logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

În 14 ani au intrat 26 de judecători în acest dosar, timp în care opt lichidatori judiciari au înstrăinat un patrimoniu, care cu tot cu terenuri însumează 1,5 milioane de euro plus alte 40 milioane de euro.

Noi am tot scris, dar DNA-ST Galaţi are trebi legate de derizoriul în care a fost împinsă să se complacă această instituţie, de către apucăturile procurorilor Ivan şi Agheniţei.

La DNA a rămas o parte din dosar, şi are nr. 245/P/2012, disjungerile fiind cheia marilor (in)succese. După mai bine de doi ani şi jumătate de când dosarul este în (ne)lucrare la DNA-ST Galaţi, vie a rămas doar ordonanţa procurorilor, din care cităm: „ Săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, respectiv complicitatea la abuz în serviciu contra intereselor publice de către făptuitorii Viţelaru Dumitru (decedat – n.a.), Herăscu Petrică, Herăscu Marius, Iancu Constantin, Irimia Petrişor, Teodoru Viorel (ex-director DGFP GL), Cercel Laurenţa (fost şef AFP GL), Carmen Stoica (jurist AFP GL), Bontea Daniela (fost jurist AFP, şi lichidator Hortigal), Ioan Bianca (jurist consult AFP), Alexandru Ilinca (fost lichidator) şi Gurău Şerban-Dragoş, aspectele sesizate vizând preluarea abuzivă a patrimoniului şi arhivei Hortigal SA GL de către executorul judecătoresc Viţelaru Dumitru (mortu-i de vină – n.a.), în cadrul procedurii de executare aparţinând SC Makinvest SA Galaţi şi crearea unei pagube de 50 miliarde de lei la SC Hortigal SA GL, prin folosirea bunurilor acestei societăţi, în dauna statului şi a creditorilor, cu complicitatea funcţionarilor din cadrul DGFP GL.”.

Dar în horă sunt prefecţi, judecători, procurori, poliţişti, înalţi funcţionari publici, politicieni, primari, lichidatori judiciari şi executori judecătoreşti plătiţi regeşte cu miliarde de lei. Suntem în posesia unui document de peste o sută de pagini în care sunt prezentate cu exactitate toate nelegalităţile pe care cei nominalizaţi de DNA le-au comis timp de 14 ani, timp în care DIICOT, celelalte structuri de parchet, apoi PNA şi DNA – Structura Centrală şi Structura Teritorială Galaţi au ţinut dosarele acestei cauze, în cel mai bun caz, în nelucrare. Dar nimic din aceste fapte nu s-a prescris aşa cum s-a vrut şi s-a aranjat prin monstruoase complicităţi.

Aceleaşi documente le deţine şi DNA Galaţi, firul roşu fiind redesenat cu o concizie greu de egalat. Noi pornim curând seria dezvăluirilor, aducând la bară, acte, fapte, făptuitori, beneficiarii furturilor, primari, judecători, lichidatori, prefecţi, procurori, ceea ce aşteptăm şi de la DNA.

Gelu CIORICI 18 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF