logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

–         Fiscul a instituit sechestru pe jucători şi pe bunurile clubului

–         A luat Dan Adamescu ţeapă, sau 17 milioane de euro?  

Am scris acum câteva luni de zile despre controlul fiscal al inspectorilor Dumitru Julei şi Florin Sevastre de la ANAF-DGFP Galaţi la FC Oţelul SA Galaţi. După atitudinea noastră publică, cei doi fiscalişti nu au mai fost intimidaţi şi li s-a permis să-şi exercite controlul aşa cum scrie la lege. Marius Stan, Preşedintele – Primar, n-a mai fost talonat prin baruri şi cluburi de către şefii din FINANŢE, aşa că voinţa politică s-a lăsat îndoită şi adevărul despre situaţia financiară dezastruoasă a Clubului de Fotbal „Oţelul” s-a relevat în tot GOLUL lui de 200 de miliarde de lei vechi. Ceea ce înseamnă aproximativ 4,5 milioane de euro datorii către bugetele de stat, acumulate în ultimii cinci ani (2007-2012) perioadă care a făcut obiectul inspecţiei fiscale.

Ehei, dar în această perioadă, preşedinte al CA al FC Oţelul SA a fost marele Jan Borş, iar preşedinte al clubului actualul primar de Galaţi Marius Stan.

 

Conturi blocate, jucători sechestraţi

Atenţie, în 2011 şi 2012 au intrat în conturile Clubului Oţelul, din drepturi de televizare şi din conturile UEFA circa 18 milioane de euro, bani cu care se puteau acoperi cu vârf şi îndesat datoriile către bugetul de stat şi bugetele de asigurări, precum şi către terţi. Ei bine, iată, banii s-au fituit iar gaura clubului la buget este, repet, de circa 4,5 milioane de euro. Iară noi, serelişti mici, pricăjiţi şi flauşaţi suntem executaţi de către fisc pentru sume derizorii de cinci sute de mii sau un milion de lei vechi, „fenomenul social” numit fotbal cu piciorul având voie, adică fiind tolerat şi cu conturile neexecutate, să acumuleze fantastica datorie de 200 de MILIARDE  de lei vechi. Păi, mă, nenorociţilor, de aia se duce drakului sănătatea, învăţământul, cultura şi viaţa pensionarilor.

Petre Grigoraş, băiat subţire şi nu doar fotbaliator şi antrenor, a simţit-văzut mizeria fiscală a clubului şi a plecat NICĂIERI. Dar măcar a plecat. Au rămas jucătorii care au fost SECHESTRAŢI, ei având valoare de inventar precum sclavii.

Conturile sunt blocate şi executate silit, deci adio plăţi de masă, întreţinere, cantonamente, echipamente, hoteluri, deplasări, pregătiri şi finanţare competiţii. Concluzia?: AŞA A MURIT OŢELUL, unica echipă din Moldova care a câştigat un campionat naţional de fotbal în Românica.

Dosarul a fost trimis şi la FRF

Săptămâna aceasta, dosarul cu datele inspecţiei fiscale din care rezultă o datorie la BUGETUL DE STAT  de 200 de miliarde de lei vechi a fost trimis şi la Feraţia Română de Fotbal. Pentru moment, situaţia competiţională din campionatul 2013-2014 este aparent salvată, căci FC Oţelul obţinuse acreditarea şi licenţa cu o săptămână înainte ca FRF să primească dosarul fiscal la care ne referim şi care este cât se poate de oficial ca document al unei instituţii abilitate a statului. Sigur, licenţa de accedere în competiţie poate fi retrasă, chiar dacă au apucat să o emită. Şi doar am scris că banii, adică numărul celor 18 milioane de euro îi va duce la perzanie pe toţi. Şi pe cei cinci acţionari în frunte cu tata Jan Borş, şi pe preşedintele Marius Stan şi, iată, şi pe multimiliardarul Adamescu. Despre care nu ştim ce a cumpărat şi cât l-a costat, după cum nu ştim ce a găsit în conturi şi cât şi-a tras. Şi nici nu ştim ce a făcut auditul comandat de el la club. Căci nu cred că un ins ca Adamescu, care ştie să facă miliarde de euro, poate să-şi ia o astfel de ţeapă teribilă.

Mă, dar dacă Marius Stan o fi vreun geniu? Păi dacă e aşa, să-i asigurăm linişte şi odihnă, retragere de sprijin penele, că de la pesede nu a avut niciodată, pentru a-şi putea scrie istoria, care, repet, nu se execută.

Se scrie cu SUBSEMNATUL!

 

Grig IONESCU 7 - iunie - 2013

3 Responses so far.

  1. corleone spune:

    Galateni imaginativa cum v-a arata,raportul Curtii de conturi si/sau un RIF/ANAF la PRIMARIA din republica Galati la sfirsitul anului 2013,intrucit „LUPUL ISI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA”

  2. corleonica spune:

    Din pacate pentru atatea randuri scrise aici, acest articol e degeaba. Datoriile au aparut astfel: Otelul Galati ca orice alta echipa din Romania si-a platit jucatorii pe baza unor conventii civile. A venit ANAF-ul si a spus ca de fapt trebuia sa ii plateasca pe baza unor contracte. Problema e ca aceste contracte sunt obligatorii in fotbalul romanesc abia din 2014. Otelul a trecut la contracte cu jucatorii din 2012. Deci intre anii 2005-2012 au calcula baietii de la ANAF si le-a dat aproximativ 5 milioane de coco lipsa. Problema e ca daca pica Otelul, obligatoriu pica tot campionatul pentru ca toate echipele au procedat la fel.

  3. Sa vedem daca noua sefa are curaj sa demaste hotiile lui Stan spune:

    Sa vedem daca noua sefa de la Curtea de Conturi va avea curaj sa demaste hotiile din Primărie.Se pare ca Stan o va vrăji cu smecheriile lui de fotbalist,iar ea fara prea mare experienta sa nu cumva sa cedeze.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...