logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)

zimbruCă doară nu administratorul a făcut ceva pentru tine. Ci numai Dumneata, pentru literatură, pentru poezie, dar mai ales pentru Şcoala de Cititori Calificaţi pe care am botezat-o Noduri şi Semne. Era un timp. Şi l-ai respirat cotidian literă pe literatură şi poezie pe poet, iar ele ţi-au luat-o înainte. QUO VADIS, Ion Zimbru, şi ţi-a căzut lumina în brânci. Ai avut cu cine glumi despre eternitatea cu gura plină mereu.

Ne-ai ajutat la vacantarea locului UNU, rămâne-ar mereu aşa, chiar dacă acum, prin tine, îi este adusă atingere şi nu ocupare. Am sânge în dovezi că te iubeşte Limba Română, căreia i-ai devenit liturgic.

Ştiu că EA te-a învăţat pe dinăuntru. Am aflat că scriitorimea a devenit BREASLĂ şi pentru Dumneata. În tinereţea pe care tu o tot continui, ai glumit tragic, mereu, mereu, dară niciodată cu POEZIA. Nici EA cu tine.

Ehei, uite ce-ai făcut, IOANE! Te-au trăit să o vezi şi pe asta! Administratorii îţi dau un premiu pentru întreaga activitate literară. Să nu stai pe socluri mai mult de cât ţin astfel de pe-treceri convenţionale. Te-a luat Poezia pe dinainte, iar ei nu îi poţi fi decât COTIDIAN, căci, uite ce-ai făcut, Ioane!

Sâmbătă, 20 Decembrie, Ano Domini 2014, în Sala „Eminescu” a Bibliotecii Naţionale V.A. Urechia, ora 11.00, poetul Ion Zimbru SE VA ACORDA cu premiul „OMNIA” al Uniunii Scriitorilor din România pentru întreaga activitate literară.

Veniţi, aşadar, să-i luăm lui Ion Zimbru viaţa de la începuturi până în Poezia fără de sfârşit. Care Respirare i-a devenit, şi în citit şi în scris.

UITE CEA-I FĂCUT, IOANE!

Gelu CIORICI - ŞIPOTE 19 - decembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...