logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

apatermContinuăm seria dezvăluirilor pentru ca cei peste 120.000 de gălăţeni care locuiesc în cele 50.000 de apartamente care sunt încă branşate la sistemul centralizat de încălzire şi apă caldă, să înteleagă cât de vinovaţi sunt politicienii corupţi, hoţi, proşti şi incompetenţi, care s-au rânduit la capătul pârghiei decizionale din 1992 până în zilele noastre. În fruntea listei de politruci cretini şi fără viziune se află Eugen Durbacă, cel care a fost primar al Galaţiului timp de opt ani (între 1992 şi 2000 – din partea PSM şi a PDSR) şi Dumitru Nicolae, cel ce a bătut cuiele în coşciugul numit Galaţi timp de 12 ani de zile, între 2000 şi 2012, dimpreună cu toată liota de pesedişti hoţi, parşivi şi puturoşi de care s-a înconjurat. În toţi aceşti ultimi 22 de ani Electrocentrale, producătorul de energie electrică şi termică, şi Apaterm, transportatorul şi distribuitorul de încălzire şi apă caldă, precum şi Apă Canal, furnizorul de apă potabilă, apă menajeră şi servicii de canalizare, au fost folosite de către politicienii aleşi şi numiţi doar ca nişte instrumente electorale care le-au furnizat votanţi şi propagandişti cu care au înţesat organigramele acestor societăţi comerciale cu capital integral de stat.

Iată că a sosit timpul deconturilor. Dar pentru această batjocură care va face dintr-un municipiu reşedinţă de judeţ un oraş rural vor plăti tot săracii şi manipulaţii care populează cele 50.000 de locuinţe captive, nicidecum cei pe care i-au votat şi i-au îmbogăţit. Măcar citiţi şi cruciţi-vă, căci salvarea nici de la Dumnezeu nu vă mai vine.

Insolvenţa, ca un meci dintre pesede şi pedele

În decembrie 2010 Apaterm şi-a declarat starea de insolvenţă. Consiliul local şi primarul pesedist Dumitru Nicolae aveau Apaterm. Guvernul pedelist avea Electrocentrale. Pesedeul îl avea ca director al Apaterm pe George Cubasa. Guvernul pedelist îl avea ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrocentrale pe Iulian Aramă. Pe acest fundal a apărut un anume Gabriel Dumitraşcu, fost director al Gold Corporatione, şi acţionar majoritar la Gabriel Resurces. Împreună cu alţi băieţi deştepţi din energie, şi îi numim aici pe Marius Necula, pe atunci senator pedele, şi pe Iulian Aramă, consilier judeţean pedele şi boss peste Electrocentrale, ambii cu afaceri clădite politic. Gabriel Dumitraşcu şi o filială a General Electric au vrut să pună mâna pe CET (Electrocentrale), urmând să ia şi distribuţia de energie termică de la muribundul Apaterm. Aceste ambiţii oneroase şi politicianiste ale pesede şi pedele au determinat intrarea Apaterm în insolvenţă, căci la comanda beligeranţilor politici CET a blocat, în luna noiembrie 2010, conturile Apaterm, pentru un debit de circa 170 de miliarde de lei vechi. Căci populaţia sărăcită şi vontantă de pesede înţelegea că apa calcă şi căldura prin sistem centralizat şi folosit electoral şi politic pot fi primite şi fără să plătească.

Chiar dacă Apaterm a achitat integral debitul de 170 miliarde de lei către CET, aceasta a obţinut, în decembrie, printr-o hotărâre a instanţei de judecată sechestrarea conturilor Apaterm, suma rostogolită prin penalităţi cifrându-se la peste 500 miliarde de lei vechi. Pentru a evita blocarea sistemului de încălzire şi apă caldă în plină iarnă, conducerea Apaterm a preferat insolvenţa, politicul hoţ şi parşiv nerezolvând chestiunea.

Aceiaşi politicieni şi aceiaşi băieţi deştepţi din energie au căutat calea falimentului şi nu planul de reorganizare a Apaterm, aşa cum fusese elaborat de ROMINSOLV şi aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor.

