logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

blocNu mai e o noutate pentru nimeni, rahatul în care se zbate Republicuţa Galaţi, O Republicuţă în care avem peste 20.000 de şomeri oficiali, la care mai adăugăm încă vreo 20.000 neoficiali (neînregistraţi), fiind acolo, în fruntea ţării. Tot în ţinutul acesta al Covurluiului se dau bani pentru asistaţi, pentru protecţie socială, după sursele noastre cam 5-6 milioane de euro pe lună. Ce mai, suntem varză! Marea majoritate rupţi în cur, morţi de foame, alţii la limita de supravieţuire, puţini şi cei din categoria „mijlocie”, la care se adaugă un strat subţire de super – bogaţi, constituiţi din cei de la STAT, din instituţiile de bază, administraţie, cei cu ordinea şi „dreptul” precum şi protejaţii lor, interlopii şi şmekerii cu afaceri ce merg ca „unse”.

Zilele trecute, ne trage cineva de mânecă şi ne spune că vrea să ne arate că lucrurile nu sunt aşa de disperate, că aici la noi se mai şi investeşte. Când am auzit am şi sărit pe cai şi am zis gata, hai să vedem şi noi! Prima escală am făcut-o pe strada Bălcescu, unde în spate la „Statistică” se ridică o mândreţe de bloc-stabiliment imobiliar, într-o zonă ultracentrală, de categoria „0”, şi unde conform tuturor normelor de arhitectură, de urbanism, de bun-simţ, nu se poate edifica aşa ceva. O făcătură ca şi cea a blocului care se construieşte pe Domnească lângă sediul ziarului „Viaţa Liberă”. Dar ce nu se poate face în împărăţia lui Stan, când interesele sunt babane? Ce lege? Ce urbanism, ce? Ce? Dar să ne întoarcem la Bălcescu, citim şi noi aşa ca proştii ce scrie pe tabla aceea obligatorie, cu cine este beneficiarul, cine construieşte, când trebuie să fie gata. Acolo apare o firmă din Bucureşti şi se vorbeşte despre nişte birouri. Da, dar gurile rele, bârfa din târg, ne spun altceva. Cică investitorul e o beizadea în vârstă de până la treizeci de ani, că blocul cu pricina este de fapt format din apartamente, că toate au fost contractate la preţul de lux de 1500euro/mp, că penthouse-urile costă sute şi sute de mii de euroi, că au efecte cromatice, cameleonice, că… aceştia, contractanţii, sunt marii îmbuibaţi, noua nomenklatură, noii stăpâni ai zilei, salariaţi la STAT – procurori, judecători, poliţişti, funcţionari şi tot aşa.

bloc3A doua escală o facem pe Faleza Superioară a Dunării, între strada Armata Poporului şi Bulevardul Marii Uniri, de la restaurantul Pescarul şi până la Parcul Viva, zonă catalogată precum Riviera Franceză sau cea de la Monte Carlo (sâc!).

Măi, oameni buni, am rămas mască, ce de-a vile au apărut, una mai a dracului decât cealaltă, ne crucim, ne scuipăm în sân şi rămânem crăcănaţi. Şi, aici, gura târgului (nu noi, care vom ancheta), spune şoptit că nici una nu adăposteşte altceva decât tot din ăştia din structuri, din instituţii. Ce oameni de afaceri? Ce angajatori? Aceştia sunt guguştiuci buni de muncă, călărit şi de muls, mama lor de exponenţi ai CAPITALISMULUI.

Şi, uite aşa, din două exemple, am ajuns la concluzia că în Galaţi se trăieşte BINE, că se INVESTEŞTE, că există ECHITATE SOCIALĂ, că e LIBERTATE şi DEMOCRAŢIE, că viitor de AUR Republicuţa noastră are! Mama voastră!!! Ce oraş NOU!

Obiectiv 29 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg