logoImpact EST nr. 853 - 16.01.2021

Ion Banu, acţionarul majoritar al Grupului de firme Agromec SA Berheci Galaţi a ajuns un fel de Victoria Lipan a acestui ţinut.

De aproape zece ani de la producerea unui accident de circulaţie pe centura municipiului Tecuci, în care fiul său, Bogdan Banu a fost implicat artificial şi nelegal prin tot felul de artificii, manopere, falsificări de documente la care sunt acuzaţi că au participat poliţişti de la rutier, comandanţi de poliţie, procurori, judecători aflaţi într-o strânsă legătură de rudenie şi interese de clan şi de grup, iată, tatăl celui pedepsit penal pentru producerea acestui accident, a recurs şi la metoda de a adresa prin apărătorul ales, o serie de zece întrebări autorităţilor de la vârful statului român.
Sunt vizaţi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pasibil de „ziua, cu hoţii!”, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Carmen Dan, şi directorul Serviciului Român de Informaţie, Eduard Hellving.
De peste şapte-opt ani de zile am prezentat pe larg, cu documente, fazele acestui caz, pentru detalii putând accesa arhiva electronică a Impact-est.
Ion Banu ne-a declarat că inculparea netemeinică şi nelegală a lui Bogdan Banu în acest caz a avut şi are ca scop principal distrugerea sa şi a familiei sale şi falimentarea firmelor din grup Agromec SA Berheci.
Chestiuni pe cale să se producă, din cauză că i-au fost furate terenuri din proprietate, prin complicitatea şi falsul comis de către primarul din Ghidigeni de la acea dată, i-au fost furate bunuri din patrimoniul firmelor precum şi cereale. Şi asta cu sprijinul direct sau prin pasivitatea autorităţilor statului.
Ultima lovitură i-a fost dată familiei prin calamitarea în proporţie de 100% a culturilor agricole, culturi asigurate cu acte în regulă, dar poliţele au fost ignorate şi calamitatea recunoscută ca atare de acelaşi Minister al Agriculturii care i-a refuzat despăgubirea.
Pe acest fundal, DGFP Galaţi, prin inspectorii ei, dă şi ea lovituri financiare, având de partea instituţiei JUSTIŢIA de STAT.
Cunosc acest caz în cele mai mici amănunte.
Acum mă mir cum de Ion Banu mai există şi cum de mai are resurse, nu să se opună SISTEMULUI, ci chiar să-l ia de piept, să se răfuiască cu el prin sute şi sute de documente şi dovezi, transformate într-o basculantă de dosare. Când, ca economist şi acţionar al grupului de firme ar putea să-şi consume timpul şi energia în lupta cu normalitatea necesară acestei ţări, fie şi prin hrana produsă pe terenurile ei.
În continuare redăm în citat la ce întrebări cere răspunsuri familia Banu, punctual, autorităţilor de la vârful statului român. Fie şi din întrebări, căci răspunsuri s-a ferit să dea şi DGA în urma anchetării Cazului „Accidentul”, veţi înţelege din ce MATERIAL este ţesută cămaşa acestei afaceri menită să ascundă adevărul într-un grav accident rutier.
Vom reveni cu răspunsuri dar şi cu întrebări.

„Către,
-Ministerul Justiţiei
În atenţia domnului Ministru Tudorel Toader;
-Serviciul Român de Informaţii
-Ministerul Administraţiei şi Internelor

În interesul soluţionării cererii de strămutare formulată de partea vătămată Banu Bogdan, către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, înregistrată la această instanţă sub nr. 2339/1/2017, cu termen de judecată la 11.09.2017, vă rugăm să ne comunicaţi cu celeritate următoarele:
– dacă Ferţu Ionel cu domiciliul în mun. Tecuci, fiul lui Ferţu Sandu din comuna Munteni, judeţul Galaţi, este angajat al Poliţiei Tecuci?
– Dacă Prim Procurorul Oancea Florin al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este din comuna Munteni, judeţul Galaţi, iar soţia acestuia este nepoata lui Ferţu Sandu?
– Dacă Prin Procurorul Oancea Florin a botezat-o pe fiica cea mică a ofiţerului de poliţie Oprea Fănel în data de 05.03.2016, petrecerea având loc la restaurantul Matrix din Tecuci?
– Dacă ofiţerul de poliţie Oprea Fănel este din comuna Munteni, judeţul Galaţi şi a fost coleg la şcoala generală cu poliţistul Ferţu Ionel, fiul lui Ferţu Sandu?
– Dacă fiica lui Ferţu Sandu, Nacu Aurora, din Tecuci, a botezat primul copil al ofiţerului de poliţie Oprea Fănel, sau dacă sunt în relaţii de cumetrie?
– Dacă naşa de cununie a ofiţerului de poliţie Oprea Fănel este procuroarea Doruş Petrina Cristina?
– Dacă soţia lui Ferţu Ionel este rudă cu fostul subprefect de Galaţi Tudorache Daniel (actualmente inspector la Garda de Mediu Galaţi)?
– Dacă soţia lui Ferţu Ionel este rudă cu ofiţerul SRI ST Galaţi Melinte Florin?
– Dacă procurorul DIICOT ST Galaţi, Păcurariu Bogdan Oreste, este în relaţii de rudenie/prietenie cu prin procurorul Oancea Florin?
– Dacă soţia procurorului DIICOT ST Galaţi Păcurariu Bogdan Oreste, judecătoarea Păcurariu Veronica, este în relaţii de rudenie/prietenie cu judecătoarea Zaharia Alecsandrina?
Având în vedere atât termenul scurt până la data de 11.09.2017 cât şi datele cu caracter personal, vă rugăm să analizaţi şi să trimiteţi răspunsul către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, la dosarul nr. 2339/1/2017, iar nouă să ne comunicaţi dacă aţi înaintat răspunsul.

 

Data 31.08.2017
Cu deosebită consideraţie,
Av. Cărari Remus Daniel”

(Redacţia Impact-est) 8 - septembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...