logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Luni, 1 februarie 2021, acţionarii au avut parte de un mare fâs! Cei prezenţi au avut nevoie de…fâş!

Ingredientele întrunirii: ploaie, frig, poliţie, bodyguarzi

Aşa cum v-am promis în ediţia de săptămâna trecută, că vă vom ţine la curent cu „marea bătălie” pentru supremaţie ce avea să se desfăşoare pe 1 februarie 2021 la Electroargeş SA, am trimis un ziarist la faţa locului. A meritat efortul deplasării la vreo 400 kilometri de Galaţi, până la Curtea de Argeş. A fost ceva cum rar poţi vedea la o aşa-zisă adunare generală a acţionarilor unei societăţi comerciale. Parcarea din faţa sediului păzită de bodyguarzi, maşini de poliţie în stradă, ploaie măruntă şi rece, uşa de la intrarea în incinta societăţii închisă. Cam asta era imaginea cu care te confruntai la sediul Electroargeş în prima zi de februarie. Iată cum au decurs cele întâmplate luni, dată la care la sediul societăţii Electroargeş SA ar fi trebuit să se ţină o AGA Ordinară a acţionarilor societăţii. Respectiva şedinţă a fost aprobată de către Tribunalul Specializat Argeş, la solicitarea acţionarului Tudor Dumitru. Acesta obţinuse, în instanţa menţionată, dreptul de a conduce respectiva şedinţă AGA Ordinară.

Poliţia a venit, a văzut şi …s-a retras!

foto: Tudor Dumitru, Ștefan Constantin și poliţia

În jurul orei 10, în parcarea din faţa sediului firmei se aflau câteva persoane care, interpelate de persoanele din echipa de pază a societăţii, au susţinut că sunt acţionari şi doresc participarea la o şedinţă ce urma a avea loc la ora 10. Peste câteva minute şi-a făcut apariţia şi Tudor Dumitru, acţionar şi membru CA, cel ce urma să prezideze respectiva şedinţă. În momentul în care acţionarii au dorit să intre pe uşa de la intrare în sediu, au constatat că aceasta era închisă, persoana de la poarta respectivă precizând că nu le poate permite accesul, pentru că aşa a decis conducerea. Vădit iritat de această situaţie, Tudor Dumitru a apelat la doi poliţişti care se aflau în cele două maşini de poliţie ce staţionau în zona parcării Electroargeş. Poliţiştii au cerut celor de la pază să contacteze conducerea firmei pentru a clarifica situaţia creată. Într-un final a coborât Ştefan Constantin, preşedintele CA, care a purtat o discuţie de vreo 10 minute cu cei doi poliţişti şi cu Tudor Dumitru. S-a discutat, s-au prezentat înscrisuri în faţa uşii de la intrare, despre situaţia creată, şi anume motivul pentru care nu se permite accesul acţionarilor pentru a ţine o şedinţă AGA. Ce s-a discutat exact nu ştim, dar după studierea înscrisurilor prezentate de Tudor Dumitru şi Ştefan Constantin, cei doi poliţişti au decis: nu se pot implica, fiind o problemă internă între acţionari şi conducerea societăţii. Acestea fiind clarificate, Ştefan Constantin s-a retras în sediul societăţii, iar cele vreo 6-7 persoane ce doreau să intre în instituţie au rămas afară, în ploaia rece.

La ordinea de zi: out Ştefan Constantin şi ai săi!

foto: Tudor Dumitru prezidând AGAO

Cei prezenţi pentru şedinţa amintită s-au consultat şi au decis să ţină şedinţa în faţa sediului, apelând cu încredere la o bancă din parcare pe post de birou şi scaun.
Dintre acţionarii prezenţi, îi amintim pe Gavrilă Ion, fost director al societăţii, actualmente membru CA, şi Ala Procopenco, acţionar, persoana responsabilă în mare parte de situaţia conflictuală ivită de vreo doi ani în cadrul firmei Electroargeş. Domnul Tudor Dumitru le-a adus la cunoştinţă participanţilor că el vrea să ţină şedinţa AGA Ordinară pentru care a fost împuternicit a o prezida, acesta citind ordinea de zi a şedinţei. La primele 3 puncte de la respectiva adunare figura revocarea membrului CA, Ştefan Constantin, revocarea din CA a firmelor Constantin Relative SRL Bucureşti şi Benjamins United SRL Bucureşti, firme controlate de Ştefan Constantin. Se propunea ca în cazul revocării celor de mai sus, în locul acestora să fie numiţi firma Vidraru SA, a persoanelor fizice Pungoci Stelian şi Denoiu Valeria în noul CA. Tudor Dumitru solicita alegerea sa ca preşedinte al CA Electroargeş SA. Un alt punct la ordinea de zi a fost acela al revocării auditorului BDO AUDIT. Acestea fiind clarificate, cei prezenţi au trecut la fapte, încercând, cât de cât, să procedeze la redactarea unor înscrisuri specifice unei astfel de întruniri. A fost consemnată lista cu prezenţa acţionarilor, drepturile conferite la vot etc. S-a trecut la întocmirea unor bileţele de vot, votânduse prin introducerea voturilor exprimate într-o urnă creată ad-hoc: o pungă de plastic. În timpul acestei întruniri ce se dorea a fi considerată drept o şedinţă AGA, şi-a făcut apariţia şi preşedintele CA, Ştefan Constantin, acesta susţinând din nou ilegalitatea ţinerii aşa-zisei AGA Ordinare. S-au purtat discuţii contradictorii privind legalitatea şedinţei, privind modul de acordare a dreptului de vot, privind data de referinţă avută în vedere etc. După vreo trei ore de stat în frig şi ploaie, Tudor Dumitru a considerat că s-au derulat toate punctele de la ordinea de zi, declarând că şedinţa s-a încheiat. Conform celor consemnate pe foile volante, Ştefan Constantin şi firmele Constantin Relative Investment SRL Bucureşti şi Benjamins United SRL Bucureşti au fost revocaţi din calitatea de membrii CA. Conform voturilor exprimate, s-a respectat propunerile domnului Tudor în ce priveşte noile numiri în CA, cât şi desemnarea lui ca fiind noul preşedinte CA al Electroargeş SA Curtea de Argeş.

A dat lovitura Tudor Dumitru, ori ba?

Foto: jumătate acţionari, jumătate bodyguarzi

Aceasta este marea întrebare pentru cei participanţi la respectiva întrunire, dar şi pentru martorii prezenţi în parcare. Asta rămâne de văzut, căci se pare că nu s-a clarificat dacă respectiva întrunire poate fi catalogată ca o şedinţă AGA legal ţinută. Domnul Tudor susţine că este o şedinţă AGA Ordinară legal ţinută, fiind vorba de o hotărâre judecătorească executorie. Ştefan Constantin susţine contrariul, precizând prin comunicatele de pe site-ul societăţii că respectiva şedinţă AGAO nu poate avea loc etc.
Mai mult, ar mai fi o mare problemă, cea a datei de referinţă avută în vedere, precum şi drepturile de vot conferite celor prezenţi în conformitate cu datele transmise de Depozitarul Central. Se zice că Tudor Dumitru a forţat nota pentru realizarea obiectivului propus şi nu a ţinut cont de data de referinţă avută în vedere, acţiunile deţinute de acţionari conform datelor aflate şi transmise de Depozitarul Central. Se pare că s-au mai încălcat multe alte drepturi ale acţionarilor, care sigur vor fi taxate de cealaltă tabără.

Comunicat al preşedintelui CA Ştefan Constantin

Foto: Ştefan Constantin, bossul de la Electroargeş

Pe data de 1 februarie, după orele 20, pe site-ul societăţii Electroargeş SA a apărut un Comunicat al preşedintelui CA, Ştefan Constantin, referitor la întrunirea avută în parcarea din faţa sediului Electroargeş. Iată câteva spicuiri din acesta:
,,Electroargeş SA, aduce la cunoştinţa acţionarilor şi eventualilor investitori că astăzi, data de 01.02.2021, la sediul Electroargeş SA nu s-a desfăşurat nicio adunare generală a acţionarilor, datorită de impedimentelor menţionate în Rapoartele Curente ale societăţii din 27.01.2021 şi 28.01.2021, publicate pe website-ul BVB,pagina ELGS. Menţionăm că acţionarul TudorDumitru s-a prezenta la societate, şi, deşi i s-a comunicat încă o dată imposibilitatea de desfăşurare a AGAO, şi nu i s-a permis preventiv accesul în sediul societăţii Electroargeş, acesta a insistat, în continuare, în a pretinde că deţine o hotărâre executorie a instanţei de judecată care l-ar autoriza să desfăşoare procedurile de ţinere a AGAO, deşi este cu evidenţa că nu deţine o asemenea autorizare. Mai mult, Tudor Dumitru, deşi a pretins că ar ţine o adunare generală, nu a respectat şi a ignorat în totalitate procedurile şi dispoziţiile legale carte reglementează desfăşurare AGAO.“
Din această prezentare parţială a Comunicatului se pare că se va ajunge în instanţă cu această situaţie rar întâlnită într-o societate de talia Electroargeş SA.
La final, din Comunicat reiese că Electroargeş analizează oportunitatea atragerii răspunderii (penală, civilă) tuturor persoanelor implicate (acţionarul Tudor Dumitru şi acţionarul Balac Gheorghe), în măsura în care aceştia vor insista, în fals, să pretindă că deţin calităţi şi autorizări pe care în fapt nu le deţin.

foto: Gavrilă Ion, membru C.A. și Ala Procopenco

Ce va fi vom vedea, dar se pare că multe sunt în neregulă, instanţa de judecată având şi ea o parte din vină pentru crearea unei astfel de situaţii.
În final, se poate spune că întrunirea din faţa sediului Electroargeş a fost un mare fâs, participanţii mai degrabă având nevoie fiecare de …un fâş.
Vă ţinem la curent cu situaţia explozivă creată la Electroargeş.

Leo IANCULESCU 5 - februarie - 2021

11 Responses so far.

 1. Miruna spune:

  Sunt şocată după citirea acestui articol. Nu pot să cred că se poate întâmpla aşa ceva în anul 2021 la o societate de talia Electroargeşului. Cine este acest Stefan Constantin şi cine este domnul în vârstă, Tudor Dumitru, care a condus aşa zisa şedinţă, dacă şedinţă se poate numi o întrunire, adunare, sau cum s-o numi, cu acţionari, poliţişti, bodyguarzi, paznici, nici nu pot să o definesc. Cum este posibil să vină nişte poliţişti şi să nu se reuşească să impună legea, să se intre legal în sala de şedinţe a societăţii. Cine are dreptate în final dintre cele două părţi implicate, pro şi contra adunării generale? În ţara asta există sau nu legi?

  • ivan spune:

   Mai miruna pardon Alușca problema e ca degeaba scrii tu acum ca toanta trebuia sa te gandesti inainte sa i dai toata averea lui chelu excrocului asta ca ultima proasta a satului caușeni ca sa dovedit acum ca ai fost proasta satului..si ai grija acum in al 12 ceas ca si domnul stoicescu te-a tradat!!! Ptr ca toti te vad o sursa de venit saracio nu te ia de buna ca stie ca esti o tradatoare si lafel primesti😉
   Asa ca ai grija pe cine mai imputernicesti” in continuare in lupta asta a ta de a jupuia” tot ce ti a lasat chelu
   Marș🖕🏼

   • Vasîle spune:

    Oceni haraşo Ivan, ai sintetizat bine, fătuşca asta e dusă bine. Nu este frumos să o jigneşti că este t….ă, aşa este ea de la mama natură. Trebuie să o înţelegi şi pe ea, a ales fătuca bine, a tras la mai mare, Ştefănel mai mititel, Stoicescu mai măricel. S-a băgat fata într-o bătălie ce nu este de nasul ei. Poate îi facem cunoştinţă cu domnul Habarnai. Baftă!

    • Katiuşa spune:

     Decît să fiţi răutăcioşi, nu credeţi că ar trebui să găsim soluţia salvatoare: Ala presedinte director general, adjuncţi Tudor şi Gavrilă, Stefan să-l punem consilier economic, Stoicescu consilier juridic. Fiţi siguri că Electro ar ajunge la cea mai înaltă cotă de succes. Apropo, cei cu tăcerea asta de comunicare din partea Electroarges, ceva nu este în regulă.

 2. Bălan spune:

  Ştefan este un băiat deştept, este un tînăr foarte ambiţios, a atras în jurul lui tineri care par isteţi şi sper să facă treabă bună. Să nu uite cei ce vorbesc pe la colţuri ce prăpăd a făcut alde Chelu, Dumnezeu să-l ierte, ce revoltă a salariaţilor s-a iscat cînd plecau banii din societate una, două către firmele lui din Galaţi. Cum să le dea voie să intre în societate acele personaje în condiţiile în care s-a stabilit clar de conducere că nu se ţine nici o şedinţă. Poliţia dacă a venit au văzut şi ei că are Stefan dreptate şi au plecat.

 3. Grigore spune:

  Întreaga vina pentru situaţia incredibilă petrecută la Electroargeş în data de 1 februarie o are acest personaj bolnav de putere, Tudor Dumitru. Cînd trăia Chelu Cătălin, făcea şou la şedinţe, vorbea la pereţi cîte o oră, două, între timp ceilalţi participanţi stateau la taclale, aşteptînd să-şi facă numărul dom profesor. Ei bine, acest Ştefan nu prea la mai lăsat să-şi ţină şourile pe care le făcea pe vremuri şi brusc a devenit duşmanul său de moarte cum se zice. Dacă pe site-ul societăţii a fost dat comunicatul că nu se ţine nicio şedinţă, motivîndu-se temei legal, Tudor Dumitru a forţat nota, s-a creat situaţia de rîsul curcii, care strică imaginea societăţii. Din toate punctele de vedere totul a fost nelegal, a fost un şou al domnului profesor, poate atîta i-a mai rămas la vărsta sa: să fie în centrul atenţiei. Dezolant!

 4. Modiga spune:

  Vă că se cam face haz de necaz, aşa-i românul, dar stau şi mă gândesc: oare un jurist capabil ne poate spune ce spune legea în acest caz ruşinos pentru Electroargeş cu această aşa zisă şedinţă AGA? Cine are dreptate până la urmă?

 5. Petcu spune:

  De curiozitate, Stefan Constantin a participat sau nu la adunare, întreb asta că văd că apare în poze cum îi ţine cineva umbrela.

 6. Florin spune:

  Degeaba vechea gaşcă a lui Chelu se chinuie să revină la putere, l-au băgat pe Tudor Dumitru în faţă ajutat de prietenul său Gavrilă. În spatele lor stă Ala Procopenco, una din soaţele lui Chelu care s-a trezit brusc cu o avere uriaşă. Această femeie nechibzuită a vîndut, nu ştiu cît de legal avea acest drept, 22% din acţiunile Electroargeş, către iubitul ei am înţeles, s-au certat apoi după ceva anişori şi acum vrea jucărelele înapoi.
  Din păcate pentru ea se pare că aceat Stefan Constantin este prea isteţ, stăpîneste bine legea şi Ala mai are de aşteptat. Baftă domnului Stefan care a schimbat faţa societăţii, a adus tineri în conducere, în management, directori cu reputaţie care doresc ca să societatea să producă profit, să menţină locurile de muncă. Gavrilă în loc să-şi vadă de treabă, de pensioara lui, se bagă în ceva care o să-l coste. Să nu uite că a avut peste 51% din acţiunile Electroarges cu PAS-ul şi cum a făcut smenul cu Chelu şi Constantinescu, si să reţină din Raportul lui Stefan cum a prejudiciat firma cu vreo 14 milioane de euro în epoca Chelu. Dacă are ceva de reproşat conducerii actuale să meargă la Poliţie, Parchet, DNA, unde vrea, dar să se lase de prostiile şi intrigele pe la colţuri, prin restaurante. Nu realizează că este folosit de urmaşii lui Chelu atît el cît şi Tudor?

 7. Alin spune:

  Toată tevatura asta de la Electroargeş este o făcătură, o abatere a atenţiei de la altceva.
  Ceva se întîmplă în culisele bătăliei urmaşilor lui Chelu în care naiva Ala a intrat,
  alături de Tudor Dumitru şi Gavrilă, într-un război cu Stefan Constantin. Participaţia la Electroarges nu prea justifică o asemenea implicare de forţă, în umbră stau alţii şi se amuză şi se înfruptă din plin de restul moştenirii. Unde sunt celelalte soţioare, Natalia, Paraschiva, Mihaela, unde este Doina?

 8. Silviu spune:

  A luat-o cineva la întrebări pe Ala Procopenco în ce priveşte modul în care a intrat în posesia a 99,5% din acţiunile deţinute la SA-urile cu pricina în 2012? Toate aceste tranzacţii au un caracter licit, este o fraudă, a se vedea prevederile art. art. 280 ind. 1 din Legea nr. 31/1990, cât şi Legii nr. 241 / 2005 pentru combaterea evaziunii fiscale. Avem de a face cu o vânzare simulată, respectiv o ,,transmitere fictivă a acţiunilor în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia”. La data respectivă cei care îşi amintesc situaţia se începuseră cercetări asupra lui Chelu şi apropiaţilor săi de către DIICOT, iar vulpoiul de Cătălin a încercat marea cu degetul. Paradoxal i-a ţinut şmecheria, totul este în neregulă dar nu miră când este vorba de sute de milioane de euro la mijloc. Patrimoniul SA-urilor era uriaş, fiind rolul un maşinaţii şi escrocherii ce întrec orice imaginaţie. Cine erau în umbră atunci şi acum? Ia gândiţi-vă. Din punct de vedere legal, ţinând cont de legile enumerate tranzacţiile sunt nule.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...