logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Acesta e timonierul din umbră

 

                                                Foto: Mînjineanu Edy Gabriel

El este personajul care a condus din umbră nava în falsa derivă numită Comat SA Galaţi începând din decembrie 2007 şi până în prezent.Dar nu oricum, ci ca timonier şi comandant! Cred că ar fi mai bine să-l numim de acum încolo doar căpitanul Mînjineanu. E mai aproape de adevăr.

CV-ul căpitanului Mînjineanu

Căpitanul de cursă lungă Mînjineanu îşi face debutul în cadrul grupului Chelu în anul 1999,ca figurant, într-o piesă prost jucată, regizată de un personaj de super poveste a Galaţiului, cunoscutul ,,regizor” în ale privatizării Irimia Petrişor Gabriel, piesă ce a vizat privatizarea scandaloasă a Fricomului, vecina Comatului.

Figuraţia făcută, rolul binişor jucat l-a pus pe lista de posibili jucători în cadrul grupului. Provenit dintr-o familie foarte numeroasă, părea băiat ascultător, fapt confirmat ulterior. Promovarea n-a venit chiar aşa repede şi nici chiar aşa uşor, căci nu arăta că ar avea ceva deosebit, dar fiind nepotul unui personaj cheie din anturajul lui Chelu, a fost asimilat şi el grupului. Dar să analizăm puţin CV-ului acestuia: îşi începe cariera ca şofer la Galgros Galaţi. Bine consiliat de unchieşul Mihalcea, director la Galgros, dă scurt cu taxa la Danubius Galaţi în 1998 şi uite aşa între două-trei curse se scoleşte şi se procopseşte cu o diplomă de jurist prin 2003. Numai bun să intre şi el în echipa lui Chelu. Pentru rodaj şi pentru ceva bani de buzunar, figurează mai mult cu numele de prin 2004 până în 2008 ca şi consilier pe la Koala com SRL Craiova, Crispetart Srl Galaţi, Galgros Galaţi etc.. Trebuia odată şi-o dată să apară şansa de afirmare a tânărului jurist şi aceasta se iveşte la Comat Galaţi în anul 2007. Aici începe adevărata carieră a sa în cadrul grupului Chelu, renunţarea la comanda volanului şi trecerea la timonieră.

Bun de semnaci, a primit în sfârşit viza de a intra la grupa mare. Capabil o fi băiatul de este şi astăzi căpitan în aceeaşi navă Comat! Director fiind, trebuie să fii mereu în miezul problemei, da pe lîngă asta mai trebuie un bănişor în plus. Asta-i regula în grup. Cum? Simplu! Câteva consilii de administraţie pe ici pe colo prin ţară pe la firmele grupului. Luna trece, banul dacă nu te duci tu la el, vine el la tine; 1.000lei lunar sau chiar mai mult nu strică. Uite aşa că se mai alege căpitanul şi cu câteva CA-uri pe la: Transtec SA Tecuci(2009), Lacta Giurgiu(2009), Regal SA Galaţi( 2010), Etrandis SRL, Argus SA Constanţa(2011), Galfinband Automatizări S.A, Vinia SA Iaşi( 2010), Celule Electric SA Băileşti(2009), UPSS Botoşani(2012), Comrimet SA Galaţi etc.

Şmechereala o avea mai demult în sânge, zic unii, că ar fi făcut un blat fără ştirea bossului. Înfiinţează cu unul Benone un srl în Galaţi, Bedana, unde vine căpitanul cu un aport în numerar de vreo 1,5miliarde lei vechi!!! în anul 2008. Erau oleacă de bănişori!

Cunoaşteţi Bucureştiul? Frumos oraş! Mirajul capitalei l-a atras şi pe dom’căpitan ce devine acţionar cu bossul Chelu la două SA-uri, Stilmondo Novaline SA Bucureşti şi Artexim Mondopal SA Bucureşti în 2010, preluând participaţia de la unchieşul Mihalcea. Cu astea două SA-uri este mare poveste, acestea erau cu destinaţie precisă: să mulgă la greu de dintrun loc cu foarte mulţi bani. Dar e altă socoteală.

Joaca cu milioanele de euro…o bagatelă

Căpitanul Edy a avut o grămadă de bănişori pe mână, unii din împrumuturile acordate de bossul Cătălin, aporturile în numerar la majorările de capital, împrumuturi bancare etc.

