logoImpact EST nr. 867 - 22.04.2021

Trăim într-o lume laşă. Spaima, dezgustul, interesul personal ne determină să fim absenţi, lipsiţi de personalitate, de curaj, de simţ civic, anonimizaţi, pur şi simplu CeNePe-uri, acceptând minciuna ca formă de lipsă a adevărului, într-un cuvânt să fim laşi şi, implicit, iresponsabili faţă de abuzul social tradus în abuz banal executat de către persoane investite vremelnic cu putere şi care, satisfăcându-şi sentimentul de ură, au născut – creat şi întreţinut catastrofe de ordin profesional, familial şi social. Acesta este cancerul Gh. Ivan trecut prin viaţa Galaţilor, ieri şi astăzi, şi poate, în continuare, apărat de Sistem.

El nu trebuie să se apere, din cauză că îl apără sistemul ticăloşit şi cvasitotalitar.

Noi nu putem avea dreptate singular pentru că Sistemul este un substantiv comun la modul plural.

Şi atunci, ce însemnăm noi, furnicile, chiar dacă avem dreptate, chiar dacă ne bazăm pe adevăr, în raport cu SISTEMUL? Concluzia?: Sistemul este de maximă generalitate şi nu contează peste câte furnici calcă.

În traducerea ideilor mai sus prezentate, reamintesc că, potrivit Raportului întocmit de Secţia Procurori a CSM, nr. 4088/J/1032/DIP/2013, sunt relevante gravele abuzuri şi încălcări ale legii de către Gh. Ivan, iar CSM, sub onorabila conducere, în condiţiile în care este sesizat cu judecarea Raportului şi luarea unei Hotărâri, acordă termen în aceeaşi zi pentru a se lua act de cererea privind demisia lui Ghiţă Ivan din funcţia de procuror – şef al DNA – ST Galaţi.

Ce era corect să judece Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)? Cererea de demisie a lui Gh. Ivan, sau Raportul Inspecţiei pentru Procurori, în care au fost relevate gravele încălcări de la lege? Trageţi dumneavoastră, cititorii, concluzia care se impune în legătură cu FORŢA SISTEMULUI care nu vrea să se maculeze din cauza unui personaj negativ şi să-şi menţină ideea de ORGAN A- CONTRARIO pozitiv.

Este benefic pentru credibilitatea acestor organe multitudinea de atitudini pe care le-au adoptat şi le menţin. Să nu uităm că Ivan trăieşte din banii noştri şi e plătit boiereşte. Drept mulţumire, ne sfidează şi ne ameninţă că se va întoarce şi ne va termina pe toţi, cei care am arătat cine este în realitate. Îl poate ajuta, oare, Sistemul, din nou, pe conştiinţa şi pe banii noştri?

Descoperirile noastre au fost tardive şi toate au venit în timp, pentru că noi nu ne putem imagina precaritatea morală şi profesională, care poate însoţi o funcţie vremelnică. Descoperindu-le în timp, cu toate ameninţările, am riscat, fiind în slujba adevărului, să le relevăm.

Chiar dacă vom plăti, socotim şi considerăm, cel puţin în mod ideal, că adevărul trebuie să triumfe.

Gelu CIORICI - ŞIPOTE 30 - mai - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...