logoImpact EST nr. 860 - 26.02.2021

casian 549043Aceasta este întrebarea şi răspunsul a fost dat de Curtea Constituţională: religia nu este materie obligatorie.

La Liceul de Arte Dimitrie Cuclin, profesoara de religie Monica Anghel a dat cuvântului „opţional” o interpretare duhovnicească: mai mult decât obligatoriu!

Joi, 4 decembrie, la ora 16.00, în timpul lecţiei de biologie, a încolonat elevii clasei a IX-a A şi au plecat cu smerenie (să nu vă gândiţi la Smerenie-VINUL de la crama Oprişor care este asamblat din trei soiuri-Shiraz, Pinot Noir şi Dornfelder) spre biserică – la spovedanie. Foarte frumos, dar cred era corect să facă această drăcovenie în timpul orei de religie sau după încheierea cursurilor. Iată cum biserica încurajează chiulul.

Cer ca Inspecoratul Şcolar să se autosesizeze şi să ia măsuri împotriva abuzurilor făcute de biserică în şcoli.

Dacă tot sunteţi „educator” la acest liceu, de ce nu faceţi o vizită cu elevii la Muzeul de Artă Vizuală care este foarte aproape de şcoală, vizavi de Grădina Publică? Ptiu, drace!, cum am ajuns să mint în postul Crăciunului. Sediul muzeului a fost naţionalizat de câţiva ani de popa Costică, care are nevoie de palat episcopal, spaţiul de locuit din cele două vile norvegiene fiindu-i mult prea mic.

Vreau să-i amintesc doamnei profesor Mo(nica) Angel sau Ingero (că-n latină dă mai bine), că examenele de capacitate şi cel de bac nu se dau şi nici nu se vor da vreodată la materia religie.

Şi dacă tot am amintit în titlu de Leonardo din Pisa, sau mai simplu Fiboncci, le puteţi spune copiilor de la arte că „proporţia divină” a fost folosită de Stradivarius pentru a calcula locul exact al fantelor în formă de S ale celebrelor sale viori, sau că numărul phi este întâlnit la clapele pianului care sunt aşezate după acest număr. Şi exemplele pot continua.

Curios mi se pare faptul că la Liceul de Arte sunt doi profesori de matematică şi DOAR TREI de religie.

Costică fără frică 19 - decembrie - 2014

5 Responses so far.

 1. COSTICA CU FRICA spune:

  asta e marea problema?ca se face religie? ce nu intelegi draga costica fara frica din cuvantul OBTIONAL? in primul rand copiii clasei 9A au fost luati din ora de bio pentru ca doar atunci se putea…si in primul rand profeseoara noastra de religie i-a cerut voie doamnei de biologie si oricum ce treaba are vinul cu profesoara de religie? nu totul e legat de VIN…

 2. costica cu frica spune:

  Asta e marea problema…? Ca se face religie? Ce nu intelegi draga costica fara frica din cuvantul obtional? In primul rand copiii clasei 9A au fost luati din ora de bio pentru ca diar atunci se putea…ce legatura are doamna mea de religie cu vinul? Nu totul e legat de vin

 3. tanta spune:

  Sa incepem sa construim scoli si nu biserici, asa cum am facut in ultimii 25 de ani, stiinta a facut posibil progresul omenirii, cand a scazut influienta religiei in lume, statele au devenit laice, ca si scolile, cand locul dogmelor religioase a fost ocupat de descoperirile stiintifice. Desigur este nevoie de raportarea omului la morala, etica, civism, dar acestea pot avea si alte moduri de a fi sadite tinerilor, mai ales prin educatie si cunoastere si nu prin sadirea amenintarilor, asa cum o face religia. binele trebuie sa triumfe asupra raului nu prin ameninintarea ” judecatii de apoi” candva si undeva nedefinit si improbabil, ci prin convingere. Este foarte greu dar nu imposibil. De altfel cele mai inaintate popoare, care au o rata mica a infractionalitatii si imoralitatii sunt cele care au un inalt nivel de educatie, si unde religia nu constituie mijlocul principal de combatere a actelor antisociale. La polul opus se afla tocmai acele popoare care au un grad scazut de instruire, unde religia este din plin folosita pentru dominarea maselor, si unde rata criminalitatii, a actelor antisociale, este ridicata. NU RELIGIA VA REZOLVA MARILE PROBLEME ALE OMENIRII, CI EDUCATIA.
  Cum sa crezi ca Dumnezeu a facut pamantul si pe om cand acum mai nou omul creeaza pe om si organele lui in laboratoare.

 4. nae spune:

  Nu a fost făcut nici un abuz.Elevii nu au fost obligaţi să meargă la biserică ci au mers de bună voie.Faptul că s-a intâmplat în timpul orei de biologie a fost pură întâmplare,iar profesoara de religie avea obligaţia să-i însoţească.

 5. nae ionescu spune:

  cred ca si in timpul orei de limba romana se intimpla lucruri necurate,altfel,cum se explica folosirea in primele doua comentarii(cel mai probabil scris de un elev)a cuvintului „OBTIONAL” care nu se gaseste in D.E.X.??? Vai de educatia lor.A elevilor.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg