logoImpact EST nr. 855 - 27.01.2021

Imediat ce s-a luat iniţiativa de a se constitui şi la Galaţi o minimă societate civilă ce ar putea să aibă voce şi atitudine în marea de pesedism pe care este aflat în derivă corăbioara Galaţi, au şi apărut agenţii de infiltraţie şi deturnare, trimişi în misiune de şefii de diversiuni de partid. Atât la şedinţele de dezbateri ale Mişcării de Implicare Civică, organizate înainte şi în timpul campaniei electorală cât şi la seminariile Dunărea Polis, organizate de AMIC şi UGIR Sud Est, s-au remarcat prin logoree, insistenţă şi inadecvare la mesajele limitate în timp, cel puţin patru dintre aceşti agenţi de compromitere şi disipare a coerenţei mesajelor.

Primul activist politic cu mască de civil a fost Cezar Năstase, director la AJOFM Galaţi

Nastaseeee AJOFM

Nastase

cunoscut de cei care urmăresc manevrele sinecuristice ale PSD, ca fiind băiatul de mingi, ţigări şi lipit afişe ale senatorului Gheorghe Saghian şi ale consilierului judeţean Dorin Butunoiu. Al doilea diversionist trimis la interes a fost cu greu oprit din intervenţiile repetate, în dezbaterile AMIC de la Casa Serfioti: Chiru Cristian Florin, după numele de funcţionar public, şef la Compartimentul Primăriei pentru relaţia cu asociaţiile de proprietari. Şeful de clasa I, grad superior, la relatia cu asociaţiile de proprietari nu are nici un fel de studii superioare pentru a şefi în domeniul respectiv, fiind şcolit în ingineria Construcţiilor de maşini. Probabil că de aici i s-a tras ingineria cu firma „Ilcriss Sport srl”, care a primit trei contracte în valoare totală de 152.039 lei (fără TVA) pentru „Reparaţii tâmplarie şi pardoseli Grădiniţa nr. 1”, „Reparaţii Grădiniţa 23 Tedi şi Ciprian Porumbescu”(ambele pe 14 august 2014) şi „Reparaţii si igienizări Grădiniţa 1”, pe 20 octombrie 2014, deşi firma se ocupa de „comerţ cu ridicata” şi a avut în 2013 un salariat-patronul fiind funcţionarul de clasa I Cristian Chiru(în 2008, Director de Vânzări la Skoda – Ivas Srl Galaţi, Chiru nu recunoaşte nimic, deşi declaraţia de avere din 2014 îl demască clar-14 400 de lei pe persoană fizică de director la Ilcriis Sport).

Costică Voicu: dacă nu e Parc, de ce-ar fi Asociaţia Dunărea Polis fără PSD?!

Istoria diversiunilor lansate odată cu progresul seminariilor Dunărea Polis(constituirea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară Dunărea Polis, ce are ca scop obţinerea masei critice de aderenţi ce va permite într-un anumit orizont de timp(unii vorbesc de 25-30 de ani!) constituirea metropoliei dunărene Dunărea Polis Galaţi-Brăila. În seminariul Dunărea Polis, au fost păreri pro şi contra, favorabile şi sceptice, s-a vorbit despre implicarea specialiştilor în conturarea celor mai potrivite rute de urmat în concretizarea ideii. Aici a intrat prima oară în diversiunile specifice ducerii atenţiei spre zone colaterale şi secundare Costică Voicu. UTC-ist uitat prin funcţia de director al Parcului Industrial Galaţi, Costică Voicu se remarcă ca director al sifonărilor grele de bani de la CL şi de la Guvern şi printr-o „performanţă” sinistră: Parcul are zero investitori.

Voicu

Voicu

Prezent la Universitatea C.Brâncoveanu din Brăila în calitate de „cetăţean”, Costică Voicu a atras atenţia nepricepuţilor preocupaţi de încropirea Zonei Metropolitane Galaţi-Brăila că „tăticul” metropolitanelor este incomparabilul specialist Dan Gogoncea. Hm! Cică să fim atenţi la finanţare, că trebuie resurse, „să vedem ce au făcut alţii în zonele metropolitane, că altfel pierdem timpul cu experimente, alţii sunt funcţionali, noi nu suntem pregătiţi de finanţare. Să fie creativitate şi zonă academică, dar să venim cu un proiect de Parc Ştiinţific, că e ruptură între economic şi ştiinţific, ADR SE să fie mai aproape, ele trag(PSD-iştii sub acoperire din ADRSE, nu?!), ADR să dea tonul, avem patru clustere la Galaţi, dar nu vin cu proiecte, le avem, dar nu sunt în poziţia de finanţare…Ei lucrează pe Orizont 2020, da, da noi nu avem persoane care să lucreze, vă dau exemplul clusterul de la Zona Centru…Sunt într-o conduită în care sufăr…” Apoi, după ce reprezentanta ADRSE, Panaitescu, spune despre banii ce trebuie atraşi către proiectele ce pregătesc metropolizarea regiunii sud-est, despre posibila participare ADRSE ca membru fondator al Asociaţiei Dunărea Polis şi despre plusul de valoare adus de crearea primei metropole dunărene, Costică Voicu sare din nou la interes: „Asociaţia asta nu poate fi eligibilă, dar membrii fondatori pot fi eligibili ei, ADR, CJ, CL, ca să venim în termen scurt pe anumite finanţări, cei care vor fi fondatori sau asociaţi, pot beneficia repede de eventuale proiecte…”Deci, Costică Voicu, director de Parc fără investitori şi manager de clustere care nu produc nici o brânză, bate şaua să priceapă fondatorii că fără Ei, de la Partid, de la Galaţi şi de la Brăila, de la oraşe şi de la sate, nu se poate!

La Galaţi, ştafeta „Nu se poate fără noi” e preluată de Ion Ionescu

Ionescu

Ionescu

Abia s-a deschis al patrulea seminar Dunărea Polis, de la sala Senatului din Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, că intervine în aceeaşi direcţie agentul sub acoperire Ion Ionescu. Fost director de Serviciul Ecosal şi reactivat ca agent de presiune PSD, Ion Ionescu trânteşte entuziasmele de pornire în mocirla politică ce scufundă tot. Spun iniţiatorii -să ne organizăm ca societate civilă, să facem proiecte, să facem o pistă de biciclete între Galaţi şi Brăila, să facem orice, dar fără politicieni. Da, să facem, dar trebuie să-i avem ca membri fondatori pe Primarii din cele două municipii, Consiliile locale şi judeţene, şi pe baza hotărârilor de consilii, se va produce Asociaţia-zice Ion Ionescu (adică, tradus pe limbaj politic, se va scufunda rapid şi Asociaţia Dunărea Polis în mocirla politică). „Altfel, vom avea mari greutăţi în promovarea tuturor marilor proiecte pe care vrem să le facem. Eu am făcut un proiect de Complex de prelucrare a deşeurilor din cele două judeţe. Am avut proiect scris, pe cele două judeţe, gata să fie prezentat la finanţare, şi am muncit încă odată, ca să despart Brăila de Galaţi. Că aşa a vrut Prefectul de Brăila. Deci, primul pas este constituirea asociaţiei şi apoi suntem nevoiţi să băgăm şi politicienii în jocul ăsta, şi mergem pe orice proiect vreţi dv. Dar să ne constituim în metropolă, altfel la Bruxelles nu avem nici o şansă.” La reacţia preşedintelui UGIR, Iulian Zamfir, de a nu scufunda iniţiativele societăţii civile în mlaştina intereselor politice, Ion Ionescu vine cu argumentul decisiv: „Dv. sunteţi brăilean!? Faceţi dv. toate demersurile la Brăila, cu Primarul, cu Consiliul Local şi eu fac dincoace toate demersurile!” Ce simplu e, vedeţi? Vreţi voi societatea civilă ceva, dar aşa se blochează cu talent metropola Dunărea Polis, în stil tratare gunoaie. În mod complex.

Silviu VASILACHE 8 - iulie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...