logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

PSD Bucureşti are 100 de milioane datorii!

Suntem într-un dezastru financiar ca ţară, în partea sa componentă care depinde de bugetul consolidat al statului, de bugetul de asigurări de sănătate şi de asigurări sociale, adică în acea parte a fiinţei oricărui stat care, fără aceste componente ale lui, îşi pierde rolul de a avea o identitate, adică o Ţară şi un Popor (în spatele sau în faţa lui).
La 30 septembrie 2017, ANAF a dat publicităţii un TOP al primilor 500 mari debitori persoane juridice cu obligaţii fiscale restante la bugetele de asigurări sociale şi de sănătate, restante la acea dată.
Pentru acestea, pentru patronii lor – stat sau persoane fizice sau juridice private – nu există lege, nu există stopaj la sursă, care este o faptă penală. Încălcarea legii produce sancţiuni doar pentru firmele amărâte, care pentru mici restanţe reprezentate de sume derizorii de până într-o mie-două de lei sunt automat date pe mâna procurorilor şi a poliţiştilor judiciarişti.
Suma aceasta uriaşă de 18.433.293.000 care nu a fost colectată de către inspectorii ANAF de la cele mai mari 500 de companii datoare ar îngenunchia orice stat în componentele lui esenţiale. Dar pentru a se salva altfel decât aplicând legea, statul, prin guvernele sale împrumută bani din exterior pentru a putea plăti pensiile, salariile bugetarilor, funcţionarea precară a spitalelor, a sănătăţii în general, a învăţământului fără manuale, a culturii şi a cercetării, a armatei şi, mai ales, tăind investiţiile care ar putea reporni motorul economiei. Căci creşterea economică de acum vine doar din consum, dar tot consumul nostru se bazează în proporţie covârşitoare pe importuri, noi nefăcând decât să dezvoltăm industria şi agricultura altor state.

Campioană absolută: 3,73 miliarde datorii!

Pe primul loc al acestui TOP care face din statul Ţării România un stat în genunchi este Compania Naţională a Huilei SA, a cărei datorii sunt de peste 3,73 miliarde de lei. Cu o singură excepţie (Urban SA – 149 milioane datorii şi Romaero SA – 184milioane), până la locul nouă toate sunt companii din zona minieră şi energetică, companii cu capital de stat.
Subdezvoltarea capitală a Moldovei are două mai companii puse pe butuci: Regia de Transport Public- 125 milioane de lei datorii, iar CET SA – 120 de milioane.
La fotbaliatorii cu priciorul o avem campioană de toamnă în „TOP 500 mari datornici” pe Fotbal Club Craiova SA cu suma de aproape 62 de milioane de lei. Bine că au o bijuterie de stadion cu un rahat de gazon! Dar am sărit o componentă de presă: Realitatea Media cu o datorie de peste 67 milioane de lei! Iată ce tari suntem şi în armament: Uzina Mecanică Sadu, componentă a ROMARM SA are de dat statului doar puţin peste 39 milioane de lei. Revenim la fotbal cu priciorul pentru a vă anunţa că proapăt înfiinţata Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti a Armatei României a făcut deja o gaură de peste 38 milioane de lei. Mă, dar de ce nu are clubul lui Becali datorii, că are dreptul, nu?! A, el n-are dreptul să folosească doar denumirea de „Steaua”, denumire purtată de câteva cluburi sportive din ţară şi din lume!
Iată că la orizont se ivesc şi primii mari debitori de pe raza Direcţiei Generale Regionale A Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi: Fruvimed Medgidia SA, cu peste 35 milioane de lei datorii şi Insula Mare a Brăilei SA, cu aproape 29 de milioane lei.

Defuncta Apaterm e vie doar la morţi! Ca şi Galmopanul Herăştilor!

Cu adevărat în TOP 500 care e pe raza acestei Republicuţe Galaţi este decedata APATERM, reanimată în groapa de înhumare, timp de 12 ani, de către pesedeul leneşului şi nepriceputului primar Dumitru Nicolae. Datoria cu care pesedismul de sorginte prăfuită a acestui frânar al dezvoltării Galaţiului şi-a tot creditat electoratul puturos, nesătul, calic, da gingaş, parşiv şi beţiv, care şi-a cumpărat electrocasnice de lux cu buletinul, dar nu şi-a plătit cu zecile de ani datoriile la întreţinere, este de circa 15,4 milioane de lei – bani imposibil de recuperat, cum au fost şi cele de la SIDEX – generate de acelaşi gropar de profesie, Dumitru Nicolae, uitat fie-i numele!
Şi acum, ca păduchele în fruntea acestui ruşinos Top care distruge fibra acestei naţii, se afirmă GALMOPAN SA Galaţi, cu o datorie uriaşă de 12.650.549 lei. Petrică Herăscu şi tot grupul lui de interese infracţionale, cu de-alde frac-su, mă-sa, tac-su, notaro-avocaţi-administratori speciali gen Petrişor Irimia, cu politruci de rahat care i-au asigurat faţa, spatele şi viitorul de distrugător a întregii industrii adlimentare şi de distribuţie a Galaţiului, a tipografiei, a tuturor librăriilor, cu toată armata de directori şi şefi hoţi din finanţele publice, cu golanii din serviciile secrete, cu toţi aceştia împreună ar trebui să plătească Clanul Herăscu această sumă uriaşă datorată asigurărilor sociale şi de sănătate. Tot la categoria responsabili sunt jegurile din justiţie, mânjiţii de miliţieni de la economic şi procororii care şi-au angajat amantele, târfele devenite neveste pe la toate falmoşpanurile Clanului Herăscu, clan care produce profituri colosale din zecile de spaţii acaparate şi închiriate, încât ANAF Galaţi l-a dat PIMM Galaţi ca numai bun de băgat în TOP 2016! Toate procesele acestui clan care a distrus judeţul Galaţi de la reţeaua de producţie, depozitare şi desfacere a legumelor şi fructelor, de la colectarea şi prelucrarea laptelui şi până la morărit, panificaţie şi întreaga reţa de magazine alimentara, s-au oprit cu complicităţile directorimii DGFP, Parchetelor, Poliţiei la uşa judecătorilor îmbătrâniţi în rele de la Curtea de Apel Galaţi (şi nu numai) devenite butoane ale serviciilor şi a ale DNA-ST Ivan, care a îngropat toate dosarele Clanului Herăscu.
Să ne demonstreze toţi viii şi morţii care au condus ANAF Galaţi (gen Costică Onica or Emil Lichiardopol) câte sechestre asigurătorii au instituit ei pe bunurile imobile deţinute de Clanul Herăscu pentru recuperarea acestor uriaşe sume de bani?
Cum este posibil ca tu să îţi baţi joc de miiştii de bătrâni, de bolnavi, de studenţi, de elevi neplătindu-ţi obligaţiile stopate penal la sursă, în schimb să zburzi liber să vinzi terenuri şi supermarketuri la Penny, Carrefour, MegaImage or Profi şi câte alte astfel de bâzdâcuri au năvălit peste noi să ne vândă mâncare neromânească? De ce nu răspunde un popândău cu Jaguar la scară, un plagiator dovedit, ca Oprea Răducan, mare director al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Galaţi, cum i-a înlesnit el lui PH toate siluirile Legii 31, a societăţilor comerciale? Sau cum le-au crescut unor procurori rataţi, refugiaţi în avocatură, vile (la fel cum le-au crescut şi unora din DNA, pe vremea când se numea PNA)?
Deocamdată încheiem aici acest TOP care distruge România şi mai amintim doar un mare debitor de pe raza DGRFP Galaţi: Şantierul Naval Mangalia SA, a cărei datorie se cifrează la aproape 12 milioane de lei. Vom veghea dacă Damen Galaţi va cumpăra şi pasivul, odată cu cumpărarea activului Daewoo Mangalia, sau va fi ca la privatizarea Sidex, când Mittal a cumpărat doar activul cu un praf de 50 milioane de dolari, şi nici ăia achitaţi integral, pe timpul când Zinedine Zidane era cumpărat cu 53 de milioane de dolari.
Vom continua în ediţia viitoare cu dezvăluiri spectaculoase cu mari firme din Galaţi cu datorii care ne scufundă pe toţi într-o sărăcie fără irşire, aşa cum au reuşit marii gropari ai Republicuţei Galaţi, cu complicitatea tuturor jegurilor din SISTEM, care nu se ating de indivizi ca HERĂSCU, CHELU, MANGALEA şi tot neamul lor fabricat de aceşti ticăloşi plătiţi din bani publici pentru a ne apăra de ei, nu de a-i consilia, de a le fi complici în acest JAF NAŢIONAL care ne-a distrus în însăşi adâncul fiinţei naţionale.