Intră în horă, pe post de sculă, judecătoarea Paula Perijoc

Planul de reaorganizare trebuia confirmat de judecătorul sindic Paula Perijoc, o ruşine a sistemului judiciar românesc, tară cunoscută şi recunoscută de către CSM. Ea dispune ca planul să fie analizat şi de un expert neutru. Acesta confirmă că planul este viabil, deci valid. Da, dar judecătoarea Perijoc nu se lasă sau nu este lăsată să se lase şi OPINEAZĂ prin sentinţa judecătorească pe care o dă, că planul nu este oportun, părându-i-se că unul dintre creditori este nedreptăţit. Şi avem dovada că doamna judecător nu s-a ocupat de legalitate şi de respectarea şi aplicarea corectă a leii, ci de … opinii care nici măcar nu-i aparţineau. Tot Paula Perijoc schimbă şi administratorul judiciar, înlocuindu-i pe cei care au elaborat un plan de reorganizare considerat viabil inclusiv de expertul neutru numit de Paula Perijoc. Primăria Galaţi, proprietarul Apaterm, atacă sentinţa cu recurs şi cere suspendarea aplicării acesteia, ambele fiind admise de către instanţa Curţii de Apel Galaţi.

Dar, Romiasolv este înlocuită prin voinţa Electrocentrale, cu C.C. INSOL SPRL Constanţa care are un onorariu lunar stabilit tot de către Electrocentrale, de 19. 840 de lei, plus 2% din încasări, pe când Rominsolv lucra cu un onorariu de 7000 de lei şi fără să perceapă procent din încasări. Tot CC INSOL SPRL a cerut strămutarea dosarului după ce instanţa Curţii de Apel Galaţi a suspendat punerea în executare a sentinţei dată de Paula Perijoc, până la judecarea recursului. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) admite strămutarea cauzei la Curtea de Apel Bucureşti. După un an de termene, Apaterm câştigă procesul, iar Curtea de Apel Bucureşti casează sentinţa dată de Paula Perijoc ca fiind netemeinică. Era în 31 ianuarie 2013. CC INSOL SPRL Constanţa, împreună cu Electrocentrale contestă la ÎCCJ decizia Curţii de Apel Bucureşti, dar instanţa supremă respinge contestaţia, contestatarilor alăturânduli-se, culmea, şi SC Apă Canal SA Galaţi, chiar dacă şi ei şi Apaterm sunt cu capital de stat şi au ca proprietar Consiliul Local Galaţi!

Apaterm cocoşată politic şi ilegal!

În februarie 2013, CC INSOL SPRL Constanţa modifică abuziv şi ilegal tabloul definitiv al creditorilor, aşa cum fusese aprobat de către instanţă, introducându-i pe cei de la Electrocentrale cu aproape 50 milioane de lei noi, sumă cu care creditoarea nu s-a înscris înainte de depunere a planului de reorganizare, nici nu au fost prinşi în tabloul definitiv al creditorilor şi nici nu au făcut contestaţie în termenul legal. Şi toate astea au fost posibile deoarece, între timp, Gabriel Dumitraşcu s-a dat cu noua putere pesedistă, abandonându-i pe foştii pedelişti Iulian Aramă şi Marius Necula.

Revenind la nelegalităţi, tot CC INSOL SPRL introduce în tabloul creditorilor o serie de creditori chirografari, creditele acestora însumând circa 290 milioane de lei noi, totul prin încălcarea Legii 85/2006, a insolvenţei.

Acum, nebunia a devenit definitivă, căci de trei luni de zile alimentarea cu apă a sediului Apaterm a fost sistată de către SC Apă Canal SA, directorită de pesedistul Gelu Stan. Iar alde primarul Marius Stan şi viceprimarii Radu Coţca şi Florin Popa, cei ce şefesc proasta patronare a Apă Canal şi Apaterm, tac mâlc pitiţi cu toată iresponsabilitatea în spatele vanei închise… politic. De trei luni, în acel sediu, prin care se perindă zilnic circa 250 de salariaţi şi clienţi, funcţionează doar două veceuri, focarul de infecţie furnizând deja primele loturi de îmbolnăviri pe fondul lipsei de minimă şi constituţională igienă. Printr-o decizie luată marţi, 9 decembrie, de către CET, agentul termic va fi redus până la sistarea furnizării acestuia.

De ce tac serviciile şi DNA?

Pe 26.08.2014, tot CC INSOL SPRL modifică tabloul definitiv al creanţelor împotriva averii debitorului Apaterm. La poziţia doi, Electrocentrale figurează cu o creanţă garantată de 33,7 milioane de lei noi, iar la creanţă chirografară figurează cu 305 milioane de lei noi (circa 100 milioane de dolari). Este de-a dreptul un jaf asupra populaţiei captive, cele 50.000 de familii care locuiesc în apartamentele dependente de sistemul centralizat riscând să rămână pe drumuri, aşa cum am tot avertizat în ultimii ani.

Culmea este că datoria de 305 milioane de lei noi, care a fost iniţial de 339 de milioane de lei, era acea datorie istorică, datorie ce fusese ştearsă prin confirmarea planului de reorganizare întocmit de CC ROMINSOL SPRL şi confirmat prin sentinţa Curţii de Apel Bucureşti şi prin respingerea contestaţiilor făcute de Apă Canal şi Electrocentrale. Timp de un an şi jumătate au fost doar războaie politice de acaparare a acestor structuri economice omorâte cu tendinţă, când Apaterm se putea salva, dar nu a vrut judecătorul sindic Paula Perijoc şi nici decidenţii politici. Ştiu serviciile de informaţii şi DNA de ce?

La această oră Apaterm are de încasat de la populaţie 154 de milioane de lei noi, creanţă cuprinsă în planul de reorganizare. Electrocentrale, firmă cu capital de stat, a cerut cesionarea aceastei creanţe de la firma de stat Apaterm. Să ne răspundă serviciile şi DNA de ce STATUL cere de la STAT, şi cine vor fi beneficiarii acestui jaf al secolului?

De la intrarea în insolvenţă, Apaterm are de dat la Electrocentrale doar circa 32 milioane de lei noi, dar ei revendică 171 de milioane, introducând nelegal şi penal această sumă, după confirmarea planului de reorganizare.

Atenţie DNA, atenţie Servicii! Creanţa de 35 milioane de euro (171 milioane de lei noi) poate fi vândută de către Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale, şi sub 25% din valoare, adică cu doar cinci milioane de euro. Iar cumpărătorul dedicat îşi va recupera creanţa cumpărată şi se va îndestula vânzând tot, inclusiv locuinţele celor peste 6000 de familii care au datorii la întreţinere şi care nu vor avea de unde să împrumute sumele datorate, semnal de alarmă confirmat şi de către primarul Marius Stan într-o emisiune la Digi 24 Galaţi. Vom vedea că războiul celor două tabere (locală şi centrală) va face din cele 6000 de familii expuse, chiriaşe în propriile locuinţe. Un fond de investiţii poate cumpăra lejer şi oricând această creanţă, jocurile şi şpăgile fiind deja făcute. Nu vă îngrijorează că 80% din banii spălaţi în România se fac prin firmele de insolvenţă? Cei care aveţi putere de decizie, serviciile şi DNA, verificaţi şi confirmaţi-ne dacă Liliana Sârbu, care este şefa UNPIR Constanţa este şi patroana Maestro SPRL Constanţa. Vedeţi că CC INSOL SPRL este tot din Constanţa, iar şeful este un anume CURUTZ. Sinan Mustafa oare nu este din Năvodari, şi nu este el numit administrator special al Electrocentrale Galaţi, iar Maestro SPRL încasează 2700 de euro pe lună şi un comision de 2% din încasări?

Oare prin tăierea Apaterm şi a Electrocentrale nu se scot din vânzarea fierului vechi un lejer 10 milioane de euro?

Atenţie, mare atenţie! CLM Galaţi, prin executivul denumit Instituţia Primar, poate pierde administrarea Apaterm. Sau poate vrea să scape de Apaterm. În favoarea Electrocentrale sau a băieţilor deştepţi. Sau împreună … Dacă muşchiul judecătorului sindic se încordează, Primăria poate pierde acest drept de administrare în defavoarea a circa 120.000 de gălăţeni captivi ai sistemului centralizat şi victime ale politicului.

Nicolae a dormit 12 ani în Primărie

Timp în care Timişoara încălzea locuinţele prin sistem centralizat în proporţie de 60% prin centrale de cartier pe gaze. Tot în anul 2000, timişorenii şi constănţenii au înlocuit 50% din totalul de reţele de apă rece, apă caldă şi încălzire cu conducte preizolate, prevăzute cu senzori care semnalizau imediat şi exact orice mică pierdere. Totul a fost automatizat şi transformat, administraţia locală investind anual, din 1998, câte opt milioane de euro! Iar cretinoizii noştri de primari şi consilieri au investit în sistem un milion de euro în zece ani din bugetul local…

Vom reveni asupra dezastrului din Apaterm, Electrocentrale şi Apă Canal.

Gelu CIORICI-ŞIPOTE 12 - decembrie - 2014

One Response so far.

  1. tureltan spune:

    In sfarsit mai multe detalii despre RAZBOIUL APATERM- ELECRTOCENTRALE_PRIMARIE. Am fi f.f. recunoscatori ,d-lui redactor , daca ar spune pe sleau Ce-i asteapta pe datornicii asociatiilor de proprietari care primesc caldurica pe datorii neonorate de multe ori

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...