logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021

Un monument al întreprinzătorilor gălăţeni ridicat la începutul secolului 20 va fi redat comunităţii locale de Ziua Întreprinzătorului, organizată anual de Patronatul IMM Galaţi. Monumentul Societăţii Branşelor din Galaţi este în lucrări de reabilitare în Cimitirul Eternitatea şi va fi prezentat festiv în 13 mai, simultan cu Drapelul Branşelor şi o carte dedicată aniversării a 120 de ani de existenţă a Societăţii.

Patronatul IMM din Galaţi, condus de economistul Marian Filimon, care este şi prim-vicepreşedinte la nivel naţional al acestei structuri, pregăteşte ediţia din acest an a Zilei Întreprinzătorului cu câteva surprize, ce vor fixa în memoria colectivă prestanţa şi continuitatea patronatelor de Galaţi. O echipă ce cercetare a descoperit în Cimitirul Eternitatea un monument ridicat în 1925, ce este dedicat membrilor decedaţi ai Societăţii Branşelor din Galaţi, al cărui act de naştere este anul 1896. Monumentul este reabilitat şi restaurat de o echipă de specialişti, şi va fi re-dezvelit şi sfinţit cu ocazia evenimentului naţional Ziua Întreprinzătorului. Patronatul IMM va lansa o lucrare ştiinţifică, elaborată în colaborare cu Arhivele Statului, şi va celebra tradiţia şi continuitatea de 120 de ani, prin onorarea unui drapel al Societăţii Branşelor.

Dezvelirea monumentului va avea loc vineri, ora 10,00 şi va fi însoţită de un seminar dedicat istoriei şi tradiţiilor în dezvoltarea asocierilor profesionale ale oamenilor de afaceri din Galaţi, care se va desfăşura la Biblioteca VA Urechia, începând cu ora 11,30. Primul preşedinte al acestei Societăţi a Branşelor Gălăţene a fost binecunoscutul primar al Galaţilor, Ştefan H. Ştefan.

S.V. 13 - mai - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...