logoImpact EST nr. 880 - 30.07.2021

Adică cumnat cu Mircea Zărie

De ce este încă menţinut Ghiţă Ivan în funcţia de procuror şef al DNA – ST Galaţi – Brăila – Vrancea, chiar dacă a maculat această fundamentală instituţie şi personal şi prin subordonaţi, ni s-a desluşit recent.

Sora sa este căsătorită cu Mircea Zărie, cel ce este consilier pe probleme juridice al Preşedintelui Traian Băsescu, deci putem presupune că al său cumnat îi ţine spatele. Dar noi aşteptăm concluziile Inspecţiei Judiciare pentru Procurori din cadrul CSM, inspecţie care a vizat atât dosarele de mare corupţie care au devenit schelete în fişetele lui Gh. Ivan, dar şi în ce priveşte halul în care a condus ancheta vechea lui prietenă în rateuri profesionale, procuroarea Mihaela Agheniţei, în Afacerea Aviasan şi ancheta asupra procurorului şef al DIICOT-ST Galaţi, Ion Ciafalon şi a procurorului Sorin Cărare, anchetă indusă acesteia de către denunţătorul Mihail Boldea, cu care a tăvălit şi parchetul din această structură de parchet anticorupţie. Mai mult, Mihăiţă i-a dirijat Mihaelei ancheta şi i-a dictat multe zeci de pagini din Rechizitoriul Dosarului Aviasan, totul pentru a face din el băiatul bun şi nevinovat.

Cuplajul amoros dintre anchetatorul Agheniţei şi Boldea, arestat într-o cauză de tunuri imobiliare anchetată de DIICOT-ST Galaţi, a vizat înjumătăţirea pedepsei acestuia şi răzbunarea prin martori mincinoşi împotriva procurorilor care l-au trimis în judecată.

Inspirat de această idilă, şi fiindcă tot devenise de notorietate că sediul DNA-ST Galaţi are felinar roşu, un alt personaj a înteţit culoarea felinarului, fără de voia părţii adverse!

Pentru că instituţia a fost maculată în cel mai josnic şi ordinar mod, Inspecţia pentru Procurori a CSM a anchetat cele sesizate de către salariaţii corecţi din DNA-ST Ivan, dar autosesizându-se şi din cele prezentate în Impact-est în ultimii trei ani, concluziile urmând să decidă soarta funcţiei lui Ivan, ca şi în cazul prietenei sale Agheniţei, care a fost exclusă din magistratură.

Iată şi solicitarea noastră adresată CSM, ştiut fiind că CSM monitorizează Impact-est.

 

Către purtătorul de cuvânt al CSM,

Doamna Judecător Monica Prejmereanu

 

 Sunt redactor şef al săptămânalului Impact-est Galaţi, calitate în care am obţinut acreditare de presă la CSM.

Astăzi, 12.ll.2013, am încercat de câteva ori să vă contactez pe numărul de mobil 0728/600…., dar aţi avut telefonul închis. Vă rog, în consecinţă, să îmi comunicaţi pe adresa de e-mail geluce@yahoo.com, care este rezultatul Inspecţiei pentru Procurori din cadrul CSM, în legătură cu constatările cercetărilor de la DNA-ST Galaţi privind activitatea procurorului şef Gh. Ivan. Dacă actul de inspecţie judiciară a fost încheiat, aşa cum avem noi informaţii, vă rugăm să ne transmiteţi concluziile acestuia, solicitarea noastră impunându-se ca o informaţie de interes public, întrucât opinia publică de pe raza Curţii de Apel Galaţi manifestă un interes plenar în legătură cu multitudinea abuzurilor administrative şi a activităţilor infracţionale ale procurorului şef al DNA-ST Galaţi.

Cu toată gratitudinea,

Gelu CIORICI

Gelu CIORICI 15 - noiembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...