logoImpact EST nr. 893 - 09.12.2021

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate din Dâmboviţa, Mecanica Rotes SA, s-a cerut de către un acţionar, deţinător a 22,45% din acţiunile societăţii, convocarea unei şedinţe AGA Ordinare. Acţionarul care a cerut convocarea susmenţionată este firma Amicosottis SA Galaţi, firmă la care Ala Procopenco deţine 99,50% din acţiuni şi la care este administrator.
Consiliul de administraţie al SC Mecanica Rotes SA s-a întrunit şi a aprobat solicitarea petentei Procopenco, dispunând convocarea respectivei AGA Ordinare pentru data de 15/16 martie 2021, orele 12. Iată cum sună ordinea de zi a şedinţei:
1. Revocarea membrilor Consiliului de Administraţie.
2. Revocarea auditorului financiar al societăţii.
3. Alegerea unui nou Consiliu de Administraţie.
4. Numirea auditorului financiar al societăţii pe o perioadă de 4 ani.
5. Stabilirea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie.
6. Stabilirea indemnizaţiei auditorului financiar.
7. Întocmirea unui raport de către auditorul financiar prin care să se stabilească condiţiile în care Societatea Mecanica-SA a vândut pachetul de acţiuni deţinut la Societatea GALFINBAND SA, identificarea prejudiciului adus societăţii şi a persoanelor responsabile.
Nimic nu ar părea neobişnuit la prima vedere, astfel de solicitări fiind adesea folosite în cadrul societăţilor comerciale în care sunt mulţi acţionari şi se ivesc diverse contradicţii.
De fapt, în spate se ascunde un conflict între cele două, mai bine zis între taberele din spatele acestora, totul plecând de la bani. Dacă Ala Procopenco (foto stânga) a rămas cu o avere considerabilă de la răposatul Chelu Cătălin, aceasta primind participaţii uriaşe în diverse societăţi comerciale, cealaltă persoană, Golovatii Mihaela (foto dreapta) are susţinerea financiară a soţului, Constantinescu Gabriel, omul care a cam condus „treburile” prin aşa zisul imperiu Chelu. Deşi acest demers pare de neînţeles, la prima vedere, asta pentru că „uriaşa baltă are peşte la greu”, ceva a iritat-o pe Ala Procopenco foarte tare.

 

Motivul disputei: acţiunile Galfinband SA Galaţi

Motivul, zice-se, ar fi acela al preţului de achiziţie a acţiunilor Galfinband SA Galaţi deţinute de Mecanica Rotes, de către Mihaela Golovatii. Galfinband SA Galaţi nu pare la prima vedere o achiziţie bună, asta dacă ţinem cont de faptul că societatea este în procedura de faliment, pentru că datorează către creditori milioane bune. Problemele economico-financiare la Mecanica Rotes sunt de o gravitate enormă. Societatea a fost, în perioada când Chelu Cătălin era în viaţă, ani la rând devalizată şi folosită ca vehicul bursier, fapt ce a condus la o decapitalizare severă a firmei. Din păcate, după decesul lui Cătălin, acţionarii cu poziţie de control au continuat să implice societatea în tranzacţii bursiere cu impact la fel de dezastruos. De reţinut că în toată această perioadă, director general şi preşedinte CA a fost aceeaşi persoană, Erculescu Florica, care a trebuit să joace cum au „cântat” acţionarii ce deţineau controlul la un moment dat. Treaba proastă este că la această dată cineva a fost călcat pe bătătură, respectiv Ala Procopenco, dar a se reţine: aceasta nu deţine poziţia de control. Există un alt personaj, cunoscut şi controversat în acelaşi timp, care deţine controlul asupra mai multor acţiuni. Acest personaj este afaceristul Adrian Andrici, ajuns în postura de a deţine controlul real asupra unor procente importante din acţiunile societăţii, fapt care i-ar da posibilitatea de a decide ce şi cum. Se zice că Ala Procopenco are o răfuială cu cineva din conducerea CA al Mecanica Rotes, Constantinescu George, cumnatul Mihaelei Golovatii, frate cu Constantinescu Gabriel. Conflictul dintre cei doi vizează sume uriaşe de bani datorată de către firma Geochis SA Galaţi către firme ale acesteea. Or, George Constantinescu, cu firma băgată în faliment, la cerere, nu prea va mai da paralele datorate către Ala. Oricum va fi război mare, se vor deconspira uriaşe fraude săvârşite în ultimii ani, fraude care practic au condus la o decapitalizare de peste 70% a SC Mecanica Rotes. Mai mult ca sigur, acest „mic” conflict va devoala adevăratele escrocherii săvârşite în ultimii ani la această firmă şi nu numai. Se vor stârni furtuni la distanţă, pe la Altur SA Slatina, Electroargeş SA Curtea de Argeş şi un adevărat uragan la Mobila Rădăuţi. Împărţeala furăciunii grupării Chelu este acerbă şi la această dată. DIICOT-ul va avea din nou de treabă. Vă ţinem la curent.

