logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021
  • Prin târg, pe la cafenele, prin birouri, pe la „colţuri” sunt vehiculate o groază de bârfe, care de care mai „adevărată” şi mai delicioasă. Iată, zilele acestea interesul cel mare e produs cică de „parandărătul” la mai toate investiţiile mari derulate în ultimii patru ani la Primăria Primarului „care este” în persoana lui Marius Stan. Cică gaşca super-specialistă, calificată în acest sens şi adusă de la Bucureşti, în batjocura gălăţenilor, ar avea ştiinţa lucrului bine făcut în domeniul şpăgii. Acum chiar este posibil să fie adevărate zvonurile, deoarece acestea se suprapun pe cunoscuta ineficienţă, adormire şi complicitate a instituţiilor statului începând cu inexistenţa DNA sau a celor din Justiţie. Noi nu credem, dar mai ştii? că bârfele acestea ar fi adevărate, dar dacă? şi apoi un vechi proverb românesc spune „că nu iese fum până ce nu faci foc”. Deci, ultimile bârfe şi zvonuri sunt legate de istoricul firmei (în domeniul şpăgilor) care a câştigat licitaţia pentru studiul de fezabilitate al „podului sub Dunăre” asumat de Stan. Tot în actualitatea bârfelor se înscriu şi cifrele uluitoare aprobate pentru realizarea investiţiei noi, cu privire la construirea sediului Primăriei, realizate de un constructor gălăţean care cam „rade” tot ceea ce se realizează din banii administraţi de edilul şef. Am mai selectat din aceste ecouri ale agitării creierelor la o cafea sau „una mică”, pe cele legate de parandărătul dat de super-marketurile şi celebra hală industrială sub denumirea de Mall, pentru construire, care ar fi de la unu până la trei milioane de euroi. Adevărat sau nu, e treaba instituţiilor plătite din banii noştri să ne lămurească, noi nu am făcut decât să informăm cititorii cu ce mai zice lumea.

  • Una dintre instituţiile extrem de importante care administrează un munte de bani şi de care mai depinde şi sănătatea noastră (este vorba de CASA JUDEŢEANĂ DE SĂNĂTATE) nu mai are director plin de câteva luni. Fosta directoare a fost demisă, conducerea fiind asigurată prin interimat de directoarea economică, o femeie la locul ei. Între timp, cei de sus de la Bucureşti, de la Casa Naţională de Sănătate, au scos la concurs postul de Director General de la Galaţi, aşa cum era firesc. Numai că de aici încolo începe nebunia şi paranoia nefirescului care ne-a îngropat timp de 26 de ani, pe mai toţi şi ţara. Adică „politicul” care a devenit malefic şi fără de care nimic nu se mişcă în ţara asta, are arondată „cică” responsabilitatea numirii propunerilor pentru funcţia cu pricina. În stilul binecunoscut deja, tot ce mişcă în sistemul bugetar administrativ, de sus şi până jos (la nivel de femeie de serviciu) nu se promovează sau angajează fără voie de la PARTID. Speriaţi de ce s-a întâmplat în stradă, de permutările politice la nivel de vârf, cuprinşi de alte griji şi probleme, alde Nica&Comp nu s-au mai gândit pe cine să pună la CASA de Sănătate, alde Bacalbaşa şi Nechita şi-ar fi dat peste mână. Aşa că la concurs s-a prezentat doar doamna „interimar” care a constatat că nu mai are concurenţă şi a presupus că se poate şi fără politic, crezând că în Republicuţa Galaţi dacă vrei şi ştii, poţi să ajungi „pe bune” acolo unde aplici. Între timp, unii confraţi au scris că a fost concurs, că s-a dus „interimatul” şi că se aşteaptă rezultatul. Treziţi şi năuciţi că le-a scăpat printre degete, alde Nica şi Chebac, au pus mâna repede pe telefoane şi uite aşa curajoasa şi „inconştienta” noastră doamnă nu a mai luat examenul, fiind declarată picată la proba scrisă. Noi, acum am fost informaţi pe surse că de fapt postul e dorit şi de pe-se-de şi de unepere, fiind vehiculate numele unui medic pediatru şi al unui farmacist. Sictir, bre!

  • Pe buzele majorităţii gălăţenilor, în aceste zile, discuţiile sunt axate în primul rând pe modul în care evenimentele din stradă şi consecinţele imediate vor influenţa politichia gălăţeană. Spus pe şleau e cam aşa: vor mai fi aceiaşi şi aceiaşi pe listele electorale? Vor mai fi nevoiţi gălăţenii să pună ştampila tot pe aceleaşi gloabe politice, pe acei indivizi fără coloană vertebrală, pe aceleaşi râme, pe aceiaşi ciorditori şi puturoşi, fără bibliotecă la mansardă? Din fericire aceiaşi întrebare ne-o punem şi noi, iar concluzia este că orice partid, pe plan local, care vrea să nu moară prin sinucidere, nu are nicio scăpare, decât în a promova oameni corecţi, oneşti, apreciaţi în colectivitatea gălăţeană care au făcut şi fac ceva pentru populimea votantă, care au un curriculum vitae bogat şi sănătos. Uite, noi ne permitem să afirmăm că numai un tâmpit mai poate crede că vor mai fi votate nulităţilor şi lichelele acestea politice care nu au făcut nimic pentru gălăţeni, care nu şi-au legat numele de nicio realizare mai acătării cu care să iasă în faţă. Ori din acest punct de vedere la nivel de parlamentari, cu una sau două excepţii nu ar mai trebui să se regăsească NICI UNUL dintre cei actuali, cum nici nu mai poate fi vorba de Bacalbaşa sau Stan sau de consilieri care se mai află la al treilea, la al patrulea sau chiar al cincilea mandat. Dacă nu se vor aduce faţă în faţă alţi oameni, ce nu pot fi confundaţi cu POLITICA ultimilor zece sau cincisprezece ani, managerii politici îşi vor asuma un risc MAJOR, plătind mai apoi, după alegeri, cu propriile funcţii şi cariere în politică. Deci ca să fim şi mai expliciţi, cel puţin la nivel de vîrf elefanţii NICA, TOADER, DURBACĂ, PÂSLARU, ŞTEFAN Viorel, CHEBAC şi tot „neamul” lor.

JAP 22 - noiembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...