A consemnat, Gelu CIORICI 24 - noiembrie - 2017

7 Responses so far.

 1. Teodorescu Alina spune:

  Ce s-a întâmplat după 1989 cu economia acestei ţări este inimaginabil. Totul s-a dus de râpă după euforia scurtă ce ne-a cuprins pe toţi după înlăturarea ,,dictatorului”. Am crezut că democraţia ne va aduce, ne va da, ne vom îndestula, vom fi fericiţi ..etc. Fals! Democraţia este una, traiul bun, bunăstarea materială şi spirituală este cu totul altceva. Legile făcute de aleşii noştri după 1989 au fost făcute, se pare, ca să le respecte prostimea. Cei cu bani mulţi şi foarte mulţi trăiesc într-o altă lume, lumea celor cu privilegii, care fac banii uşor, în mare parte prin contracte cu statul, sau care fentează statul cu acordul tacit, complice, al acestuia din urmă. Cei mărunţi care încearcă să dezvolte o afacere pe cont propriu, fără spate, fără contracte cu statul, fără relaţii suspuse, văd pe pielea lor ce înseamnă să faci bani munciţi, nu prea mulţi, cum eşti tocat aproape zi de zi de inspectori şi alţii controlori ai statului care nu ştiu cum să-ţi găsească nod în papură. Vrei nu vrei, trebuie să dai din coate, să umbli discret la pungă. Mai trece un an şi mergi mai departe. Speri că va veni un an mai bun. Cei cu relaţii, cei ce prind contracte grase cu statul, cei ce fac ce fac şi obţin returnări masive de TVA, dar cu acte bine măsluite, n-au treabă cu nimeni. Nu plătesc dările la stat decât când şi când, fac datorii imense către stat şi când văd că se apropie scadenţa şi că se cam împute treaba, procedează clasic: îşi transferă activele către o altă societate şi cea cu datorii intră în faliment. Statul bineînţeles că rămâne cu buzele umflate, căci nu poate recupera nimic de la respectiva societate. Hora este lungă şi pare că nu se mai sfârşeşte. ,,Noroc” că există aceşti angajaţi ai statului plătiţi regeşte la care faceţi referire. Norocul nu este pentru noi ăştia mulţi, ci pentru cei care trag aceste ţepe ordinare. O fac fără grijă căci au spatele beton. Legile bine ,,făcute “ de aleşii noştrii protejează bine astfel de specimene.
  Deci nu trebuie să mire pe nimeni că cei cu bani mulţi, cu vile imense, cu maşini de sute de mii de euro, zburdă liberi, îşi fac concediile pe la Monte Carlo, Hawaii, Las Vegas etc. Asta e România noastră, dar nu cea la care am visat acum 27 de ani.

 2. Ion (bengosul) spune:

  Oare cine sunt mai vinovaţi? Cei ce nu plătesc sumele datorate statului ca impozite sau cei ce au în obligaţia de muncă, pentru care sînt plătiţi cu salarii foarte mari, obligaţia să încaseze impozitele şi taxele restante etc., de la diverşi datornici. Foarte bine a sesizat d-na Teodorescu, se simte că sîntem deja divizaţi oarecum în două categorii extreme, în cei cu bani mulţi şi cei amărâţi, cum s-ar zice, necăjiţii care întind pensia de la o lună la alta, cei cu salarii minime care trăiesc într-o disperare continuă.
  Culmea, în ianuarie-februarie cine se îngrămădeşte la fisc să plătească impozitele şi taxele la stat? Pensionari necăjiţi, totul pentru o diminuare a plăţilor de cîteva zeci de lei.
  Nu ai să vezi vreo maşină bengoasă parcată la Romarta care să aducă vreun contribuabil la fel de bengos la rând. Rîndurile au fost şi sînt pentru amărăşteni! Aşa a fost şi înainte de 1989. Amărăştenii, la cozi la Galacta pe Brăilei cu sacoşele la rând, începînd cu 3 noaptea, barosanii cu laptele şi brînza la scară. Aşa a fost înainte, dar nici acum nu stăm prea bine. Gem magazinele de mărfuri de tot felul de îţi iau minţile. Dar parale? S-a gândit cineva vreodată cum ar fi magazinele astea bengoase dacă nu ar fi copii, unele mame şi taţi, fraţi, surori, nepoţi, plecaţi afară, mai la muncă, unii la prăduială, cerşit, etc. Dumnezeu să-i ierte, pe ăştia din urmă, dar ei trimit miliarde de euro în fiecare an acasă. Acum am auzit că vrea să îi ardă guvernul şi pe ăştia ce muncesc afară, adică să spună ce venituri fac şi să vezi ce se pun şmecheraşii de la fisc pe treabă. Pe cine credeţi că o să-i, frece cu hîrtii de plată? Pe bunicuţile rămase acasă cu nepoţii, pe mamele cu roiuri de plozi în jur ce aşteptă să trimită tacsu cîteva sute de euroi lunar etc. Parcă încep să regret 1 mai, 23 august, cînd mergeam la defilare vreo 2, 3 ore, da după aia berici şi mici la greu la Gîrboavele. Dar era să uit o problemă, cu tîrfuliţele plecate afară, oare le pun înregistrator de venituri undeva? Dacă se plăteşte bine vin eu cu cititul. Scuzaţi gluma, da mapucă rîsul plînsul cu ce se întîmplă în ţara mea. Pe voi nu?

