimeni, alde IORGA vor înfunda puşcăria ani buni, trăgând-o alături şi pe consoarta Nicoleta Iorga şi lăsând pe drumuri doi copii mici. În tot acest timp, „animalul politic” nu are scame, nu are remuşcări, nu recunoaşte, nu se bagă, nu ştie, bravează, face afaceri având societăţi în insolvenţă, înfiinţează altele şi bea întăritoare Drakula.

În afacerile cu motorină, banii s-au păpat, s-au palmat, s-au scurs prin transferuri diverse „cu titlul de avans marfă” sau „cu titlul de avans marfă sau contravaloare motorină”, pe care le-au retras ulterior sau le-au folosit pentru achiziţionarea de valută, urmată de retragerea sumelor respective. Cert este că STATUL a fost, este şi va fi PĂGUBIT, iar de recuperat … CIUCIU.

Şi, încă o dată, repetăm şi o vom spune până în pânzele albe, nimic din toate acestea nu ar fi avut loc fără complicitatea unor reprezentanţi cu drept de control, fără râmele şi pupincuriştii care îşi păstrau funcţiile, având aliat pe domnul SENATOR aflat la PUTERE.

JAP 23 - ianuarie - 2015

3 Responses so far.

  1. basil spune:

    Nu cumva-i vorba de acel economist abscur pe nume stefan viorel ?

  2. Ioan Ionel spune:

    Ne-am saturat de dl. Stefan Viorel pana-n gat. Sa mai plece putin….

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...