logoImpact EST nr. 858 - 25.02.2021

Poveste clasică de vânătoare la români. Când se trage în vânat, se întâmplă că unii îşi trag câte o salvă în boaşe, alţii în burtă şi unii – mult mai precişi – la tâmplă sau în ochi. S-a dat ştire că s-a întâmplat încă odată, la o partidă de vânătoare – braconaj, pe fondul de împuşcat vânatul de la Movileni. Eee, dar şi de data asta s-a întâmplat ca în poveştile cu proşti plecaţi la tras aiurea. Ia ascultaţi ştire:

Senzaţional! Patronul de bar-discotecă Mircea Tanislav s-a împuşcat şi a murit

Bărbatul fusese după-amiază la vânătoare, a alunecat pe gheaţă, arma acestuia s-a descărcat şi l-a rănit grav. Mircea Tanislav a fost transportat imediat la spital, medicina-neputincioasă, medicii limitaţi, pacientul decedat. Procurorii (foarte competenţi) au preluat cazul si fac cercetari – cică ca să stabilească adevărul gol goluţ (aiurea!). Apă, apă, foc, foc, ceasul rău! Mircea Tanislav era un vânător cu experienţă, dar ceasul rău a făcut ca acesta să alunece pe gheaţă şi să se împuşte accidental (!?). Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Veste de poveste – Mircea Tanislav era căsătorit cu Cecelia Tanislav, funcţionară la Poliţia locală şi împreună aveau doi copii. Sau trei. Întreg Tecuciul şi toţi cei care l-au cunoscut pe Mircea îl plâng acum. Spun nişte martori că patronul tăntălău s-a împuşcat în burtă. Alţii cică nu, în ochi şi în cap. Anchetatorii spun că glonţul (sau gloanţele?) putea veni din arma oricăruia dintre cei zece tovarăşi de goană. Sau doar trei. Ba chiar doi. Niciunul nu recunoaşte că a tras în acele momente, nici măcar din greşeală. Politiştii au sigilat toate puştile şi vor face o expertiză balistică. Vânătorii povestesc că la câteva clipe după ce au tras spre un mistreţ care a reuşit să le scape şi-au găsit colegul prabuşit lângă un copac. Un glonţ il nimerise în cap. Anchetatorii şi-au dat seama cu ce au de-a face: bărbatul, unul cu experienţă în vânătoare, a fost împuşcat de un coleg. Din primele analize balistice rezultă că dintre cele trei focuri de armă care s-au auzit inainte să moară vânătorul, unul l-a tras victima, iar celalalte au ieşit din aceeaşi puşcă.

Phiii! răsturnare de situaţie în părerea de  autoaccidentare mortală la o vânătoare aşa-zis autorizată

După câteva ore, ancheta s-a transformat în una pentru braconaj şi ucidere din culpă. Iniţial, anchetatorilor li s-a spus că Tanislav a alunecat pe o bucată de gheaţă şi i s-a descărcat accidental arma în abdomen. Poziţia armei era, totuşi, nefirească, la prima vedere. Aşa s-a ştiut iniţial, dar după ce ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, situaţia s-a schimbat radical. Ipoteza autoaccidentării a dispărut, s-a  luat la mână varianta braconaj şi ucidere din culpă. Mda. Dramatic, romantic, epopeic, fatalist. Să deschidem însă şi Radioooo Covurlui.

N-a fost vânătoare, ci o partidă de braconaj, n-a fost accident, ci crimă şi nu era doar un martor, ci trei

Din vorbă în vorbă, de la om la om şi de la sursa fiul mortului, epopeea „accidentul de vânătoare” din apropierea comunei Movileni, în care a căzut la datoria de vânător Mircea Tanislav, a fost, de fapt, o crimă la care au luat parte tot felul de mahări ai Sistemului. După cum zice fiul victimei, la partida de vânătoare ilegală în care şi-a pierdut viaţa tatăl lui au mai participat: colonelul Costel Dragomir – adjunctul şefului SRI Galaţi, comisarul Ionuţ Enache – ofiţer la Departamentul Combaterea Criminalităţii Economice şi lider de sindicat al politiştilor gălăţeni şi agentul Lucian Dobri – şef de post în comuna Movileni. După momentele de derută generală, lumea gradaţilor s-a reorientat şi a adoptat strategia de luptă cu adevărul-victima s-a împuşcat accidental cu propria puşcă!

Ca în Ipu redivivus, cel mai mic şi pricăjit şi-a luat misiunea de sacrificat pentru cauză

Uraaa!, şeful de post din Movileni a luat asupra sa răspunderea omorului. Lucian Dobri a declarat anchetatorilor că mergea în spatele victimei şi că s-a împiedicat pe o porţiune de teren îngheţat, moment în care arma sa automată (!) s-a descărcat. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, prin procurorul de caz, adevereşte-aşa e. Deci la braconaj erau doi-Dobri şi Tanislav. S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Dobri Isabel Lucian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi de braconaj. Zic medicii specialişti că moartea a fost violentă, din cauza leziunilor de mare gravitate, produse prin împuşcarea cu armă cu alice, zice şi inculpatul că a fost accident. Pe cine să crezi ? Noroc că criminalistica e o chestie de precizie, cu principii infailibile. Mortul e în general vinovat şi gură-cască; dacă procurorul pomeneşte de mai multe leziuni, asta nu înseamnă că e vorba de alice din mai multe puşti, e doar o puşcă, dar bine orientată, clar?; dacă Costache Lupea e căutat de fiul Tanislav şi Lupea e băgat în cadă, asta nu înseamnă că se spală urmele de sânge, ci că muşteriul e băgat până la gât în alibi.

S.V. 15 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg