logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021
  • Zi de vară, „căldură mare moncher, care va să zică”, pe terasă la C House Cafe, adică cafeneaua şic de la parterul Hotelului Faleza, cine să fie? cine să fie? Nu o să vă vină să credeţi cine se cafelea, cine trăgea din narghilea, cine se răcorea cu stropii de apă împrăştiaţi de ventilatoarele montate spre răcorirea clienţilor. Gaşca era formată din „il cappo di tutti cappi” în persoana lui Nica, înconjurat fiind de Primarul Pucheanu, Preşedintele Fotea, de viitorul city-manager Humelnicu şi bineînţeles gazda şi proprietarul stabilimentului, Dobrea. Râsete, suşoteli, voie bună, rotocoale de fum, bazaţi cu muşchii la vedere, şmekeri, priviri sfidătoare, sictir la toată lumea. În afară de relaţiile de partid? Păi unul este naşul tânărului Primar, naş care la rândul lui e finul BOSS-ului, altul e…şi tot aşa, întâlnire şi afişare de FAMIGLIA că doar republicuţa aceasta a noastră „made în Galaţi” seamănă tot mai mult cu Sicilia, adică mafie şi sărăcie.

  • Cică s-a mai pus cruce unui mahăr gălăţean prin adopţie, el fiind cudălbean, ce va părăsi politichia locală şi naţională prin uşa din dos. Acum, nu că ar plânge cineva dacă vreunul din guşterii aceştia politici care ne-au supt sângele cu conducta, ajungând poporul rupt în cur şi mort de foame, vor fi scoşi din scenă în şuturi. Nu! Să se ducă toţi unde „a înţărcat bălaia” şi să nu mai auzim în veci numele lor, că doar numai de ei le-a păsat şi de noi deloc.

    chebac-21-06Cel care va ieşi din scenă la toamnă alături de alţi deputaţi şi senatori e Chebac Eugen. Da, pentru că individul cu pricina nu mai e deja NIMIC şi nici nu mai are cum să se redreseze din picaj. Adică, dat afară de la PE-SE-DE de Nica şi Bacalbaşa, ajuns la UNPR (Oprea) dintr-odată s-a văzut în afara jocului prin unirea UNPR-ului cu Mişcarea Populară. Astfel, preşedintele Băsescu a hotărât că Cristache şi cu Stan sunt la timonă, iar Chebac un oarecare matroz pe punte. Şi când te gândeşti că şi unul şi altul, adică Băsescu şi Chebac au fost comandanţi de navă, amândoi au ochii albaştri, iar gurile rele spun că Chebac a ajuns şef la Port Bazinul Nou tot datorită tătucului Băse. Draku ştie! Cert este că Băsescu nu-l mai iubeşte, pe-se-de-ul nici atât, la liberali nici vorbă. Aşa că „Ura şi la gară!”, la pensie babană, la mâncat gozura adunată din belşug în bătătură la tanti Nina. Cu amicul „Picu” e o altă poveste ce va avea sfârşitul în curând, lăsând pe drumuri cel mai mare profitor şi lingău politic inventat de mogulul Durbacă.

JAP 30 - iulie - 2016

One Response so far.

  1. stanciu anton spune:

    in portul bazinul nou s-a retras si petrache samoila ,primul primar neales al galatilor, dar nu cobim…loc mai e si, slava domnului, durbaca a mai popit vreo cativa! ia sa vedem, ii ghiciti si pe
    astia.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...