Leo IANCULESCU 5 - martie - 2021

8 Responses so far.

 1. Cristina spune:

  Cu scuzele de rigoare, dar sunt doua panarame amandoua, daca astea sunt afaceriste, mai pardon. Eu am construit o afacere de la zero, am muncit, m-am zbatut cu toata birocratia din tara asta, cu mentalitatea despre femeie, ca este buna doar la cratita, dar am invins. Am o afacere cu cifra de afaceri de cateva sute de milioane de euro pe an, si parca nu as vrea sa vad ca astfel de figurine sunt considerate afaceriste. Reclamă gratuita, se dau mari investitoare, locul lor este in reviste de scandal, sau in Cancan.

 2. Ana-Maria pensionara spune:

  Citule unde esti sa pui pe fuga pisicutele astea. Ia intreaba-le de bani, de unde le au?
  Nu ai bani de pensii, nu ai bani de alocatii, pune fiscul treaba, nu sa dea bara cu evazionistii.

 3. Magda spune:

  Fiecare cu norocul lui, daca fatucele astea au reusit sa-i puna sangele in miscare magnatului Chelu Catalin, bravo lor. Le-a lasat o groaza de bani, oricum cand i-a facut fiecare cate 3 copii, avea responsabilitatea sa le asigure un trai bun, asa ca este normal sa le lase o mare parte din avere. Daca o investesc inseamna ca stiu ele ce fac, daca au un consilier bun, iarasi e meritul lor ca stiu sa aleaga. Rezultatul financiar conteaza in final.

 4. Z.A. spune:

  Ala este suparata ca are vreo 2 milioane de recuperat imprumuturi date catre Geochis, multe din perioada cind traia Catalin si acum vede ca nu are de unde recupera sumele.
  George C. a cam lucrat-o, nu prea mai sunt multe bunuri de valorificat, doar de vreo 300.000 lei, si transmite doar salutari din mers catre Ala. Ce face ea acum este doar o presiune pusa pe George in calitatea lui de administrator la Mecanica, nu pentru acţiunile Galfinband date la vinzare catre cumnata lui, Mihaela, ci pentru alte masinatii. N-o sa faca nimic, are si ea bube multe si mai mari.

 5. Bobi spune:

  Tupeu, nesimtire si prostie, asa se poate spune de solicitarea lui Ala Procopenco. Daca vreea sa schimbe conducerea putea sa convoace AGA Ordinara, totul era perfect legal, dar nu sa insinueze ca s-a creat un prejudiciu la Mecanica Rotes prin vanzarea actiunilor de la Galfinband. Tranzactia a fost transparenta, se vede de pe site-ul bursei pretul de tranzactionare a acestor actiuni. Dupa ce stie cate escrocherii are la fundul ei, cum vinde toate activele de la SA-urile unde zice ea ca este actionar majoritar, incaseaza zeci de milioane de euro, o mananca tare si o sa se sparga buba mai curand de cat crede.

 6. Vali spune:

  Escroaca Ala, mare de tot, se simte tare cu noul iubit, uite de scrocheria cu Stefan de la Elecroarges. Ce face la Mecanica acum, este sa atraga atentia pe piata asupra lui Golovatii Mihaela, sa-i atentioneze pe alde Constantinescu ca stie multe si cum spala banii prin ea, tot mai multe achizitii pe piata de cateva milioane de euro. Astai jocul, da vine si randul ei sa fie luata la intrebari.

 7. Viorel spune:

  Ala Procopenco a ramas cu toata averea lui Chelu prin trecerea aia a actiunilor facuta de Chelu 99,5% pe numele lui la mai toate SA-URILE. In patrimoniul lor se afla un numar fabulos de active extrase de Catalin de la alte societati. Bani imprumutati pe hirtie nu mai zic. Bandita asta acum are bani cum n-are nimeni in tara. Sigur este cea mai bogata femeie din tara.

 8. D.C. spune:

  DIICOT Bucuresti n-a cercetat nimic, blat ordinar, se impart sume fabuloase. I-a umplut de bani si multe altele pe inspectorii financiari. Toata mirsavia asta s-a pus la cale cu oameni din finante.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF