logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Da!, Bulibaşa de Galaţi, preşedinte al unui ţinut nenorocit, şi nu preamărit, sub domnia sa, iar a comis-o în faţa naţiunii arătându-şi adevăratele calităţi de saltimbanc şi circar de duzină al Republicuţei Galaţi.

Multe am văzut la viaţa noastră, dar aşa ceva este incredibil şi de neimaginat pentru un demnitar de cel mai înalt rang, fie el şi pe plan local, ca în cazul de faţă. Astfel, la ştirile „Kanal D”, de săptămâna trecută, s-a umplut ecranul cu turbanul postat de Başa-Suleiman, turban pus pe cap la locul de muncă, adică în biroul său somptuos din Consiliului Judeţului. Sulimică încerca de zor să explice populimii, care din adoraţie căzuse pe spate pentru EL, ce este acolo: un harem şi principiile lui benefice de funcţionare. Hai, sictir, bre! Matale eşti ortodox? Sau ce propagi pentru fetiţele noastre? Oare Îps Casian şi ai săi te mai pot primi în Biserică?

Nu ştiu cum draku filmau cei de la Kanal D, căci la soare te puteai uita, dar la capul lui Bulă, ba. Credem că turbanul cu pricina, purtat de Preşedinte, era suflat cu aur sau dat cu un fel de bronz cu mii şi mii de sclipici.

De altfel, Suleiman Magnificul de Galaţi, un ins trist, un personaj de caricatură, o expresie tristă a personajelor politice post-decembriste gălăţene, nu e prima dată când se scălămbăie spre deliciul „lumpen proletariatului”, telenuvelizdelor, privitorilor nocturni la dezbaterile legate de „Elodia”, rachierilor, toţi votanţi şi aşezaţi în bazinul electoral al Magnificului.

Vă mai aduceţi aminte când numărul 1 al judeţului Galaţi (rodul alegerii după chipul şi asemănarea populimii gălăţene), Preşedintele, Demnitarul de Galaţi, se „punea” cu blondele lui Negru la televiziunea centrală, cum se maimuţărea şi saliva în dansul împletit cu busturile aproape goale ale piţipoancelor din platou? Dar de faptul că Alesul nostru cu burta şi curul cât plasma s-a îmbrăcat în costumul lui Spiderman?

Oameni buni, vă apucă furia vă vine să vă daţi palme? Calmaţi-vă, pentru că vinovatul principal, cel de „serviciu” este surghiunit de Ponta şi ai lui la Bruxelles că doar, doar, „o scăpa”. Aşa, pe surse, ne-a ajuns la ureche că extracţia din Guvern şi şutul în cur, hăt, cât mai departe, s-a realizat numai în 3 minute şi jumătate şi s-a încheiat cu îndemnul lui Viorel: „să dispari!”.

Şi, cum judeţul a rămas fără CAP, alde Saghian nici vorbă să-l poată disciplina pe marele Sulămică, temutul Magnific făcându-i chiar plângere la DNA-ST Galaţi.

Nouă ne vine să râdem, dar dacă stăm mai bine să ne gândim, chiar este de plâns.

Ultima trăsnaie a lui Başa ce ne-a ajuns la ureche, pe surse, şi care face deliciul bârfelor din cafenele, birouri şi la diverse evenimente, şi care întrece imaginabilul şi nu poate fi egalat, se referă la afrontul, la jignirea, la scuipatul adus pe obrazul Prefecturii şi al reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Cică într-o dimineaţă, maşinile Prefecturii nu au mai putut fi scoase din garaje deoarece acestea erau sigilate de către „proprietarul” ba CAL ba ŞA.

Adică, vrei tu Guvern să munceşti, să ai acces la mijloacele de transport, trebuie să plăteşti chiria la care ai întârziat. Ce mama mă-sii de GUVERN pesedist, gura mamii lor de uituci, vă arăt eu cine domneşte în Republicuţa Galaţi.

Ei, oameni buni, asta este! De asta am ajuns de râsul curcilor! Pentru că în administraţie, de-a lungul timpului, ba Bulă (Magnificul), ba Nicolae – „noi muncim nu gândim”, ba Florea – cel cu tăiatul gheţii de la Dunăre cu laserul, ba STAN – cu tunelul pe sub Dunăre şi tot aşa.

Iar nota de plată o decontăm noi… proştii, din patru în patru ani.

JAP 12 - septembrie - 2014

One Response so far.

  1. Contra spune:

    Ce-aveti fratilor cu el? Are si galatiul un roman cult si destept si capabil si bun, si pe ala il huliti!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...