Societatea a beneficiat de 4 majorări de capital social în numerar în perioada 2007-2008, respectiv 2(două) în 2007 şi 2(două) în 2008, în total au intrat 10.119.915 lei echivalent a 3.039.014 euro. 3 milioane euro sunt ceva bănuţi se pare. Majoritatea acestor bani aduşi ca aport provin de la Chelu Cătălin 1.105.523 euro şi Ramar Cezar(tatăl vitreg) 254.646 euro. Să-ţi intre în cont 100 miliarde lei vechi în decurs de un an este ceva tare. Dom’director Mînjineanu s-a văzut brusc la cârma unei nave cu capacitatea (capital social) crescută la greu, respectiv de la 762.032lei (tone) la 10.882.270lei (tone)!!!, creştere de 10.119.915lei (tone) per total, adică de 14 ori a crescut fostul barcaz fluvial devenit peste noapte …cargou maritim. Bună realizare: nava Comat a trecut de la barcaz la…cargou. Totul s-a petrecut în fix un an! Bravos investitor şi bravos acoliţilor lui!

Sarabandă de cheltuieli cu iz …penal!

Cu aşa mulţi bani pe mână trebuia căpitanul lung să chibzuiască. A trebuit să învârtă bietul căpitan morişca bursieră mai ceva ca de barosanca timonieră. Bossul Cătălin şi cu gaşca lui au băgat vreo 2(două)milioane de euro în majorarea de capital dar nu degeaba. Ruleta trebuia bine reglată să pice unde trebuie, când trebuie şi mai ales la …cine trebuie! Căpitanul Mînjineanu, jos pălăria, a fost conştiincios c-a pus-o bine tare de tot de s-au prăpădit bănişorii destul de rapid.Omul potrivit la locul potrivit! În vara anului 2012 căpitanul Mînjineanu se dă tare la fabrica de ulei la Argus SA Constanţa, firmă la care Chelu şi acoliţii intraseră cu japca şi-au pus-o de un festin. Acesta se încarcă cu ceva monedă, vreo 750.000lei(tone) pentru care ar fi trebuit să livreze ceva, fiind vorba de un avans pe bază de factura proformă. N-a mai descărcat nimic şi uite aşa s-a văzut cargoul Comat creditor la Argus Constanţa pentru suma sus menţionată. Nişte matrozi ocazionali de prin curtea Comatului bârfesc că dom’căpitan, cu oştenii săi, la ceas de seară, păcătuind în zi de sărbătoare, mai deteră jos nişte macarale, luară oleacă de şină de cale ferată, aşa la vreo câteva zeci de tone, ca balast în cală pentru o eventuală furtună. Dar banul din fier vechi cică…nu se ştie, ce şi cum. Bârfă şi multă invidie! Iaca a mai aerisit curtea că părea depozit de gunoi. Mai vorbeşte lumea, cică dom’căpitan ar fi un tip interesat de investiţii serioase, un câmp petrolier, o sondă petrolieră etc. Probabil a mirosit el ceva, că prin zona Piteşti ar putea fi ceva ţiţei, căci s-a orientat şi a cumpărat vreo jumate de hectar de teren în zona respectivă cu vreo 200.000 euro. E posibil să fie vreo pungă de petrol, ceva uraniu? Orice e posibil, dar plecară banii mai sus menţionaţi. Sigur au ajuns pe mâini bune.Terenul a fost achiziţionat de la Alprom Piteşti, firmă pusă pe chituci în doi timpi şi trei mişcări de grupa operativă din zonă a lui Chelu. Uşor, uşor nava Comat se uşurează de monetarul din seif şi pare că este dirijată spre mal, adică…faliment? Aşa ar părea dacă ţinem cont că s-a găsit cineva s-o bage în insolvenţă pentru o sumă relativ mică faţă de posibilităţile şi abilităţile căpitanului Edy. Solicitarea a fost făcută de creditori, dar nu la comandantul navei, ci la Tribunalul Galaţi. Şi nu de oricine, ci chiar de o firmă a lui Cătălin Chelu. Cine s-a înscris la masa credală? Toată flota cea vestită a grupului Chelu: Amattis SA Galaţi, Epsomatic SA Galaţi, Galfinband SA Galaţi, Galfinband automatizări SA Galaţi, Mecanica Rotes SA Târgovişte, Galgros SA Galaţi. Uşor, timizi, s-au înscris şi unii de la Galaţi, O.RC. şi D.G.F.P Galaţi. Cert este că timonierul şi totodată căpitanul navei Comat, a ştiut el bine ce să încarce şi mai ales unde să descarce!

Scurtul vis al unei nopţi de toamnă

După ce s-a chinuit cu tangajul insolvenţei vreo 2ani şi jumătate, bravul căpitan a scăpat de insolvenţă în martie 2015.

În 28 septembrie 2015 în cadrul adunării generale ordinare se pune problema alegerii unui consiliul de administraţie care să înlocuiască pe fostul domn administrator special şi să se intre în legalitate. Se fac cărţile şi sunt numiţi la conducere: Mînjineanu Edy, Mitu Ionel şi Căpcănaru Bibicu Laurenţiu. Totul părea să fie bine cu noii căpitani, dar o pasageră iritată, Ala Procopenco cu un tonaj de 2.562.180 lei, cam un sfert din capacitate, le face figura şi promovează în justiţie o acţiune dosar nr. 4347/121/2015 Tribunalul Galaţi în care se hotărăşte prin sentinţa 136/22.04.2016 nulitatea absolută a Hotărârii nr. 1/28.09.2015 prin care fusese ales CA-ul amintit. Adevărat este că dom’ Mînjineanu a făcut apel la respectivă sentinţă, dar până atunci incertitudinea, confuzia şi ilegalitatea sunt la ele acasă.                                 

Final de belea la Comat? Oare?

Circul de la Comat început în 2006 continuă şi în 2016. Iată că se pune de o nouă piesă: piesa dizolvării Comatului. Având în vedere protagoniştii pare ceva a la nenea Caragiale cu roluri schimbate: regizor Mînjineanu Edy, actor nimeni altul decât nea’ Bibicu(Căpcănaru) şi scenarist Irimia Petrişor Gabriel, avocatul lui nea’ Bibicu. Curat, murdar carevasăzică! Cam aşa a manevrat nava Comat Mînjineanu până la data la care amicul Bibicu a cerut dizolvarea societăţii. Cârcotaşii de pe margine spun pe la colţuri, că nimic nu este întâmplător, nimic nu e ca pare a fi şi că cei doi sunt mână în mână. Alţii spun ceva mai rău, că ar fi…manipularea pieţii de capital? Aia cică ar fi când un administrator induce o stare, o ceva ce pune pe jar acţionarii, care consideră că ar fi cazul să scape de acţiuni. Repede,ieftin, dar să nu piardă tot.Cumpărători s-or găsi ei. Unii zic că data trecută prin 2012, când cu insolvenţa, mulţi au vândut de teamă să nu rămână fără nimic. Atunci s-a găsit cumpărător, cică ar fi fost una Adina Mînjineanu, zisă căpităneasa, a luat acţiuni la greu la nava Comat. Tot pe la colţuri se spune că aceasta ar dori un post pe navă mai la înălţime, că pe statul de plată al navei era mai demult. Are fata mult de treabă, dă cu spray nazal la pescăruşi.Vine ea la program, da mai răruţ că-i mai drăguţ, când şi când, mai mult în gând, în ziua de salar. Până una, alta cert este că se mai tranzacţionează acţiunile Comatului până la o ipotetică dizolvare. Aşa că dacă doriţi, năpustiţi-vă şi luaţi acţiuni! Ce o fi om mai vedea.

În numărul viitor veţi afla cum şi cu ce s-a procopsit căpitanul Mînjineanu de la îmbarcarea pe nava Comat SA Galaţi şi ce au hotărât un grup de acţionari cuponari să facă pentru a-şi afla dreptatea. Va urma.

P.S.

Un acţionar ne-a întrebat dacă totul este aşa cum descriem, dacă informaţiile sunt reale. Da, informaţiile sunt reale, bibliografia este la îndemâna oricărei persoane interesate, respectiv Opere alese, fin culese, din Raporturile administratorilor Comat din perioada 2006-2015 publicate prin grija d-lor Mitu Ionel şi Mînjineanu Edy pe site-ul Bursei.

stopfraudegrupchelu@yahoo.com 30 - iulie - 2016

One Response so far.

  1. Stoica spune:

    Mînjineanu, şeful cu banii de la Comat, nu lucrează de capul lui. E cuplat cu directorii Ţiru Luminiţa şi Mihalcea de la ICRA, Galgros cum îi spune acum. Aştia fac cărtile cu chiriaşii de la toate societăţile lui Chelu de pe platformă, învîrt la bani de la chiriaşi de te doare capul.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...