logoImpact EST nr. 887 - 26.09.2021

Agenţia rusă „RiF” specializată în probleme de imigraţie a publicat un studiu amplu privind situaţia reală existentă în Federaţia Rusă. Deşi mulţi oameni continuă să admire puterea acestei ţări, iar televiziunile oficiale de la Moscova prezintă succesele guvernării de la Kremlin, datele statistice arată o altă imagine, mai puţin cunoscută, a Rusiei. Ruşii nu vor să trăiască în ţara lor!

În Federaţia Rusă există 1.872.000 de deputaţi şi funcţionari ai organelor de conducere de toate nivelele, 529 mii de preoţi şi lucrători ai lăcaşurilor sfinte,1.843.000 de notari, avocaţi şi deţinuţi, 1.977.000 de detectivi şi agenţi de pază şi peste 8,4 milioane de şomeri. În total, în Rusia trăiesc 93.450.000 de bugetari.

Olimpiada de iarnă din Vancouver a costat 1,75 miliarde de dolari. Potrivit calculelor Ministerului Dezvoltării Regionale, Olimpiada-2014 din Soci va costa 46 miliarde de dolari. Valoarea totală a programului „Apollo” realizat de NASA pentru cercetarea Lunii a constituit 25,4 miliarde de dolari. „Gazprom-Media”, compania-fiică a concernului „Gazprom”, controlează posturile de televiziune NTV, TNT, NTV-Plus, NTV-Mir şi NTV-America, posturile de radio „Eho Moskvy”, „Radio Troika”, „Pervoie populiarnoe radio”, „Do-Radio” „Sport-FM” şi „Next”, compania de film „NTV-Kino”, agenţia de publicitate „NTV-Media”, editura „Semi dnei”, ziarele „Tribuna”, „Izvestia” şi „Kommersant”. De asemenea, „Gazprom Media” intenţionează să cumpere ziarele „Komsomolskaia Pravda”, „Ekspress-gazeta” şi site-ul RuTube. 90% din ştirile difuzate de televiziunile din Moscova vorbesc într-o notă pozitivă despre guvernare. Cel puţin 80% din mass-media rusă sunt controlate de autorităţi.

Preţul benzinei în statele exportatoare de petrol:
Turkmenistan – 2 cenţi/l
Venezuela – 3 cenţi/l
Iran – 9 cenţi/l
Libia – 13 cenţi/l
Arabia Saudită – 16 cenţi/l
SUA (importă benzina) – 63 cenţi/l (preţ ce include şi impozitul pe autoturism).

La 31 decembrie 2011, preţul unui litru de benzină Regular (92) la staţiile de alimentare din Sankt Petersburg a constituit 90 de cenţi. În perioada 1998-2011, un litru de benzină Regular s-a scumpit de 12 ori la staţiile „Lukoil”. Rusia ocupă locul 44 în clasamentul celor 100 de state care au introdus valorile minime ale conţinutului de sulf în motorină, publicat de Centrul Internaţional al Calităţii Carburanţilor (IFQC). După cum afirmă experţii, „motorina cu care se alimentează autoturismele din Rusia nu e bună nici măcar pentru încălzire”. Benzina produsă de ruşi a ocupat locul 84 în clasament, deşi acum un an Rusia se afla pe poziţia 50.

În SUA dintr-o tonă de petrol se produc 450 litri de benzină, în Rusia – doar 150 litri. În prezent, în Rusia activează 27 de combinate petroliere, toate fiind construite până la 1990. Pe de altă parte, în ultimele două decenii s-au construit 1600 de fabrici de băuturi alcoolice. Medicamentele sunt de trei-patru ori mai scumpe decât preparatele similare în alte state.

Primele persoane ale Federaţiei Ruse au la dispoziţie 21 de reşedinţe la Sankt Petersburg, Soci, Ekaterinburg, Saratov, republica Adîghea şi în regiunile Moscova, Karelia, Irkutsk, Novgorod, Tver şi Krasnoiarsk. Oficialii de la Kremlin dispun, de asemenea, de vaporul „Rossia”, iahtul „Sirius”, iahtul de lux „Olimpia”, iahtul de serviciu „Burevestnik” şi iahtul „Pallada”. Întreţinerea întregului patrimoniu se ridică la circa 1,5 miliarde de dolari. Spre comparaţie, preşedintele SUA are două reşedinţe: Casa Albă şi Camp David.
Agenţia federală „Roszdravnadzor” a început elaborarea unor amendamente pentru Legea preparatelor farmaceutice, care vor permite testarea medicamentelor pe copii. Potrivit legislaţiei în vigoare, în Rusia este interzisă testarea clinică substanţelor medicamentoase pe minori. În Rusia sunt înregistraţi oficial: peste 12 milioane de invalizi, mai mult de 4,58 milioane de alcoolici, circa 2,87 milioane de narcomani, 978 mii de bolnavi psihic, circa 890 mii de bolnavi de tuberculoză, peste 22,4 milioane de hipertonici şi cel puţin 2,38 milioane de persoane infectate cu virusul HIV.

Rusia ocupă locul doi în lume la capitolul medicamente contrafăcute. 82% din preparatele medicamentoase comercializate în farmacii sunt falsificate sau expirate. De obicei, „producătorii” nu adaugă cantitatea suficientă de substanţă activă în medicamente sau fabrică pastile din cretă. Venitul obţinut în urma comercializării medicamentelor falsificate se ridică la 300 milioane de euro. Doar 2% din întreprinderile de profil produc medicamente în corespundere cu normele internaţionale şi doar 10% din acestea pot utiliza materie primă locală. În Rusia, medicamentele sunt de trei-patru ori mai scumpe decât preparatele similare în alte state.
În 2007, alocaţiile din bugetul de stat pentru sfera socială (educaţie, sănătate, cultură, sport etc.) au constituit:70,3% – în statele înalt dezvoltate, 64,1% – în republicile din America de Sud, 54,6% – statele din Asia, 50,1% – în ţările din Africa şi doar 15% – în Rusia.

 

Sursa: Internet 23 - mai - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...