 3. Tiberiu spune:

  multă dreptate are nea Ion ăasta bengosu,cum îşi zice el. O zice el mai în glumă mai în serios, dar simt multă durere, neputinţă, dezamăgire în spatele acestor vorbe. Aşa simt şi eu. În primul rând, dezamăgire şi apoi neputinţă. Ce a fost în 1989 a fost, ceva asemănător nu mai poate fi. De ce? Eu cred că atunci cei nemulţumiţi erau mulţi. Acum cei care sunt la putere, cei ce înseamnă statul, poliţişti, judecători ,procurori au salarii atît de barosane, că nu mai pot să înţeleagă pe amărăşteni, sunt cu trup şi suflet cu guvernanţii care le-au dat salarii nu glumă. Ridici capul, o iei pe cocoaşă. Eu ca eu, am o vârstă la care nu prea mai ridic pretenţii. Da mă gândesc cu groază la viitor. Nu al meu, al nepoţilor mei. Articolul asta m-a infuriat, revoltat, mîhnit, nici nu ştiu exact, da poza aia cu femeia aia îndurerată se vede tot mai des în cartierele Galaţiului. Am şi eu o faţă, vai de capul meu. M-am rugat de nepoata mea să scrie asta, tot de ea mă rog să-mi de-a să citesc ziarele la calculator, bani de ziare nu prea am. Multă sănătate vă zic.

 4. Starliciuc spune:

  Este revoltător cum s-a ajuns ca o mulţime de societăţi comerciale să datoreze la buget sume uriaşe. Acelaşi lucru este valabil şi pentru anumite persoane fizice, dar nu orişicine, ci persoane ce datorează sume fabuloase. Întrebarea firească este pentru ce sunt plătiţi inspectorii ANAF cu salarii foarte mari, stau într-un post călduţ, mai trece o lună, iar iau salariul, aşa între două cafele. Dacă discutăm de Galaţi, ce constatăm? Vedem că firma Galmopan datorează o sumă uriaşă, respectiv de 12.650.549 de lei aşa cum precizaţi în acest articol. Cum s-a ajuns ca această firmă ce asigura painea gălăţenilor de zeci şi zeci de ani a ajuns pe mîna acestor bandiţi, fraţii Herescu? Au dat aceştia vreun ban? Este o escrocherie uriaşă acoperită de poliţişti, procurori şi alte persoane suspuse din politica gălăţeană. Este o ruşine naţională ce s-a întâmplat cu această societate la care după cîte ştiu au fost vreo 35.000 cuponari şi care printr-o fraudă uriaşă a încăput pe mîna acestor indivizi. Ruşine domnilor poliţişti, procurori, politicieni! Ruşine să-I fie şi d-lui Oprea Răducan, cel ce este în mare parte responsabil de fraudele acestor indivizi, el fiind ce care a girat înregistrări nelegale la Registrul comerţului.

 5. bv spune:

  Aţi scris acum vreun an de Irimia Petrişor omul herăştilor, că acesta avea o sumă fabuloasă de plată la fisc. A plătit-o sau nu? Ia mai bine vedeţi de asta.

 6. Sandu spune:

  Jaf a făcut Mangalea în Galaţi şi ce s-a întîmplat? Nimic. Văd zilnic ce a rămas din IMEHAŞ., ruine. Cu cît furi mai mult ai şanse foarte mari să nu păţeşti nimic. Ce vedem la televizor cu ăia care sînt luaţi cu cătuşe, alea sînt şouri, acolo este vorba de chestii politice. În rest poţi să furi, dar atenţie. Nu fura ceva să duci la fier vechi că ajungi la puşcărie, la fel vreun telefon de fiţe. Vrei să nu ai treabă spargete în tunuri mari, milioane, şi vezi că treaba e alta.

 7. Ruxandra spune:

  De gaşca lui Chelu care datorează milioane de euro la fisc de ce nu scrieţi?
  Cine la protejat pe Chelu ani şi ani, cine protejează şi acum pe toata clica lui de mafioţi?
  Pe cel care am înţeles că a preluat locul lui Chelu, Constantinescu de ce nu îl ia nimeni la întrebări. Ăsta este mai mafiot decît Chelu, are miliarde de dat la stat dar nimeni nu-l deranjează. De ce? Ce fac inspectorii de la fisc? Vînează pe toţi amărîţii pentru cîteva sute de lei. Mafie mare este la fisc. Acolo trebuie să intre DNA-ul.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...